Kiinteistöliitto

Postialan työtaistelutoimet hankaloittavat taloyhtiöiden yhtiökokouskutsujen toimittamista

Jaa
Posti- ja logistiikka-alan työtaistelutoimet vaikeuttavat kirjelähetysten kulkua. Posti arvioi, että työtaistelutoimet viivästyttävät lähetysten kulkua useista päivistä yli viikkoon. Taloyhtiöiden yhtiökokouskauden ollessa aluillaan tällä voi olla huomattavia vaikutuksia yhtiökokouskutsujen perille toimittamiseen.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut tukevansa AKT:n lakkoa tukitoimilla 16.2.-21.2.2023. Tässä tilanteessa moni taloyhtiö joutuu miettimään, miten yhtiökokouskutsut saadaan toimitettua ajoissa perille.

”Asunto-osakeyhtiölaki edellyttää, että yhtiökokouskutsut on lähetettävä viimeistään kaksi viikkoa ennen kokousta. Vaikka taloyhtiö toimisi lain mukaan ja lähettäisi kutsut ajoissa, voi kutsu saapua osalle osakkaista vasta viime hetkellä tai jäädä kokonaan saapumatta ennen kokousta. Tällöin nämä osakkaat eivät mahdollisesti saa lainkaan tietoa kokouksesta, vaikka kokous lain mukaan voitaisiinkin pitää suunniteltuna ajankohtana”, sanoo Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia.

Sähköpostin käyttäminen yhtiökokouskutsun lähettämiseen ei välttämättä ole kaikissa tilanteissa ratkaisu.

”Sähköpostia voidaan käyttää ensisijaisena kokouskutsun toimittamiskeinona vain silloin, kun osakas on ilmoittanut sähköpostiosoitteensa yhtiölle yhtiökokouskutsujen toimittamistarkoituksessa. Pelkkä osakkaiden sähköpostiosoitteiden kerääminen eri lähteistä ei siis tässä tilanteessa ratkaise ongelmaa”, Haltia toteaa.

Sen sijaan taloyhtiö voi toimittaa kirjalliset kokouskutsut osakkaiden postiluukuista. Tässä on tärkeää huomioida, että kutsu on toimitettava myös niille osakkaille, jotka eivät itse asu kyseisessä taloyhtiössä. Lisäksi kutsut kannattaa laittaa näkyville myös porraskäytävien ilmoitustauluille tai yhtiön muulle ilmoitustaululle.

”Jos on oletettavaa, että kutsu ei tule saavuttamaan kaikkia osakkaita, on tarkoituksenmukaista siirtää yhtiökokousajankohtaa. Jos kutsut on ehditty jo postittaa, kannattaa harkita kyseisen yhtiökokouksen peruuttamista”, Tapio Haltia ohjeistaa.

Tilannetta kannattaa seurata Postin  ja PAU:n verkkosivuilta.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistöliitto
Kiinteistöliitto
Annankatu 24, 3. krs
00100 HELSINKI

09 1667 6761http://www.kiinteistoliitto.fi

Vuonna 1907 perustetun Kiinteistöliiton muodostavat 23 alueellista yhdistystä ja valtakunnallinen toimialajärjestö, Suomen Vuokranantajat ry. Kiinteistöliittoon kuuluu noin 30 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä lähes kaksi miljoonaa ihmistä.

 

Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Jäsenillä on käytössään alan tuorein tieto ja kiinteistöalaan erikoistuneiden asiantuntijoiden palvelut. Lue lisää Kiinteistöliiton valtakunnallisista ja alueellisista palveluista www.kiinteistoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto

Ilmalämpöpumpun asentaminen kerrostaloasuntoon vaatii taloyhtiön suostumuksen9.5.2023 09:03:00 EEST | Tiedote

Kesän lähestyessä moni tulee miettineeksi mahdollisten helteiden aiheuttamaa kuumuutta ja viilennykseen tarjolla olevia vaihtoehtoja. Viime vuosina kerrostaloasunnoissakin yleistyneen ilmalämpöpumpun saattaa vielä ehtiä asennuttaa ensi kesäksi, mutta liian kiireellä tähänkään projektiin ei pidä ryhtyä, sillä asia on asunto-osakeyhtiössä hoidettava yhteistyössä taloyhtiön kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme