Like Kustannus Oy

Paleface paljastaa räppäreiden ammattisalaisuudet uutuuskirjassaan Kolmetoista kertaa kovempi

Jaa

Palefacen ja Esa Salmisen Kolmetoista kertaa kovempi – Räppärin käsikirja on ensimmäinen räppien kirjoittamiseen ja räppäämisen tekniikkaan pureutuva opaskirja. Kansainvälisessäkin mittakaavassa ainutlaatuinen teos esittelee räpin tyylit, rytmiikat ja sisällöt. Kirja ilmestyy 24.5. jolloin se on arvostelu- ja käsittelyvapaa.

Kuinka väsätä parhaat värssyt? Mitä kaikkea kuuluu räppärin ammattiin? Miten räppäämällä voi tienata elantonsa? Palefacen ja Esa Salmisen laatima käsikirja kertoo kaiken tarvittavan.  

“Tämä on kirja räppäreiksi aikoville, niille, jotka jo sylkevät, ja myös kaikille niille, joita kiinnostaa räpmusiikki ja suomen kielen ulottuvuudet”, kommentoi Paleface. 

Kolmetoista kertaa kovempi on laajuudessaan täysin poikkeuksellinen. Lähes 500-sivuinen teos antaa käytännönläheisiä vinkkejä niin liiketoiminnan pyörittämiseen, biisien kirjoitusprosessiin, räppinimen keksimiseen, settilistan laatimiseen, itsevarmuuden kehittämiseen ja esiintymistaitoihin. Se ottaa kantaa myös yhteiskunnallisiin teemoihin, kuten naisten asemaan ja misogyniaan räpissä, artistien rodullistamiseen ja kulttuuriseen omimiseen. 

Kirjaa varten tekijät ovat haastatelleet kymmeniä suomiräppäreitä, kaupallisesti kovimmista nimistä undergroundsankareihin. Mukana ovat esimerkiksi Asa, Pyhimys, Jare Tiihonen, Mercedes Bentso, AdikiaAre, Solonen, Gasellit ja Gettomasa. 

“Tällaista kirjaa ei valitettavasti ollut saatavilla minun sukupolveni tekijöille. Se piti tehdä, jotta syntyisi entistäkin parempaa musaa ja taitavampia tekijöitä”, Paleface kertoo. 

Kirjan yhteydessä julkaistaan myös uutta musiikkia. Sony Music julkaisee suoratoistopalveluihin ”Isi käskee” -EP:n, jolla Paleface näyttää itse mallia sanataituruudesta ja tekstien kirjoittamisesta. EP:llä murhataan aakkoset, räpätään sananmuunnoksin ja kultivoidaan punchlinen eli iskulinjan jaloa taitoa. 

Svart Records puolestaan julkaisee Palefacen kuratoiman kokoelman Nauhat - Suomiräpin underground 1988-1996Tuplavinyyli on omistettu maanalaiselle liikehdinnälle, ja monet kokoelmalle valituista 23 kappaleesta tuodaan nyt ensi kertaa isomman yleisön eteen.   

Karri ”Paleface” Miettinen (s. 1978) on Suomen tunnetuimpia räppäreitä ja yhteiskunnallinen aktivisti. Like on julkaissut hänen teoksensa Viides Maamme-kirja ja Rappiotaidetta.  

Esa Salminen (s. 1976) on helsinkiläinen kirjailija, joka on julkaissut romaaneja ja tietokirjoja sekä toiminut Madventures-kirjojen tausta- ja kustannustoimittajana. 

 

Kirja ilmestyy 24.5. jolloin se on arvostelu- ja käsittelyvapaa. 

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja lisätiedot: adele.couavoux@like.fi  

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi  

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Äitiys ei aina ole juhlan aihe. Melinda Gates muistuttaa uutuuskirjassaan, että sadat miljoonat naiset ovat vailla ehkäisyvälineitä8.5.2019 09:43:43 EESTTiedote

Äitienpäivän kynnyksellä on hyvä muistaa, että äitiys ei aina ole juhlan aihe. Humanitaarisen työn supernainen Melinda Gates korostaa uutuuskirjassaan Tasa-arvo. Nyt! että sadoilla miljoonilla naisilla ei ole ehkäisyvälineitä saatavillaan. Epätoivottu raskaus voi suistaa perheen vararikkoon tai saattaa äidin terveyden hengenvaaraan.

Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat -näytelmä ilmestyy Iranissa persiaksi ensimmäisenä suomalaisena näytelmänä16.4.2019 11:02:23 EESTTiedote

Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat -näytelmä julkaistaan kirjana persiaksi Iranissa Teheranin kansainvälisillä kirjamessuilla 24.4.2019. Näytelmä on ensimmäinen suomalainen persiaksi käännetty näytelmä. Käännöstyön on tehnyt kääntäjä ja ohjaaja Mohsen Abolhassani ja sen julkaisee Bidgol Publishing, joka tunnetaan Iranissa erityisesti näytelmäkirjojen kustantamona. Sofi Oksanen on kirjoittanut kirjaan esipuheen ja näytelmästä on jo järjestetty Iranissa lukudraamatapahtuma, jossa näyttelijät lukivat teoksen yleisön edessä. - Iranissa on tapana julkaista näytelmät ensin kirjoina ja vasta sen jälkeen teatterit alkavat miettiä, sopisiko näytelmä heidän ohjelmistoonsa. Näytelmien kustantaminen on siis merkittävä kustannusala. Näin toimitaan, koska julkaistu näytelmä on jo läpäissyt sensuurin ja se on tae siitä, että näytelmän esitykseen voi alkaa panostaa, Sofi Oksanen kertoo. - Seuraavaksi siis odottelemme näytelmän esitystä teatterissa. Abolhassani on työskennellyt käännöksen parissa vii

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme