Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaalla todettujen koronatartuntojen määrä edelleen maltillinen

Jaa

Vaikka Pohjois-Pohjanmaalla on tiedossa joitakin joukkoaltistuksia koronavirukselle, todettujen tartuntojen lukumäärä on maakunnassa edelleen suhteellisen alhainen. Yhteensä Pohjois-Pohjanmaalla on todettu 166 koronatartuntaa.

Tilanne Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on koronaepidemian osalta edelleen rauhallinen. Alueella on todettu viikon sisällä kuusi uutta koronatartuntaa, eli taudin ilmaantuvuus on 1,5 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Tätä edeltävällä viikolla ilmaantuvuus oli 2 tapausta / 100 000 asukasta. Yhteensä kevään ja kesän aikana on todettu 166 koronatartuntaa.

Todetut tartunnat liittyvät yleisötapahtumiin ja perhealtistuksiin, mutta joukossa on myös tapauksia, joiden tartunnanlähde ei ole tiedossa. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on ollut muutamia joukkoaltistumisia kouluissa ja varhaiskasvatuksessa, mutta niistä ei ole todettu jatkotartuntoja.

Sairaalahoidossa ei ole ketään. PPSHP:n alueella ei ole tarvetta valtakunnallisesta ohjeistuksesta poikkeavaan erityisohjeistukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yhteistyö uusien sairaalalääkkeiden hankinnassa tiivistyy8.9.2020 13:10:26 EESTTiedote

Yliopistosairaaloiden hankintarenkaat aloittavat yhteiset sopimusneuvottelut uusien, kalliiden sairaalalääkkeiden hankinnoista. Lisäksi perustetaan sairaanhoitopiirien yhteinen kansallinen lääkeneuvottelukunta, joka käsittelee neuvottelutuloksen. Muutos parantaa potilaiden yhdenvertaisuutta, varhaista pääsyä merkittävien uusien lääkeinnovaatioiden piiriin ja hillitsee lääkemenojen hallitsematonta kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme