Kontiotuote Oy

PRT-Forest jakautuu – Kontiotuotteesta muodostetaan oma konserninsa

Jaa
PRT-Forest Oy:n yhtiökokous on päättänyt konsernin jakamisesta kahteen osaan. Jakautuminen toteutetaan osittaisjakautumisena siten, että Kontiotuote Oy ja sen ruotsalainen tytäryhtiö Kontio Hus Ab eriytetään erilliseksi konserniksi. Jakautumisen tuloksena syntyvän Kontiotuote-konsernin emoyhtiön omistajakunta on sama kuin PRT-Forestin.

PRT-Forest-konsernissa on kuluneen vuosikymmenen aikana toteutettu useita kannattavuutta parantavia rakenteellisia järjestelyjä. Emoyhtiön rooli on ollut liiketoimintojen strateginen johtaminen. Nykyisin paras strateginen osaaminen on keskittynyt tytäryhtiöihin.

PRT-Forest-konsernin tytäryhtiöistä lähitulevaisuuden merkittävimmät investointi- ja tuotekehityspanostukset toteutetaan Kontiotuotteessa. Yhtiö panostaa voimakkaaseen kasvuun erityisesti muuttovalmiiden hirsikotien segmentissä sekä suurten hirsirakennusten materiaalitoimittajana. Tämän kasvun varmistamiseksi PRT-Forest Oy:n yhtiökokous on päättänyt jakaa konsernin kahteen osaan. Jakautuminen toteutetaan osittaisjakautumisena siten, että Kontiotuote Oy ja sen ruotsalainen tytäryhtiö Kontio Hus Ab eriytetään erilliseksi konserniksi, ja PRT-Forest-konsernin muodostavat jatkossa pientalorakentaja Jukkatalo Oy sekä ikkuna- ja ulko-ovivalmistaja Piklas Oy.

PRT-Forest Oy:n omistajat tulevat omistamaan jakautumisen tuloksena syntyvän Kontiotuote-konsernin emoyhtiön osakkeet samassa suhteessa kuin he omistavat nykyisen PRT-Forest Oy:n osakkeet.

PRT-Forest Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Sydänmetsä pitää jakautumista luontevana askeleena, joka myös mahdollistaa aiempaa paremmin kohdennetut osakeomistukseen perustuvat sitouttamis- ja palkitsemisratkaisut kummassakin konsernissa.

Kontiotuote Oy:n toimitusjohtaja Mika Rytkyn mukaan jakautuminen mahdollistaa erilaisten rahoitusratkaisujen, kuten pääomamarkkinoiden hyödyntämisen Kontiotuotteen kasvun rahoittamiseksi.

Osittaisjakautumisen odotetaan toteutuvan toukokuun 2022 lopussa. Järjestely ei vaikuta kummankaan konsernin henkilökunnan työsuhteisiin.

Lisätietoja antavat:

Mika Rytky, toimitusjohtaja, Kontiotuote Oy
+358 40 757 6665
mika.rytky@kontio.fi

Ilkka Sydänmetsä, toimitusjohtaja, PRT-Forest Oy
+358 40 561 6939
ilkka.sydanmetsa@prt-forest.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kontiotuote Oy
Ranuantie 224
93100 Pudasjärvi

http://www.kontio.fi

Kontiotuote Oy
Kontion hirsitalojen, huviloiden sekä muiden rakennusten puut kasvavat pohjoisissa metsissä ja ne työstetään Kontion omalla tehtaalla asennusvalmiiksi hirsiksi. Kontio rakentaa muuttovalmiita pientaloja sekä asentaa isoja projektikohteita yhteistyössä ammattitaitoisen kumppaniverkoston kanssa.

Kontio työllistää 250 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2021 oli 71,5 miljoonaa euroa. Kotimaan myynnin lisäksi vientiä on noin 20 eri maahan, joista tärkeimmät ovat Ruotsi, Ranska ja Norja. www.kontio.fi


PRT-Forest Oy
PRT-Forest on vuonna 1968 toimintansa aloittanut perheomisteinen mekaaniseen puunjalostukseen erikoistunut konserni, jonka toimialoja ovat puu- ja valmistaloteollisuus, hirsitaloteollisuus, ikkuna- ja oviteollisuus sekä sahateollisuus. Emoyhtiö PRT-Forest Oy toimii konsernin hallintoyhtiönä. PRT-Forest Oy:n liikevaihto vuonna 2021 oli 158 miljoonaa euroa. Konserni työllistää yli 560 ihmistä. https://prt-forest.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kontiotuote Oy

Kontiotuote-konsernin vuosikatsaus 1.1.–31.12.20221.3.2023 10:15:38 EET | Tiedote

Tässä vuosikatsauksessa esitettävät taloudelliset tiedot ovat tilintarkastettuja. Suluissa esitetyt luvut viittaavat edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon, ellei toisin mainita. VAHVAA LIIKEVAIHDON KASVUA, IRTAANTUMINEN PRT-FOREST -KONSERNISTA Kontiotuote-konsernin vuoden 2022 liikevaihto kasvoi 29,6 % ja oli 95,3 (73,5) miljoonaa euroa. Liikevaihdon jakauma liiketoiminta-alueittain oli seuraava: kuluttajamyynti Suomessa 72,1 % (69,5 %), julkis- ja projektirakentaminen Suomessa 10,5 % (5,0 %), vienti 10,5 % (12,5 %) ja muu liikevaihto 6,8 % (13,0 %). Vientiä oli kuluneena vuonna 17 (19) maahan. Konsernin käyttökate oli 5,6 (7,4) miljoonaa euroa eli 5,8 % (10,0 %) liikevaihdosta. Käyttökatteen kehitykseen vaikuttivat muun muassa poikkeuksellisen voimakas materiaalihintojen nousu sekä kasvua tukevat panostukset tiedonhallintajärjestelmiin ja organisaation kyvykkyyksiin. Konsernin liikevoitto oli 3,0 (5,0) miljoonaa euroa vastaten 3,1 % (6,8 %) liikevaihdosta. Konsernin rahavarat olivat

KONTIOTUOTE OY:N MUUTOSNEUVOTTELUT PÄÄTÖKSEEN10.11.2022 14:15:56 EET | Tiedote

Yleinen taloudellinen tilanne on koko Euroopassa haasteellinen. Suomessa inflaatio on korkealla, korot nousemassa ja kuluttajaluottamus ennätyksellisen alhaalla. Kontiotuote Oy:n tilauskertymä on aiempaa vuotta alhaisemmalla tasolla eikä ole näkyvissä, että tilanne tulisi kehittymään lähitulevaisuudessa merkittävästi parempaan suuntaan. Varautuakseen muuttuneeseen kysyntätilanteeseen Kontiotuote Oy on käynyt muutosneuvottelut, jotka ovat koskeneet yhtiön koko henkilöstöä. Pienentyneen kapasiteettitarpeen johdosta toteutetaan tuotannon työntekijätehtävien osalta määräaikaisia lomautuksia ja muissa henkilöstöryhmissä määräaikaisia lomautuksia ja enintään 5 irtisanomista. Kontion johtajat, mukaan lukien toimitusjohtaja, pitävät vähintään yhden viikon ylimääräisen palkattoman loman. Näillä toimenpiteillä tavoitellaan yhteensä 1,5 m€ säästöjä. Toimitusjohtaja Mika Rytky: ”Hirsiomakotitalojen sekä vapaa-ajan asuntojen kauppa on käynyt tilanteeseen nähden hyvin, mutta pudotusta viime vuoden h

Kontiotuote Oy -konsernin liiketoimintakatsaus 1.1.–30.9.20221.11.2022 12:36:11 EET | Tiedote

LIIKEVAIHDON KASVU JATKUI, SULAUTUMINEN TOTEUTUNUT Tarkastelujakson (Q1-Q3/2022) liikevaihto kasvoi 30,2 % ja oli 75,9 miljoonaa euroa (Q1-Q3/2021: 58,3 miljoonaa euroa). Liikevoitto oli 3,8 miljoonaa euroa (Q1-Q3/2021: 5,6 miljoonaa euroa), vastaten 5,0 % liikevaihdosta. Konsernin rahoitusasema oli katsauskauden konsernilimiitti huomioiden hyvä. Kontiotuote holding Oy ja Kontiotuote Oy sulautuivat Kontiotuote Oy:ksi 30.9.2022.