Helsingin yliopisto

Poikkeuslinjalla-ohjelmasarja avaa näköaloja parempaan tulevaan: uusi viikoittainen ohjelma alkaa ke 25.3. klo 15

Jaa

Tiedekulman ja Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan Poikkeuslinjalla-ohjelmasarjassa Helsingin yliopiston tutkijat keskustelevat työelämäprofessori Pekka Saurin kanssa koronakriisin myötä häämöttävistä näköaloista.

Tutkijat keskustelevat työelämäprofessori Pekka Saurin kanssa koronakriisin myötä häämöttävistä näköaloista.
Tutkijat keskustelevat työelämäprofessori Pekka Saurin kanssa koronakriisin myötä häämöttävistä näköaloista.

Pyrkimys saada koronavirus ja sen seuraukset hallintaan muuttaa perustavanlaatuisesti koko maailmaa. Sopimusyhteiskunta ja solidaarisuus nousevat keskeiseen rooliin. Sen sijaan, että pyrkisimme palaamaan mahdollisimman nopeasti entiseen, eteen avautuu mahdollisuus rakentaa oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää yhteiskuntaa. 

Tiedekulman ja Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan uudessa viikoittaisessa Poikkeuslinjalla-ohjelmasarjassa Helsingin yliopiston tutkijat keskustelevat työelämäprofessori Pekka Saurin kanssa koronakriisin myötä häämöttävistä näköaloista.

– Ohjelman idea lähti siitä, kun pohdimme, mitä annettavaa valtiotieteilijöillä olisi koronatalkoisiin. Viranomaisvetoisen kriisipuheen rinnalle tarvitaan näköaloja parempaan tulevaan. Analyyttinen ja monialainen keskustelu rauhoittaa osaltaan: tästä ei pelkästään toivuta vaan opitaan ja kehitytään monella tapaa, sanoo ohjelmasarjan sisällöllisenä tuottajana ja vuorovaikutusmoderaattorina toimiva yleisen valtio-opin dosentti Hanna Wass.

– Ennenkokemattomassa globaalissa kriisissä tarvitaan avuksi kaikki ymmärrys ja osaaminen, jonka sivilisaatio on kyennyt tuottamaan. Poikkeuslinjalla on yritys tuoda tutkimuksen näkökulma mukaan keskusteluun, sanoo työelämäprofessori Pekka Sauri.

Poikkeuslinjalla-ohjelma striimataan Tiedekulmasta keskiviikkoisin 25. maaliskuuta alkaen kello 15–16 ja julkaistaan seuraavana päivänä tallenteena, Youtube-videona ja podcastina. Osa keskusteluista käydään englanniksi. Ensimmäisen ohjelman vieraina ovat viestinnän professori Anu Kantola ja poliittisen talouden tutkija Antti Ronkainen. Keskustelun aiheina ovat muun muassa voima- ja valtasuhteiden uudelleenjako, solidaarisuus ja pohjoismaisen hyvinvointivaltion kestävyys.

Katsojat voivat osallistua ohjelmaan lähettämällä kysymyksiä tai kommentteja etukäteen tai ohjelman aikana Facebook-tapahtumassa, Facebook Livessä tai WhatsAppilla teksti- tai ääniviestinä numeroon 050 311 9811.

Lisätietoja:

Yleisen valtio-opin dosentti Hanna Wass
p. 050 336 3512

Tiedekulman tuottaja Toni Rönni
p. 050 326 8990

Poikkeuslinjalla Tiedekulman verkkosivuilla: www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/poikkeuslinjalla

Poikkeuslinjalla Facebookissa: facebook.com/events/2678353602263081/

Seuraa Poikkeuslinjalla-livestriimiä tai katso tallenne: www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/katso-ja-kuuntele

Tiedekulman YouTube-kanava: www.youtube.com/tiedekulma
Tiedekulma podcast: Spotify, Apple Podcasts, Soundcloud ja muut yleisimmät podcast-sovellukset

#tiedekulma

#poikkeuslinjalla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedekulman tuottaja Toni Rönni
p. 050 326 8990

Kuvat

Tutkijat keskustelevat työelämäprofessori Pekka Saurin kanssa koronakriisin myötä häämöttävistä näköaloista.
Tutkijat keskustelevat työelämäprofessori Pekka Saurin kanssa koronakriisin myötä häämöttävistä näköaloista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme