Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Pohjois-Karjalassa työttömiä elokuun lopussa 8 643

Jaa

Vuoden takaiseen verrattuna työttömien määrä oli laskenut 747 henkilöllä. Lomautettuna oli 281 henkilöä. Työttömien osuus työvoimasta oli 12,1 %, kun vuosi sitten se oli 13,2 %.

Työttömät työnhakijat, kuukausivertailu 2018-2022, Pohjois-Karjala.
Työttömät työnhakijat, kuukausivertailu 2018-2022, Pohjois-Karjala.

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli elokuun lopussa 8 643 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien määrä oli laskenut 8 % (747 henkilöä).

Työttömien määrän laskusta 19 % (140 henkilöä) aiheutui lomautusten vähenemisestä. Lomautettuja Pohjois-Karjalassa oli elokuun lopussa 281 henkilöä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta (71 466 henkilöä) oli 12,1 %. Vuosi sitten työttömien osuus työvoimasta oli 13,2 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 9,1 %, vuotta aikaisemmin osuus oli 10,7 %

Työllisyyskatsaus-sivusto

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan löytyy Työllisyyskatsaus-sivustolta:

Sivustolla ovat myös koko maan sekä kaikkien ELY-keskusalueiden työllisyyskatsausaineistot.

Työnvälitystilasto Tilastokeskuksen StatFin-palvelussa

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston keskeiset tiedot julkaistaan myös Tilastokeskuksen ilmaisessa StatFin-tilastotietokannassa:

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus ja nuorisotyöttömyyden seuranta -dokumentit

Tuore työllisyyskatsaus ja sitä tukeva nuorten työllisyystilanteen seuranta -dokumentti löytyvät PDF-muodossa Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen verkkosivuilta:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eija Ratinen
työvoimapalveluasiantuntija, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
etunimi.sukunimi@ely‐keskus.fi
p. 0295 026 093

Kuvat

Työttömät työnhakijat, kuukausivertailu 2018-2022, Pohjois-Karjala.
Työttömät työnhakijat, kuukausivertailu 2018-2022, Pohjois-Karjala.
Lataa
Työttömät työnhakijat kuukausittain ja trendi, 2006-2022, Pohjois-Karjala.
Työttömät työnhakijat kuukausittain ja trendi, 2006-2022, Pohjois-Karjala.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Hautalammen kaivoshankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta täydennyspyyntö FinnCobalt Oy:lle (Outokumpu)20.9.2022 13:07:48 EEST | Tiedote

Ympäristövaikutusten arviointiselostusta eli YVA-selostusta on täydennettävä etenkin hankekuvauksen sekä pohja- ja pintavesien nykytilan ja vaikutustenarvioinnin osalta. Muut täydennystarpeet liittyvät mm. kaivannaisjätteiden karakterisointiin ja hallintaan, luonnon säteilyvaikutuksien, maaperävaikutuksien, painuma- ja tärinävaikutuksien sekä luontovaikutusten arviointiin ja edelleen Natura-arviointiin.

Valkoposkihanhet saivat Pohjois-Karjalassa keväällä aikaan mittavia viljelysvahinkoja14.9.2022 12:37:03 EEST | Tiedote

Kylmän kevään ja suurten valkoposkihanhimäärien takia kevään 2022 tilanne oli vaikea maanviljelijöille. Korvaushakemuksia valkoposkihanhien keväällä aiheuttamista vahingoista tuli Pohjois-Karjalan ELY-keskukseen noin 200 kappaletta. Vahinkoja syntyi lähes 6700 hehtaarille ja vahinkojen kokonaismäärä oli 2,1 miljoonaa euroa. Vahingot kohdistuivat pääosin nurmipelloille, mutta vahinkoja tuli myös syysviljoille, öljykasveille sekä apilan ja nurmien siemenviljelyksille. Pahimmin vahingoista kärsittiin Keski-Karjalassa eli Kiteen, Tohmajärven ja Rääkkylän alueella, mutta myös Joensuussa ja Liperissä oli laajoja vahinkoja (kts. liitetaulukko). Keskimääräinen korvaussumma hehtaarilta oli maakunnassamme 243 euroa, tässä on kuitenkin suurta kuntakohtaista vaihtelua riippuen mm. tuhoasteesta ja korvauksen kohteena olevasta viljelykasvista. Korvaushakemukset on käsitelty ja korvaukset kevätvahinkojen osalta maksettu. Hanhien syysmuuttoon varaudutaan mm. karkottamalla ja ampumalla Pohjois-Karjalas

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme