Suomen Punainen Risti SPR

Punainen Risti päivystää ja antaa ensiapua vappuna Helsingissä

Jaa

Suomen Punaisen Ristin 20 kokenutta ensiapupäivystäjää jalkautuu juhlijoiden keskuuteen ja antaa tarvittaessa ensiapua vappuaattona Helsingissä kello 18–03.

Kuvaaja: Niklas Meltio
Kuvaaja: Niklas Meltio

Kantakaupungin alueella liikkuvat ensiapupäivystäjät auttavat juhlakansaa ja kutsuvat tarvittaessa lisäapua. Päivystäjien lisäksi paikalla on Punaisen Ristin vapaaehtoisia päihdetyöntekijöitä.

- Nuoret, pitäkää huolta toisistanne. Ketään ei saa jättää yksin. Hätänumeroon voi aina soittaa, jos huonossa kunnossa olevasta kaverista ei enää pystytä huolehtimaan porukassa, muistuttaa ensiapupäivystysvastaava Markku Lempinen Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiristä.

Punaisen Ristin ensiapubussi on Esplanadin puistossa vappuaattona kello 17.30 lähtien. Myöhemmin bussi siirtyy Kaivopuistoon tai muualle avun tarpeen mukaan.

Lisäksi ensiapupäivystäjät liikkuvat eri puolilla kaupunkia neljällä eri päivystyspalveluautolla ja kuljettavat tarvittaessa esimerkiksi alaikäisiä selviämisasemalle sekä antavat ensiapua. Punaisen Ristin ensiapupäivystäjät tunnistaa punaisista liiveistä.

Päivystys kuuluu vapun suureen nuorisohuolto-operaatioon

Vappuna huomio keskittyy etenkin nuorten juhlijoiden auttamiseen. Alle 18-vuotiaille tarkoitettu selviämisasema sijaitsee Taivallahden leikkipuistossa osoitteessa Pohjoinen Hesperian katu 22. Selviämisasemalla autetaan nuoria aattoiltana ja -yönä kello 18–03. 

Punaisen Ristin päivystys on osa vapun nuorisohuolto-operaatiota. Kokonaisuudesta vastaa Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus yhteistyössä Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin, Helsingin seurakuntien Saapas-ryhmien, Helsingin ev.lut. seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön, Nuorisotyö raiteilla -hankkeen, Aseman Lapset ry:n, ja Walkersin kanssa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Helsingin ja Uudenmaan piirin ensiapupäivystysvastaava Markku Lempinen, p. 020 701 2367

Avainsanat

Kuvat

Kuvaaja: Niklas Meltio
Kuvaaja: Niklas Meltio
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme