Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Päiväkoti Longinoja ja leikkipuisto Filpus väistötiloihin

Jaa

Päiväkoti Longinoja ja leikkipuisto Filpus siirtyvät väistötiloihin elokuussa 2020. Väistötilat rakennetaan nykyisten tilojen viereen (Ampujantie 1). Päiväkoti- ja leikkipuistomatkat pysyvät ennallaan. Väistötilat tarvitaan, sillä nykyiset päiväkoti- ja leikkipuistorakennukset puretaan ja ne korvataan uudisrakennuksella.

Päiväkoti Longinojan ja leikkipuisto Filpuksen väistötilat sijaitsevat nykyisten tilojen vieressä.
Päiväkoti Longinojan ja leikkipuisto Filpuksen väistötilat sijaitsevat nykyisten tilojen vieressä.

Väistötilojen rakennustöiden on tarkoitus alkaa heti, kun hankkeelle on saatu rakennuslupa. Ennen varsinaisen rakentamisen alkamista alueella tehdään valmistelevia töitä. Rakentamisen aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Väistötilarakennukseen tulee tilat sekä päiväkodille että sisätilat leikkipuistolle. Leikkipuiston sisätilat sijoittuvat rakennuksen toiseen päätyyn maantasokerrokseen. Päiväkodille rakennetaan myös ulkoilupiha ja leikkipuistolle oma ulkoalue. Väistötilat ovat käytössä, kunnes uudisrakennus valmistuu kesällä 2022.

Malmin alueella päivähoidon tarve kasvaa merkittävästi täydennysrakentamisen ja uusien asuinalueiden rakentamisen vuoksi. Nykyiset päiväkoti Longinojan ja leikkipuisto Filpuksen tilat vaatisivat mittavia korjauksia, joiden toteuttaminen ei ole kannattavaa. Korvaavan uudisrakennuksen avulla saadaan riittävät, päiväkoti- ja leikkipuistotoiminnalle tarkoituksenmukaiset tilat.

Työmaaliikenne vilkkainta alussa

Työmaaliikenne on vilkkainta hankkeen alkuvaiheessa, kun työmaalla tehdään maaperän kunnostus- ja pohjarakennustöitä. Myös elementtien kuljetus vaatii raskasta kalustoa. Vaikka turvallisuuden varmistaminen on työmaiden arkea, pyydämme aikuisia keskustelemaan lasten kanssa työmaan vaikutuksesta arkiseen liikkumiseen ja leikkipaikkojen valintaan.

Ajoneuvoliikenne päiväkodille ja leikkipuistoon kulkee Ampujantien kautta. Jalankulku ja pyöräily hyödyntävät olemassa olevia väyliä. Väistötilojen rakennustyömaa aidataan koko työmaan ajaksi ja kulkureitit merkitään selkein opastein.

Koska väistötila rakennetaan paikalleen vain määräajaksi, se voi saada määräaikaisen rakennusluvan. Väistötilarakennus on tarkoitus poistaa paikalta viiden vuoden kuluttua. Rakennuspaikka ennallistetaan sen jälkeen, kun väistötila on poistettu.

Myös uudisrakennuksen työmaa aidataan työmaan ajaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Jari Miettinen
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 36973, jari.miettinen@hel.fi

Kuvat

Päiväkoti Longinojan ja leikkipuisto Filpuksen väistötilat sijaitsevat nykyisten tilojen vieressä.
Päiväkoti Longinojan ja leikkipuisto Filpuksen väistötilat sijaitsevat nykyisten tilojen vieressä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uimavesien bakteeripitoisuudet paikoitellen koholla – sinilevät vähentyneet merialueilla3.7.2020 14:32:28 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin pieniltä uimarannoilta sekä saarten uimarannoilta. Viime aikojen runsaat sateet ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maanpinnalta uimaveteen. Tämä on todennäköinen syy siihen, että Suomenlinnan ja Uunisaaren rannoilla bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Helsinki selvittää Eteläsataman lahden alueen maankäytön kehittämisen edellytyksiä1.7.2020 12:18:56 EESTTiedote

Eteläsataman lahti on yksi Helsingin keskeisimmistä historiallisista ranta-alueista ja on osa merellisen Helsingin kansallismaisemaa. Alueen jatkosuunnittelun tueksi on valmistunut kaksi Helsingin kaupungin tilaamaa konsulttiselvitystä. Ne ovat LOCI maisema-arkkitehdit Oy:n ja JKMM arkkitehdit Oy:n laatima ”Eteläsataman lahden maisemallinen tilavaraus- ja periaatesuunnitelma” sekä Ramboll Finland Oy:n laatima ”Eteläsataman lahden alustava teknisten tilavarausten ja toteuttamistavan periaatesuunnitelma”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme