Tuomioistuinvirasto

Pohjanmaan käräjäoikeuden laamannin virka tulee avoimeksi

Jaa

Pohjanmaan käräjäoikeuden laamannin virka tulee avoimeksi 1.9.2023 lukien. Virka on nyt haettavissa ja sen hakuaika päättyy 10.10.2022.

Käräjäoikeuden laamanni on päällikkötuomari. Päällikkötuomarin virka on määräajaksi täytettävä tuomarin virka, johon nimitetään seitsemäksi vuodeksi kerrallaan.

Päällikkötuomari huolehtii tuomioistuimen toimintakyvystä ja sen kehittämisestä. Hän asettaa tuomioistuimen tulostavoitteet ja huolehtii niiden toteutumisesta.

Pohjanmaan käräjäoikeudessa työskentelee noin 85 henkilöä. Sen hallinnollinen kanslia on Vaasassa ja toinen kanslia Kokkolassa. Käräjäoikeuden tuomiopiiri käsittää Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntien alueet. Tämä koskee yleisesti rikos-, riita- ja hakemusasioita. Yrityssaneerauksissa, ulosottovalituksissa, maaoikeusasioissa ja riidattomissa velkomusasioissa tuomiopiiri on laajempi.

Pohjanmaan käräjäoikeuden tuomiopiiri ja henkilöstö ovat vahvasti kaksikielisiä. Tosiasiallinen kyky hoitaa työtehtäviä ruotsin kielellä on eduksi kaikissa tuomioistuimen tehtävissä.

Tuomarinvalintalautakunta tekee esityksen valtioneuvostolle tuomarin virkaan nimittämisestä. Päällikkötuomarin nimittää tasavallan presidentti valtioneuvoston ratkaisuehdotuksesta.

Virka on julkaistu haettavaksi valtiolle.fi -palvelussa. Hakuilmoituksen tunnus on ID: 25-1112-2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Daniel Allén, laamanni, Pohjanmaan käräjäoikeus p. 050 3066 886, Joe Gummerus
kansliapäällikkö, Vaasan hovioikeus, p. 029 56 41601, sähköposti: etunimi.sukunimi@oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme