Keski-Suomen ELY-keskus

Onnettomuusmäärät laskussa Keski-Suomessa – Kesällä liikenteessä vaaditaan valppautta

Jaa

Keski-Suomessa onnettomuuksien määrä on vähentynyt, kun katsotaan pitkän aikavälin kehitystä. Vuosina 2012–2016 alueella kuoli tai loukkaantui liikenteessä keskimäärin 369 henkilöä vuodessa, kun taas vuosina 2017–2021 vastaava luku laski 283 henkilöön vuodessa. Näissä luvuissa ovat mukana poliisin tietoon tulleet onnettomuudet.

Tilastot kertovat liikenteessä kuolleiden ja loukkaantuneiden määrän olevan laskussa.
Tilastot kertovat liikenteessä kuolleiden ja loukkaantuneiden määrän olevan laskussa.

– ELY-keskus omalta osaltaan pyrkii liikenneturvallisuutta kohentavilla toimilla vaikuttamaan siihen, että onnettomuuksien määrä vähenisi myös jatkossa, sanoo Keski-Suomen ELY-keskuksen liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen.

Viime vuosina on mm. tarkistettu ja tarvittaessa laskettu nopeusrajoituksia koulujen läheisyydessä. Myös kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita pyritään kehittämään jatkossakin Keski-Suomessa.

Valppaana kesän liikenteeseen

Kesäisin keliolosuhteet suosivat liikkujaa, mutta siitä huolimatta kesäkuukausina liikenteessä sattuu enemmän onnettomuuksia kuin muina vuodenaikoina.

– Tilastojen valossa henkilövahinko-onnettomuuksien määrä on Keski-Suomessa kesäisin lähes kaksinkertainen verrattuna maalis-huhtikuuhun, jolloin onnettomuuksia on sattunut vähiten, kertoo Pesonen.

Kesän aikana onnettomuuksia sattuu erityisesti viikonloppuisin, iltapäivien ruuhkatunteina sekä öisin. Kesäajan onnettomuudet tapahtuvat yleensä valoisaan aikaan, hyvässä säässä ja kuivalla tiellä.

– Meidän tielläliikkujien onkin hyvä muistaa varata matkoihin riittävästi aikaa ja lähteä liikenteeseen hyvin levänneinä, Pesonen toteaa.

Liikenneturvallisuusfoorumista eväitä kuntien liikenneturvallisuustyöhön

Keski-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi järjestettiin webinaarina 2.6.2022. Tilaisuus houkutteli linjoille reilut 60 osallistujaa Keski-Suomen kunnista ja liikenneturvallisuustyötä tekevistä sidosryhmistä. Tilaisuudessa kuultiin erilaisia näkökulmia liikenneturvallisuuteen ja kuntien liikenneturvallisuustyöhön. Tilaisuuden esityksiin voi tutustua ELY-keskuksen sivuilla.

Seminaarin järjesti Keski-Suomen maakunnallinen liikenneturvallisuuden yhteistyöryhmä ELY-keskuksen johdolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikenneturvallisuusinsinööri
Anne-Maria Pesonen
p. 0295 024 709

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tilastot kertovat liikenteessä kuolleiden ja loukkaantuneiden määrän olevan laskussa.
Tilastot kertovat liikenteessä kuolleiden ja loukkaantuneiden määrän olevan laskussa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme