Oulun yliopisto lisää merkittävästi lastentarhanopettajakoulutuksen opiskelupaikkoja

Jaa

Oulun yliopistossa lastentarhanopettajakoulutuksen aloituspaikkamäärät lisääntyvät 100 opiskelupaikalla vuosina 2018–2021.

Koko maassa lastentarhanopettajien koulutuspaikkoja lisätään kaikkiaan 1000:lla vuosina 2018–2021. Taustalla on opetus- ja kulttuuriministeriön päätös, jolla helpotetaan Suomea vaivaavaa lastentarhanopettajapulaa. Etenkin Pohjois-Suomen kunnissa yliopistollisen koulutuksen saaneita ammattilaisia on vaikea löytää lastentarhanopettajan tehtäviin.

Päätöksen myötä myös Oulun yliopistossa lastentarhanopettajan kelpoisuuden tuottavan varhaiskasvatuksen suuntautumisvaihtoehdon aloituspaikkamäärät lisääntyvät. Vuosina 2018 ja 2019 varhaiskasvatuksen opiskelun Oulussa aloittaa 110 opiskelijaa (lisäys molempina vuosina 20 paikkaa) ja vuosina 2020 ja 2021 sisään otetaan 120 opiskelijaa (lisäys 30 paikkaa verrattuna nykyiseen).

Aloituspaikkamäärät ovat korkeimmat Oulun yliopiston lastentarhanopettajakoulutuksen historiassa.

Opiskelijoiden sisäänottomäärien kasvaessa hakijoita tarvitaan yhä enemmän. Varhaiskasvatusta voi hakea opiskelemaan monien eri hakukohteiden kautta, kuten yhteishaussa 14.–28.3. Hakukohteisiin haetaan erilaisia opiskelijoita, kuten vasta valmistuneita ylioppilaita, pidempään työelämässä olleita, varhaiskasvatusalalla ja muilla aloilla työskenteleviä sekä alasta kiinnostuneita ihmisiä.

Varhaiskasvatusta opiskelevat saavat oikeuden suorittaa joko kasvatustieteen kandidaatin tai maisterin tutkinnon.

Lastentarhanopettajien määrää lisäämällä vahvistetaan varhaiskasvatuksen laatua ja kytketään varhaiskasvatusta yhä tiiviimmin osaksi koulutusjärjestelmää. Päätös lastentarhanopettajien koulutusmäärien lisäämisestä perustuu tutkittuun tietoon varhaiskasvatuksen merkityksestä lasten kasvulle ja kehitykselle.

Lisätietoa varhaiskasvatuksen hakukohteista ja opiskelijaksi hakeutumisesta osoitteesta www.opintopolku.fi tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen study.education@oulu.fi.

OKM:n tiedote: http://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tuhat-uutta-lastentarhanopettajaa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Eila Estola, dekaani, varhaiskasvatuksen professori, eila.estola@oulu.fi, p. 0294 484211

Anna-Maria Hietapelto, viestintäasiantuntija, anna-maria.hietapelto@oulu.fi, p. 0294 484096

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme