Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Pelastuslaitokset tarkastavat myymälöitä Uudellamaalla

Jaa

Uudenmaan alueen pelastuslaitokset tekevät loppuvuoden sesonkimyyntien aikaan valvontakäyntejä alueensa kaupallisiin yrityksiin. Tarkastuksilla valvotaan etenkin myymälöiden poistumisturvallisuutta. Tarkastuksista ei ilmoiteta myymälöille etukäteen. Pelastuslaitosten tekemät tarkastukset ovat yrityksille maksuttomia.

Poistumistien edessä on tavaraa.
Poistumistien edessä on tavaraa.

Loppuvuoden juhlasesonkien aikaan kaupoissa on tavallista enemmän tavaraa ja väkeä. Siksi turvallisuuteenkin on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Valvonnassa tarkastellaan etenkin palo- ja poistumisturvallisuutta.

Pelastusviranomaiset tarkastavat valvontakäynneillään esimerkiksi, että

  • poistumisreiteillä ei säilytetä tavaraa
  • joulumainokset ja -koristeet eivät peitä poistumisopasteita näkyvistä
  • alkusammutuskalusto on helposti otettavissa käyttöön.

Turvallisuus on sekä asiakkaiden että yritysten etu

Uudenmaan alueen pelastuslaitokset kehottavat yrittäjiä perehdyttämään myös kiireapulaiset turvallisuusasioihin. On tärkeää, että lisätyövoimakin tuntee yrityksen keskeiset turvallisuuskäytännöt.

Mainoksista ja koristeista vastaavien tulee huomioida, että koristeet ja mainosmateriaalit on kiinnitetty siten, etteivät ne peitä näkyvistä poistumisopasteita. Koko henkilöstön tulee niin myymälän sisällä kuin ulkopuolellakin huolehtia, ettei lavoja, lisähyllyjä tai muuta tavaraa säilytetä poistumisreiteillä ja poistumisovien edessä. Kiireellisissä hätätilanteissa asiakkaiden on tärkeää päästä poistumaan sisätiloista heitä lähimpänä olevien poistumisreittien kautta. Nämä reitit poikkeavat yleensä asiakkaiden normaalisti käyttämistä kulkuväylistä. Turvallisuus luodaan yhteistyössä.

Uudenmaan pelastuslaitokset kannustavat kauppoja huolehtimaan hyvästä turvallisuuskulttuurista myös sesonkimyyntien aikaan.

Helsingin, Itä-, Keski- ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokset

Lisätiedot medialle:

Helsingin kaupungin pelastuslaitos: johtava palotarkastaja Anssi Laaksonen, p. 09 310 1651 (vaihde).

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos: johtava palotarkastaja Ari Päivärinta, p. 020 1111 400 (vaihde).

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos: valvontapäällikkö Sanna Nordman, p. 09 8394 0000 (vaihde).

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos: johtava palotarkastaja Raki Salmela, p. 09 8162 8699 (vaihde).

Tiedustelut ruotsiksi: palotarkastaja Reino Tennberg, p. 020 1111 400 (vaihde / Itä-Uudenmaan pelastuslaitos).

Avainsanat

Kuvat

Poistumistien edessä on tavaraa.
Poistumistien edessä on tavaraa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Huolehditaan jokaisen koti paloturvalliseksi – Paloturvallisuusviikkoa vietetään 27.11.-3.12.25.11.2021 08:34:19 EET | Tiedote

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon teemana on läheisten ihmisten paloturvallisuudesta huolehtiminen. Kampanja haluaa kiinnittää huomiota varsinkin ikäihmisten paloturvallisuuteen, koska heidän toimintakykynsä saattaa olla heikentynyt ja he ovat yliedustettuina palokuolemissa. Helsingin kaupungin pelastuslaitos haastaa jokaisen parantamaan omaa tai läheistensä kodin turvallisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme