Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Östersundom-toimikunta päätti hyväksyä Östersundomin yleiskaavan

Jaa

Östersundom-toimikunta päätti hyväksyä Östersundomin yhteisen yleiskaavan kokouksessaan 11. joulukuuta 2018. Helsingin, Vantaan ja Sipoon valtuustot ovat puoltaneet kaavan hyväksymistä. Kuntien sopimuksen mukaan toimikunta voi tehdä varsinaisen hyväksymispäätöksen, kun kunnanvaltuustot ovat puoltaneet kaavan hyväksymistä.

Östersundomin maakuntakaavaa on valmisteltu rinnan yleiskaavan kanssa, ja maakuntavaltuusto hyväksyi maakuntakaavan 12. kesäkuuta 2018. Östersundomin maakuntakaava ei kuitenkaan ole tullut voimaan, ja näin ollen alueella on voimassa vanhoja maakuntakaavoja, jotka eivät vastaa Östersundomin maakuntakaavaa ja yleiskaavaa.

Kuntien yhteinen yleiskaava voidaan perustellusta syystä laatia voimassa olevasta maakuntakaavasta poiketen. Poikkeaminen on perusteltua, koska Östersundomin alueella voimassa olevat maakuntakaavat eivät vastaa maakuntakaavoituksen nykyisiä tavoitteita.

Yleiskaava mahdollistaa 80 000–100 000 asukkaan ja 30 000 uuden työpaikan sijoittumisen Östersundomiin. Metropolialueen laajeneminen itään edellyttää seudullista yhteistyötä maankäytön ja liikenteen ratkaisujen yhteensovittamiseksi. Östersundomin joukkoliikenne perustuu metroon, ja metron rakentaminen on edellytys koko yleiskaavan toteutumiselle.

Helsingin seudun yhteistyönä tehtävässä maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL 2019-suunnitelmassa kerrotaan, miten seutua kehitetään vuosina 2019–2050. Suunnitelmaluonnoksessa Itämetro Mellunmäki–Majvik on ajoitettu vuoden 2030 jälkeen toteutettaviin hankkeisiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilkka Laine
Helsingin kaupunki
Östersundomin suunnitteluyksikön päällikkö
puh. 09 310 37055
ilkka.laine@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme