Osuuskauppa PeeÄssä

PeeÄssän historian suurin investointi Kuopion Savilahteen

Jaa

PeeÄssä aloittaa mittavan uudistuksen Kuopion Prismassa. Investointi on osuuskaupan historian suurin, yhteensä noin 35 miljoonaa euroa.

Prisma on osa Savilahden uudistuvaa aluetta, jossa liikkuu päivittäin tuhansia ihmisiä. Prisman alueen uudistamishanke toteutetaan vaiheittain niin, että asiointi olisi koko uudistuksen ajan mahdollisimman sujuvaa. Remontointi on jo aloitettu parkkialueen uudistamisella.

Koko rakennus uudistetaan sekä sisältä että ulkoa. Pääjulkisivussa käytetään suuria lasipintoja. Rakennuksen pääjulkisivuille rakennetaan kokonaisuutta kokoava teräsrakenteinen huntu, joka valaistaan ulkopuolelta. Rakennuksen piha-alueen ja julkisivujen valaistus toteutetaan Savilahden valonkaavan hengessä.

Myymälämiljöö muuttuu uudistuksessa myötä raikkaampaan suuntaan. Erityisesti asioinnin helppous korostuu uudistuvassa myymälässä. Se alkaa jo tilavalta parkkipaikalta ja jatkuu myymälän leveillä käytävillä. Prisman jatkeeksi rakennetaan noin 500 paikkainen parkkihalli, josta pääsee kuivin jaloin kauppaan. Kokonaisuudessaan parkkipaikkoja tulee lisää lähes 300 ja sähköautoillekin saadaan lisää latauspaikkoja. Pyöräilijät huomioidaan rakentamalla 300 pyöräpaikkaa, puolet niistä on katettuja. Savilahdentien uudistuksien myötä myös Prismalla asiointi helpottuu kaikilla kulkuvälineillä.

Ravintolamaailman palveluita parannetaan lisäämällä asiakaspaikkoja merkittävästi. PizzaBuffa, Presso ja Hesburger saavat uudistuksessa uutta tilaa. Hesburgeriin saadaan uudistuksessa itsepalvelukassoja.

- Itsepalvelukassat tuovat sujuvuutta nopean asioinnin ruokailuun. Sijainti Prisman pääkäytävän varrella varmasti lisää asiointia Ravintolamaailmassa. Nämä kolme liikeideaa ovat asiakasomistajien eniten käyttämiä ravintolapalveluitamme ja siksi näiden kehittäminen ja asiakaspaikkojen lisääminen on meille tärkeää, kertoo toimialajohtaja Ville Puustinen.

Vastuullisempi ja esteettömämpi Prisma

Uudistuksessa kiinteistön tekniikkaa uudistetaan. Rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota vastuulliseen rakentamiseen ja ympäristöasioihin. Kiinteistöön saadaan energiankulutuksen mullistava kylmä- ja lämmitystekniikan päivitys, jonka myötä kiinteistön energiankulutus saadaan merkittävästi laskemaan. Ovellisten kylmäkaappien myötä asiointimukavuus ja energiatehokkuus paranee. Kiinteistössä syntyvistä jätteistä lähes 100 prosenttia tullaan kierrättämään.

Meille on tärkeää huolehtia ympäristöstä ja toimia vastuullisesti. Rakennuksen käyttämästä sähköstä entistä suurempi osa tullaan saamaan uusiutuvasta energiasta kuten tuulesta ja auringosta. Rakennuksen hiilijalanjälki lähestyy nollaa. Uudet energiaratkaisut, kuten hiilidioksidia hyödyntävä kylmäjärjestelmä, lauhdelämmön kierrättäminen ja aurinkopaneelit varmistavat energiatehokkaamman Prisman, kertoo kiinteistöpäällikkö Tomi Vierimaa.

Esteetön asiointi on huomioitu uudessa rakennuksessa. Rakennus on pääasiallisesti asiakastiloiltaan yksikerroksinen. Parkkihalli ja rakennuksen muut kerrokselliset osat on varustettu hisseillä ja liukukäytävillä. Kaikki asiakastilat on mitoitettu väljiksi ja toimiviksi. Sisäänkäynnit ja sisäiset reitit ovat korkomitoitukseltaan esteettömiä ja automaattiovin varustettuja. Kaikki piha-alueen kulkureitit ovat esteettömiä ja lähes kynnyksettömiä.

Asiakasomistajien kierrättämistä helpotetaan rakentamalla uusi ja nykyaikainen kierrätyspiste sisätiloihin sekä toimivampi Rinki-piste ulkoalueelle.

 

Asiakastoiveita ja ideoita

Uudistuksella parannetaan Kuopion ja sen lähialueiden asiakasomistajien palvelutarjontaa huomattavasti.Palveluita kehitetään jatkuvasti asiakasomistajien toiveiden mukaisesti.

Kuopion Prisman uudistukseen liittyen on mahdollista antaa asiakastoiveita osoitteessa: prisma.fi/Kuopio > Asiakastoiveita ja ideoita. Toiveita ja ideoita voi jättää myös asioidessaan myymälässä.

Prisman uudistus valmistuu kokonaisuudessaan joulukauppaan 2021.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa PeeÄssä
Osuuskauppa PeeÄssä
Savilahdentie 10
70700 Kuopio

http://peeassa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa PeeÄssä

PeeÄssän ylijäämänpalautus 3%26.3.2021 10:52:40 EET | Uutinen

PeeÄssä maksaa omille asiakasomistajilleen viime vuodelta 3% ylijäämänpalautusta. Ylijäämänpalautusta maksetaan asiakasomistajan tekemistä ostoista, mikäli osuuskaupan tuloksesta investointien jälkeen jää rahaa eli ylijäämää. Osuuskaupan tulosta käytetään aina sen asiakasomistajien hyväksi, joko toiminnan kehittämiseen investointeina tai ylijäämänpalautuksena. Ylijäämänpalausta maksetaan yhteensä yli 14 miljoonaa euroa.

Asiakasomistajille hyötyä yli 90 miljoonaa euroa5.2.2021 14:00:00 EET | Uutinen

Erikoinen vuosi käsitteli toimialoja hyvin eri tavalla ja se näkyi liikevaihdossamme. Se toi runsasta kasvua marketkauppaan ja Kodin Terraan, mutta samalla kuritti majoitus- ja ravitsemiskauppaa. Liikevaihtomme oli 597,7 miljoonaa euroa ja pysyi viime vuoden tasolla. Päivittäistavarakaupassa kauppa kävi hyvin ja liikevaihtomme oli 409,7 miljoonaa euroa, jossa kas-vua oli 7,6 prosenttia. Myös käyttötavarakauppamme ylsi 2,6 prosentin kasvuun. Liikevaihto kasvoi erityisesti S-market-ketjussa, jossa kasvu oli kymmenen prosenttia sekä Kodin Terrassa, jossa kasvua oli 27 prosenttia. Majoituskaupan liikevaihto jäi 4,2 miljoonaa euroa viime vuodesta ja oli 7,6 miljoonaa euroa. Ravin-tolakaupan liikevaihto oli 25,9 miljoonaa euroa ja jäi edellisestä vuodesta 11,8 miljoonaa euroa. Polttoainelitrojen myynti jäi edellisestä vuodesta viisi prosenttia ja liikevaihtoa kertyi 107,1 miljoonaa euroa. - Koronan takia ihmiset viettivät enemmän aikaa kotona. Tämä toi meillä kasvua market-kauppaan ja Kodin

Mittava uudistus Sokoksen Ravintolamaailmaan29.12.2020 09:16:43 EET | Uutinen

Kuopion Sokoksen Ravintolamaailma uudistetaan talven aikana. Asiakkaille saadaan elämyksellisemmät tilat, uusia kokemuksellisia ravintoloita sekä henkilökunnalle toimivat tarjoilu-, logistiikka- ja tuotantotilat. Ravintolamaailmaan saadaan 124 uutta asiakaspaikkaa. Investoinnin arvo on 1,3 miljoonaa euroa. Ravintoloiden uudistustöiden yhteydessä Sokos kiinteistössä uudistetaan myös lvis-tekniikkaa, joten kokonaisinvestointi Sokos kiinteistössä nousee yhteenlaskettuna 3,1 miljoonaan euroon. - Ravintolainvestointiin käytetty summa on poikkeuksellisen suuri näin haastavana aikana, mutta varaudumme tulevaisuuteen ja luotan ravintolakysynnän palautumiseen normaalille tasolle Kuopion keskustassa koronan jälkeen. Otamme osaksi Ravintolamaailmaa myös Nina & Henrin vapautuneet liiketilat. Ravintolamaailma tulee uudistuksen myötä saamaan myös uuden nimen. Uudistusten myötä pystymme myös työllistämään lisää henkilökuntaa, kertoo toimialajohtaja Ville Puustinen. Ravintolamaailman kokonaisuus työll

Uuden ajan lähikauppa Kuopion Jynkkään19.11.2020 10:07:27 EET | Uutinen

Kuopion Jynkkään avattiin tänään uuden ajan Sale. Jynkän Sale toimii yhtenä Sale-konseptin kehittämisen kannalta tärkeänä yksikkönä, sillä Jynkästä saatujen palautteiden pohjalta kehitetään valtakunnallista Sale -konseptia. – Tällä prototyypillä haemme S-ryhmä-tason oppia siitä, minkälainen lähikauppa palvelee nykypäivän kaupunkilaista asiakasomistajaa parhaiten. Jynkän Salen asiakkaat pääsevät siis vaikuttamaan omalla ostokäyttäytymisellään ja palautteillaan tulevan Sale-konseptin esillepanoihin ja valikoimiin. Tavoitteena on huomioida myös entistä paremmin valikoimien muodostamisessa asiakkaiden erilaiset tarpeet kaupunki- ja maaseutu-Saleissa, kertoo kenttäpäällikkö Timo Heiskanen. - Lähipalveluiden kehittäminen on tärkeää alueen asiakasomistajien arjen sujuvoittamisen kannalta. Lähikauppaan on nopea pistäytyä ostoksille. Toivommekin, että asiakasomistajamme antavat aktiivisesti palautetta Jynkän Salesta, lisää vähittäiskaupan toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen. Jynkän Saleen saatii

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme