Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohjois-Pohjanmaan rokotesuosituksissa noudatetaan THL:n linjaa: syystalven koronatehosterokotteita suositellaan 65 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville

Jaa

Suosituksen piiriin eivät kuulu alle 65-vuotiaat terveet aikuiset, sillä heillä vakavan taudin suoja on edelleen hyvä ja vaikean taudin riski pieni.

THL suosittelee tällä hetkellä syystalven koronatehosterokotteita 65 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville, sillä tällä kohderyhmällä on suurin vakavan koronataudin riski. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri noudattaa THL:n linjausta ja muistuttaa, että tehosterokotteen ottaminen on tärkeää näihin kohderyhmiin kuuluville.

THL:n koronarokotussuositukset perustuvat lääketieteelliseen ja epidemiologiseen arvioon rokotusten vaikutuksista koko väestön tasolla sekä kansalliseen rokotusstrategiaan. Alueellista epidemiatilannetta seurataan myös Pohjois-Pohjanmaalla edelleen tarkasti.

Katso myös:

Kaavio aikuisten rokotesuosituksista THL:n sivuilla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, johtajaylilääkäri, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, p. 040 352 7257, terhi.nevala@ppshp.fi

Teija Puhto, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, infektiolääkäri, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. p. 040 509 6326, teija.puhto@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue PohdePohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa noin 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 000 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Oulun yliopistollinen sairaala OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Prikka kiertoon -työllisyyden ja osallisuuden kehittämishanke palkittiin Pohjois-Pohjanmaan ravitsemusterveysteosta16.11.2022 10:02:01 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ravitsemusterveyden koordinaatioryhmä valitsi Pohjois-Pohjanmaan ravitsemusterveysteoksi 2022 Prikka kiertoon -työllisyyden, osallisuuden ja kiertotalouden kehittämishankkeen. Palkinto julkistettiin Pohjois-Pohjanmaan ravitsemusterveyden edistämisen seminaarissa 16.11.2022. Palkinnon vastaanottivat projektikoordinaattori Teija Leinonen ja projektikoordinaattori Johanna Liimatainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme