HUS

Potilaan oikeuksien päivän teemana on digitaalinen hoito

Jaa

HUS järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman Potilaan oikeuksien päivän keskiviikkona 19.5.2021 kello 14.30–17. Teemana on “Digi tuli hoitoon – mikä muuttuu” ja itse tapahtumakin järjestetään ensimmäistä kertaa etätapahtumana.

Digitaalisuus tarjoaa mahdollisuuden osallistua entistä paremmin omaan hoitoon ja helpottaa yhteydenpitoa terveydenhuoltoon. Asiakaslähtöisen digitaalisen muutoksen toteuttaminen on yksi keskeisistä tavoitteista HUSissa. Kohtaaminen on HUSin toiminnan perusta ja se onnistuu myös digitaalisesti.

”Koronapandemia on entisestään lisännyt tarvetta digitaaliseen kohtaamiseen ja digitaaliseen asiointiin terveydenhuollossa. Etävastaanotot, yhteydenpito esimerkiksi Maisa-sovelluksen kautta ja mahdollisuus hoitoon Terveyskylän digihoitopoluilla ovat tästä esimerkkejä”, Potilaan oikeuksien päivän puheenjohtaja, HUSin IT-psykiatrian kehittämispäällikkö Reetta-Maria Roiha kertoo.

Tapahtuman osallistujilla on mahdollisuus seurata asiantuntijoiden tietoiskuja ja ottaa osaa keskusteluun chatissa osoitteessa hus.fi/potilaan-oikeuksien-paiva.

”Potilaan oikeuksien päivän aikana kuullaan mielenkiintoisia tietoiskuja digitaalisesta hoidosta, potilaan oikeuksista ja turvallisesta asioinnista internetissä. Koronaturvallisesti toteutettu tapahtuma tukee HUSin arvojen toteutumista”, HYKS-sairaanhoitoalueen potilasasiamies Anders Häggblom sanoo.

Active Citizenship -kansalaisverkosto alkoi vuonna 2007 markkinoida yhdessä muiden kansalaisia edustavien potilasjärjestöjen kanssa vuotuista eurooppalaista potilaan oikeuksien päivää kaikissa EU-maissa. HUS oli edelläkävijä Suomessa ensimmäisenä Potilaan oikeuksien päivän järjestäjänä vuonna 2013.

Tapahtuman ennakkovideo YouTubessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Reetta-Maria Roiha
Potilaan oikeuksien päivän puheenjohtaja
reetta-maria.roiha@hus.fi

Anders Häggblom
Potilasasiamies, HYKS-sairaanhoitoalue
anders.häggblom@hus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

FINENTRY-palvelu sujuvoittaa maahantuloa – uudet ominaisuudet myös jalkapallon EM-kisakävijöiden hyödynnettävissä11.6.2021 15:22:37 EEST | Tiedote

FINENTRY-palvelu opastaa pandemian aikana Suomeen saapuvia sekä sujuvoittaa koronavirustestausta. Ulkomailta Suomeen palaavat jalkapallon EM-kisaturistit sekä muut Suomeen ulkomailta saapuvat saavat FINENTRY-palvelun kautta ajankohtaiset toimintaohjeet sekä tilannekohtaisen ohjauksen koronavirusnäytteenottoon. Koronavirustestauksilla voi lyhentää omaehtoista karanteenia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme