Aviador Kustannus

Paco de Lucían elämäntarina ja musiikki huokuvat flamencon kiivasta paloa

Jaa

Pian ilmestyvä elämäkerta Paco de Lucía – flamencon mestari paljastaa legendan värikkään elämäntarinan ja taustoittaa hänen intohimoisen musiikkinsa syntyä. Kirjan julkistamistilaisuudessa Oodissa 7.3. kuullaan mestarin tuotannon parhaimmistoa Joonas Wideniuksen tulkitsemana.

Juan José Téllez: Paco de Lucía – flamencon mestari
Juan José Téllez: Paco de Lucía – flamencon mestari

Helmikuun 2019 loppua tahdittaa intohimoinen flamencokitara, kun Aviador julkaisee kitaristi Paco de Lucían elämäkerran Paco de Lucía – flamencon mestari. Espanjalaisen musiikkitoimittajan Juan José Téllezin kirjoittama teos paljastaa, miten köyhän andalusialaisperheen pelokkaasta, musiikkia ja Real Madridia rakastaneesta pojasta kasvaa monien vaiheiden kautta kaikkien arvostama soittimensa mestari.

Algecirasissa syntynyt Paco de Lucía (oik. Francisco Sánchez, 1947–2014) nousi maailmanmaineeseen flamencon perinteen suvereenina hallitsijana, joka uransa aikana myös uudisti rakastamaansa musiikin perinnettä. Téllezin teksti vangitsee Paco de Lucían musiikista ja elämäntarinasta huokuvan tunteen palon: se on samaan aikaan värikästä ja tunteikasta, mutta myös yksityiskohtaista ja mestarin biografiaan perehtynyttä. 

Elämäkerran ovat suomentaneet Jyrki Lappi-Seppälä ja Arto Rintalan kanssa. He ovat tavoittanut hienosti alkuteoksen sävyt ja saman kunnioituksen, jota muun muassa Eric Clapton on osoittanut kutsuessaan Pacoa ”flamencokitaran jättiläiseksi”.

Ihminen on yhtä kuin lapsuutensa. Siinä on kaiken avain.
- Paco de Lucia

Julkistamistilaisuus ja flamencokonsertti 7.3. Oodissa

Tulisena soiva flamenco valtaa Oodin Maijansalin torstaina 7.3. klo 20, kun keskustakirjastossa juhlitaan Paco de Lucían elämäkerran suomennoksen julkistamista. Julkistamistilaisuudessa kuullaan suomalaisen flamencon tähden, kitaristi Joonas Wideniuksen aistillinen, huippuluokan flamencokonsertti. Konserttiin ja julkistamistilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lämpimästi tervetuloa!

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin kustantaja Vesa Tompurille tai tiedottaja Viivi Ängeslevälle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleita teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse pdf-tiedostona.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Juan José Téllez: Paco de Lucía – flamencon mestari
Juan José Téllez: Paco de Lucía – flamencon mestari
Lataa
Joonas Widenius (kuva: Kimmo Tähtinen)
Joonas Widenius (kuva: Kimmo Tähtinen)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on vuonna 2012 perustettu kotimainen kustantamo, joka kustantaa kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin. Painopisteitämme ovat käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta sekä musiikkikirjat – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme