Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pitäjänmäessä käynnistymässä elokuussa katu-urakka

Jaa

Pitäjänmäessä alkaa elokuussa katu-urakka, jossa peruskorjataan Pitäjänmäentietä, Sulkapolkua ja Turkismiehentietä. Urakan aikana uusitaan katujen kuivatusta sekä parannetaan ulkovalaistusta. Lisäksi töiden aikana uusitaan liikennevalot.

Pitäjänmäen urakka-alue kartalla.
Pitäjänmäen urakka-alue kartalla.

Urakka käynnistyy 8. elokuuta 2022 alkavalla viikolla Sulkapolulta ja Turkismiehentieltä. Katuja ja niiden kunnallistekniikkaa täytyy uusia alueen asuntorakentamisen vuoksi. Rakentamisen tieltä joudutaan kaatamaan yksi puu.

Työt aiheuttavat tilapäisiä kaistamuutoksia kaduille. Lisäksi pysäköintipaikat poistuvat töiden ajaksi katualueelta koko urakka-alueen osalta. Myös kävelijät ja pyöräilijät ohjataan kiertoreiteille.

Väliaikaiset kulkureitit aidataan ja merkitään väliaikaisilla liikenteenohjausmerkeillä. Liikennejärjestelyt muuttuvat tarpeen mukaan työmaan edetessä.

Linja-autopysäkit säilyvät töiden ajan nykyisillä paikoillaan.

Rakentamisesta aiheutuu jonkin verran melua. Töitä tehdään arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7–18 välillä. Vanha asfaltti jyrsitään pois yöaikaan 2–3 yönä. Yötöiden päivämäärä ei ole vielä tiedossa.

Tavoitteena on, että työt loppuvat 28. lokakuuta 2022 mennessä. Urakoitsijana toimii VRJ Etelä-Suomi Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaja
Anna Nyyssönen
projektinjohtaja, alueellinen rakennuttaminen
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 20569
anna.nyyssonen@hel.fi

Urakoitsija
Tommi Kivinen
VRJ Etelä-Suomi Oy
p. 050 302 0776
tommi.kivinen@vrj.fi

Kuvat

Pitäjänmäen urakka-alue kartalla.
Pitäjänmäen urakka-alue kartalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme