Oulun yliopisto

Oulun yliopiston englanninkieliset tutkinto-ohjelmat kiinnostivat jälleen hakijoita

Jaa

Yhteensä 2961 hakijaa jätti hakemuksensa Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin keskiviikkona 20.1.2021 päättyneessä kevään ensimmäisessä yhteishaussa. Hakijamäärä kasvoi noin 28 prosenttia viime vuodesta (2020: 2314). Hakijoita oli yhteensä yli 100 maasta ympäri maailmaa.

Haussa oli mukana 21 kaksivuotista maisteriohjelmaa ja kaksi kandidaattiopinnoista alkavaa viisivuotista ohjelmaa. Maisteriohjelmiin oli yhteensä 2405 hakijaa. Uuteen Digitalisation, Computing and Electronics -kandiohjelmaan oli 386 hakijaa ja Intercultural Teacher Education -kandiohjelmaan oli 170 hakijaa.

Hakija on voinut hakea yhteensä kuuteen koulutukseen eri korkeakouluissa. Oulun yliopiston kansainvälisissä ohjelmissa on yhteensä 593 aloituspaikkaa syksyllä 2021.

Suosituimmat ohjelmat olivat Digitalisation, Computing and Electronics -kandiohjelma (386 hakemusta), International Business Management (383 hakemusta) sekä Computer Science and Engineering (337 hakemusta). Oulun yliopistossa oli haettavissa neljä täysin uutta maisterihakukohdetta, ja hakijat löysivät ne hyvin: Business Analytics (275 hakemusta); Epidemiology and Biomedical Data Science (185 hakemusta); Electronics (131 hakemusta) ja Chemistry of Sustainable Processes and Materials (66 hakemusta).

”Oulun yliopiston uudet englanninkieliset tutkinto-ohjelmat vastaavat työelämän tarpeisiin. Niissä monitieteisyys on hyödynnetty menestymistä varten. Siksi olemme iloisia, että ytimekkäät tutkinto-ohjelmat saavuttivat hakijoiden kiinnostuksen myös näinä epävarmoina aikoina. Oulun alueen elinkeinoelämä saa kansainvälisiä osaajia palvelukseensa, ja urapolku aukenee valmistuville tarvittaessa missä tahansa”, Oulun yliopiston koulutusrehtori Tapio Koivu kiittää hakijoita.

Eniten hakijoita oli Suomesta, ja seuraavaksi eniten Pakistanista ja Bangladeshista. Eilen päättyneen haun tilastointi tarkentuu myöhemmin keväällä.

Opiskelijavalinnat kansainvälisiin ohjelmiin julkaistaan pääosin maaliskuun alussa.

Suomenkielisiin kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin haetaan kevään toisessa yhteishaussa 17.3. – 31.3.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun yliopiston koulutusrehtori Tapio Koivu, tapio.koivu@oulu.fi, puh. 050 5160664
Oulun yliopiston kehittämispäällikkö Anne Talvio, anne.talvio@oulu.fi, puh. 040 7558511

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopiston Mining School, Edunation Oy ja Pyhäjärven Callio ryhtyvät kehittämään kaivosalan koulutusta Pyhäsalmen kaivosalueella5.3.2021 11:05:00 EETTiedote

Oulun yliopiston Mining School, Edunation Oy ja Pyhäjärven Callio ovat sopineet tekevänsä koulutusyhteistyötä Pyhäsalmen kaivosalueella Pyhäjärvellä. Osapuolet tulevat hyödyntämään koulutustarkoitukseen Pyhäsalmen kaivoksen aluetta, jossa varsinainen maanalainen kaivostoiminta on päättymässä 2021 vuoden aikana. Pyhäsalmen kaivos on Euroopan syvin perusmetallikaivos (1400 m) ja sisältää yli 100 km pitkän kaivostunneliverkoston ja soveltuu erityisen hyvin kaivostekniikan ja maanalaisen rakentamisen koulutustarpeisiin. Nyt julkistetussa hankkeessa haetaan laajaa opiskelijapohjaa lukio-opiskelijoista aina yliopistotasoiseen tutkimukseen.

Sepelvaltimotauti on yleisin sydänperäisen äkkikuoleman syy myös nuorilla aikuisilla – ruumiinavauksessa löytyy usein pitkälle edennyt sydänsairaus3.3.2021 07:00:00 EETTiedote

Sepelvaltimotaudin ajatellaan olevan lähinnä vanhemman väestön sairaus mutta sen merkitys myös nuoremmilla ihmisillä on ymmärretty. Oulun yliopiston tutkijat selvittivät sepelvaltimotaudin yleisyyttä ja ruumiinavauslöydöksiä alle 50-vuotiailla sydänperäisen äkkikuoleman uhreilla. 44 % alle 50-vuotiaiden sydänperäisistä äkkikuolemista johtui sepelvaltimotaudista.

Iltavirkut kokevat työkykynsä aamuvirkkuja heikommaksi24.2.2021 05:00:00 EETTiedote

Iltavirkut keski-ikäiset kokevat työkykynsä huonoksi kaksi kertaa useammin aamuvirkkuihin ikätovereihinsa verrattuna, osoittaa Pohjois-Suomen syntymäkohorttiin 1966 pohjautuva Oulun yliopiston tutkimus. Tutkimuksessa saatiin lisäksi viitteitä siitä, että iltavirkuilla miehillä riski ennenaikaiseen työkyvyttömyyseläkkeeseen voi olla kohonnut. Kyseessä on maailmanlaajuisesti ensimmäinen väestöpohjainen tutkimus, jossa on selvitetty yksilöllisen kronotyypin yhteyttä työkykyyn ja työkyvyttömyyseläkkeelle jäämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme