Kasvu Open

Pk-yritysten kassa on koetuksella kahden koronavuoden jälkeen

Jaa

Pk-yritysten suurimmat kasvun haasteet ovat talous ja kasvun rahoitus. Tieto käy ilmi Kasvu Openin sparrausohjelmiin hakeneiden yrittäjien antamista vastauksista.

Osa koronapandemian aiheuttamien rahoitushaasteiden kanssa painivista pk-yrityksistä kärsii nyt myös Ukrainan kriisistä ja sen seurauksista.
Osa koronapandemian aiheuttamien rahoitushaasteiden kanssa painivista pk-yrityksistä kärsii nyt myös Ukrainan kriisistä ja sen seurauksista.

Pk-yritysten suurimmat kasvun haasteet liittyvät talouteen ja kasvun rahoitukseen. Kasvu Openin kehitysjohtaja Leena Räisästä tulos ei yllätä. Räisänen on tehnyt vuosia työtä kasvuyrityskentässä. 

– Kun yrittäjiä pyydetään arvottamaan kehityskohteita, joihin he toivovat sparrausapua, talous ja kasvun rahoitus ovat aina top 3 -joukossa. Tänä vuonna teema nousi 1. sijalle, Räisänen sanoo.

Räisänen kertoo, että yrittäjien vastauksissa näkyy kassan tyrehtyminen.

– Koronavuodet ovat koetelleet monen yrityksen taloutta, ja kahden vuoden jälkeen kassa alkaa olla tyhjä. Yrittäjille se tarkoittaa muun muassa, että rekrytoinnit sekä myynnin ja markkinoinnin kehittäminen ovat vaarassa.

LUKUJA PK-YRITYKSISTÄ: TALOUS JA KASVUN RAHOITUS

  • 30 prosenttia yrittäjistä nostaa talouden ja kasvun rahoituksen yrityksen tärkeimmiksi kehittämiskohteiksi.

  • 38 prosenttia yrittäjistä sanoittaa talouden ja kasvun rahoituksen yhdeksi kasvun haasteeksi, joka yrityksen on ratkaistava.

  • Lähes 15 prosenttia kokee talouden ja kasvun rahoituksen haasteiden hidastavan myynnin ja markkinoinnin kehitystä, kuten myynnin ja markkinoinnin rekrytointeja.

  • 25 prosenttia nostaa myynnin ja markkinoinnin yrityksen tärkeimmiksi kehittämiskohteiksi.

  • Vuonna 2021 yrittäjien tärkein kehittämiskohde oli myynti ja markkinointi.
Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä kasvuopen.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.
Kasvu Open listaa vuosittain pk-yritysten kehittämiskohteet. Vuonna 2022 merkittävin yritysten kehittämiskohde on talous ja kasvun rahoitus.

MUUTTUNUT MARKKINATILANNE LISÄÄ PK-YRITYSTEN EPÄVAKAUTTA

Muuttunut markkinatilanne Euroopassa ja globaaleilla markkinoilla lisää painetta pk-yrityksissä. Koronapandemiasta toipuvista pk-yrityksistä osa kärsii nyt Ukrainan kriisin seurauksista: hidastuneista materiaalivirroista ja myynnin vaikeuksista – sekä muun muassa näiden seurausten aiheuttamista taloudellisista haasteista.

– Pk-yritysten vastauksissa ei näy vielä suurta paniikkia liittyen muuttuneeseen markkinatilanteeseen. Kriisitilanne nousee esille vain noin 3 prosentilla vastaajista. Toisaalta, esimerkiksi vuoden 2020 koronapandemian vaikutukset yritysten kehittämistarpeisiin näkyivät vasta vuonna 2021 saaduissa vastauksissa, Leena Räisänen sanoo.

KASVU OPEN ON SPARRANNUT YRITTÄJIÄ YLI KYMMENEN VUOTTA

Kasvu Openin sparrausohjelmissa yrittäjät saavat henkilökohtaista sparrausta oman liiketoiminnan haasteisiin. Sparrausta eli omaa osaamistaan yrittäjille jakavat pro-bono työtä tekevät sparraajat. Haku Kasvupolku®-sparrausohjelmiin päättyi 20.3.202.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Leena Räisänen
Kehitysjohtaja, Kasvu Open
050 469 9971
leena.raisanen@kasvuopen.fi

Katso myös Kasvu Openin ja Kasvuryhmän julkaisu: Kasvun trendit 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Osa koronapandemian aiheuttamien rahoitushaasteiden kanssa painivista pk-yrityksistä kärsii nyt myös Ukrainan kriisistä ja sen seurauksista.
Osa koronapandemian aiheuttamien rahoitushaasteiden kanssa painivista pk-yrityksistä kärsii nyt myös Ukrainan kriisistä ja sen seurauksista.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kasvu Open
Kasvu Open
Kauppakatu 39
40100 Jyväskylä

050 304 6794http://www.kasvuopen.fi

Kasvu Open tarjoaa monipuolisesti palveluja yrittäjille, joilla on kiikarissa liiketoiminnan kehittäminen ja kasvu. Kasvu Openin palveluiden ytimessä on liiketoiminnan sparraus.

Vuonna 2018 Kasvu Openille myönnettiin Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto sekä European Enterprise Promotion Award, joka on Euroopan komission jakama tunnustus menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille.

Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit ovat: Nordea, Business Jyväskylä, If, Keski-Suomen Liitto, KPMG, KPY, Staffpoint Executive, Technopolis, Varma ja Yksityisyrittäjän säätiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kasvu Open

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme