Kainuun ELY-keskus

Puolangan Ukonkankaan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointi on käynnistynyt

Jaa

Winda Energy Oy suunnittelee tuulivoimaloiden rakentamista Puolangan Ukonkankaalle. Arviointiohjelma on hankkeesta vastaavan laatima suunnitelma ympäristövaikutusten arvioinnissa tarvittavista selvityksistä ja arviointimenettelyn järjestämisestä.

Ukonkankaan tuulivoimahankkeen sijoittuminen kartalla.
Ukonkankaan tuulivoimahankkeen sijoittuminen kartalla.

Hankealue sijaitsee kunnan länsiosassa noin 2 km Puokion kylän itäpuolella. Vaalan kunnanrajaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntarajaan on etäisyyttä noin 6 km.

Hankealueelle suunnitellaan enintään 35 tuulivoimalan rakentamista. Suunniteltujen voimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 320 metriä ja yksikköteho 6–10 MW. Hankealueen laajuus on noin 31,1 km2 . YVA-menettelyn on tarkoitus edetä yhtä aikaa alueen osayleiskaavoituksen kanssa.

Kuulutus arviointiohjelmasta on nähtävillä 25.5.–24.6.2022 Puolangan ja Vaalan kuntien virallisilla ilmoitustauluilla ja Kainuun ELY-keskuksen kuulutukset -verkkosivulla. Arviointiohjelma on nähtävillä sähköisesti hankkeen YVA-verkkosivulla, missä se pysyy kuulemisajan päätyttyäkin. YVA-ohjelman paperiversioon voi tutustua kuulemisaikana Kainuun ELY-keskuksen aulapalvelussa (Kalliokatu 4), Puolangan kunnanvirastolla (Maaherrankatu 7, 89200 Puolanka) ja Vaalan kirjastossa (Niskantie 8, 91700 Vaala) niiden aukioloaikojen puitteissa.

Kainuun ELY-keskus on lähettänyt lausuntopyyntöjä vaikutusalueen viranomaisille ja alueella toimiville yhdistyksille. Arviointiohjelmasta voi esittää mielipiteitä ja antaa lausuntoja kirjallisesti toimittamalla ne Kainuun ELY-keskukseen asiatunnus KAIELY/78/2022 mainiten 24.6.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo.kainuu@ely-keskus.fi tai postitse: Kainuun ELY-keskus, PL 115, 87101 Kajaani (käyntiosoite Kalliokatu 4). Sähköisen lausunnon toivotaan olevan kopioitavassa muodossa.

Arviointiohjelmaa ja hanketta käsittelevä yleisötilaisuus järjestetään hybriditilaisuutena 13.6.2022 klo 17.30 alkaen Puolangan kunnanviraston valtuustosalissa. Kokouslinkki etäosallistumiseen lisätään hankkeen YVA-verkkosivuille.

Yleisölle tarjotaan mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun hankkeesta vastaavan ja konsultin kanssa tapahtumapaikalla ennen tilaisuutta klo 16.30–17.30.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun ELY-keskus
Ympäristöasiantuntija Mari Helin
0295 023 895, mari.helin@ely-keskus.fi

Kuvat

Ukonkankaan tuulivoimahankkeen sijoittuminen kartalla.
Ukonkankaan tuulivoimahankkeen sijoittuminen kartalla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Valtion vesistörakenteita kunnostetaan Kainuussa4.7.2022 14:38:21 EEST | Tiedote

Kainuun ELY-keskus huolehtii valtion hallinnassa olevista vesistöhankkeista ja -rakenteista sekä niiden ylläpidosta Kainuussa. Valtion vesistörakenteita kunnostetaan tänä vuonna Sotkamon Lontanjoen uittopadolla. Lisäksi Puolangalla sijaitsevan Askanjärven uittopadolle tarvittavia toimenpiteitä kartoitetaan. Askanjärven uittopato oli alustavasti suunniteltu purettavaksi, mutta sen sijaan kohteen tarkemman tarkastelun jälkeen sille päädyttiin laatimaan kunnostussuunnitelma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme