Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Päiväkoti Longinoja ja leikkipuisto Filpus väistötiloihin

Jaa

Päiväkoti Longinoja ja leikkipuisto Filpus siirtyvät väistötiloihin elokuussa 2020. Väistötilat rakennetaan nykyisten tilojen viereen (Ampujantie 1). Päiväkoti- ja leikkipuistomatkat pysyvät ennallaan. Väistötilat tarvitaan, sillä nykyiset päiväkoti- ja leikkipuistorakennukset puretaan ja ne korvataan uudisrakennuksella.

Päiväkoti Longinojan ja leikkipuisto Filpuksen väistötilat sijaitsevat nykyisten tilojen vieressä.
Päiväkoti Longinojan ja leikkipuisto Filpuksen väistötilat sijaitsevat nykyisten tilojen vieressä.

Väistötilojen rakennustöiden on tarkoitus alkaa heti, kun hankkeelle on saatu rakennuslupa. Ennen varsinaisen rakentamisen alkamista alueella tehdään valmistelevia töitä. Rakentamisen aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Väistötilarakennukseen tulee tilat sekä päiväkodille että sisätilat leikkipuistolle. Leikkipuiston sisätilat sijoittuvat rakennuksen toiseen päätyyn maantasokerrokseen. Päiväkodille rakennetaan myös ulkoilupiha ja leikkipuistolle oma ulkoalue. Väistötilat ovat käytössä, kunnes uudisrakennus valmistuu kesällä 2022.

Malmin alueella päivähoidon tarve kasvaa merkittävästi täydennysrakentamisen ja uusien asuinalueiden rakentamisen vuoksi. Nykyiset päiväkoti Longinojan ja leikkipuisto Filpuksen tilat vaatisivat mittavia korjauksia, joiden toteuttaminen ei ole kannattavaa. Korvaavan uudisrakennuksen avulla saadaan riittävät, päiväkoti- ja leikkipuistotoiminnalle tarkoituksenmukaiset tilat.

Työmaaliikenne vilkkainta alussa

Työmaaliikenne on vilkkainta hankkeen alkuvaiheessa, kun työmaalla tehdään maaperän kunnostus- ja pohjarakennustöitä. Myös elementtien kuljetus vaatii raskasta kalustoa. Vaikka turvallisuuden varmistaminen on työmaiden arkea, pyydämme aikuisia keskustelemaan lasten kanssa työmaan vaikutuksesta arkiseen liikkumiseen ja leikkipaikkojen valintaan.

Ajoneuvoliikenne päiväkodille ja leikkipuistoon kulkee Ampujantien kautta. Jalankulku ja pyöräily hyödyntävät olemassa olevia väyliä. Väistötilojen rakennustyömaa aidataan koko työmaan ajaksi ja kulkureitit merkitään selkein opastein.

Koska väistötila rakennetaan paikalleen vain määräajaksi, se voi saada määräaikaisen rakennusluvan. Väistötilarakennus on tarkoitus poistaa paikalta viiden vuoden kuluttua. Rakennuspaikka ennallistetaan sen jälkeen, kun väistötila on poistettu.

Myös uudisrakennuksen työmaa aidataan työmaan ajaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Jari Miettinen
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 36973, jari.miettinen@hel.fi

Kuvat

Päiväkoti Longinojan ja leikkipuisto Filpuksen väistötilat sijaitsevat nykyisten tilojen vieressä.
Päiväkoti Longinojan ja leikkipuisto Filpuksen väistötilat sijaitsevat nykyisten tilojen vieressä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 31.3.202031.3.2020 19:06:15 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 30.3. Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Hietalahdenrantaan esitetään uutta työpaikka-aluetta ja maanalaista pysäköintilaitosta27.3.2020 08:39:06 EETTiedote

Kotimainen kiinteistösijoitus ja -kehitysyhtiö HGR Property Partners Oy on hakenut Helsingin kaupungilta kehittämisvarausta Hietalahdenrannan alueelle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 31.3.2020. Kehittämisvarauksessa Helsinki antaa kumppanille luvan suunnitella kaupungin maalle. Varauksesta päättää kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kaupunkiympäristölautakunnan esityksestä keväällä 2020. Varaus ei vielä mahdollista tontin luovuttamista, vaan kaupunki päättää toteutukseen tähtäävästä tontinvarauksesta erikseen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 26.3.202026.3.2020 18:55:11 EETTiedote

Ympäristö- ja lupajaoston kokous järjestettiin ensimmäistä kertaa etäkokouksena. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 26.3.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 23.4.2020 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.3.202019.3.2020 17:00:36 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.3.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 2.4.2020.

Lapinlahden sairaalarakennusten ideakilpailun voittaja valittu18.3.2020 11:00:00 EETTiedote

Lapinlahden sairaalarakennusten ideakilpailun voittajaksi on valittu ehdotus Lapinlahden kevät, ja kilpailutyö on julkistettu. Päärakennukseen on ehdolla Tove Janssonin kotimuseo, hostelli, työtiloja sekä erilaisia palveluja. Puisto säilyy kaikille avoimena ja lähes ennallaan. Uudisrakennukset nousevat alueen eteläreunalle, minne tulisi hotelli Länsiväylän melumuuriksi sekä kaksi palveluasuntorakennusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme