Jyväskylän yliopisto

QS Ranking 2022: Kasvatustieteet sijalla 81, uusia JYU:n aloja nousi vertailuun mukaan

Jaa

Vuoden 2022 QS World University Rankings by Subject -vertailun tulokset on julkaistu. Jyväskylän yliopiston aloista kasvatustieteet paransivat sijoitustaan sijalle 81 (viime vuonna 92). Sadan parhaan joukossa jatkoi myös liikunta, jonka sijoitus vertailussa on välillä 51-100. Lähelle huippua nousi myös psykologia, joka nousi sijoille 151-200 sekä uutena vertailuun noussut sosiologia sijoilla 201-250.

Seminaarinmäki ja Jyväskylän yliopiston päärakennus talvipäivänä.
Seminaarinmäki ja Jyväskylän yliopiston päärakennus talvipäivänä.

Muut sijoittuneet alat vuonna 2022 olivat fysiikka, joka nousi sijoille 301-350 ( vuonna 2021 sijoitus 351–400), matematiikka 401-450 (451–500), kemia 551-600 (501–550) sekä tietotekniikka ja tietojärjestelmätiede, joka nousi sijoille 501-550 (601–650).

Vuoden 2022 rankingissa JYU:n laajemmista tieteenaloista vahvimmiksi arvioitiin luonnontieteet, joiden sijoitus nousi välille 401–450. Humanistiset ja taidealat säilyttivät viimevuotisen asemansa (sijoitus 401–450). Uutena vertailuun nousivat yhteiskuntatieteet (501-520).

- Laaja kirjo yliopistomme tieteenaloja on jälleen sijoittunut arvostetussa QS Ranking -vertailussa upeasti. Tänä vuonna oli erityisen ilahduttavaa, että sekä kärkialamme kasvatustieteet että useampi muu ala oli entisestään parantanut sijoitustaan ja sijoituksemme uusilla vertailuun nousseilla yhteiskuntatieteellisillä aloilla oli hyvää tasoa. Näin vahva menestys on tärkeä osoitus työmme kansainvälisestä vaikuttavuudesta ja tuloksellisuudesta ja saamme olla tästä koko yliopistoyhteisönä sekä iloisia että ylpeitä, vararehtori Marja-Leena Laakso toteaa.

QS World University Rankings by Subject -vertailussa arvioidaan yliopistojen suoriutumista 51 eri tieteenalalla. Sijoitusten perusteena olevat mittarit ovat akateeminen vertaisarviointi, työnantaja-arviointi, tieteellisten julkaisujen viittausten määrä sekä tutkijoiden ja työn vaikuttavuus ja tuloksellisuus. Uutena mittarina tämänvuotisessa arvioinnissa oli kansainvälinen tutkimusyhteistyö. Painotukset vaihtelevat tieteenalojen mukaan. Rankingissa oli tänä vuonna mukana 51 alaa ja 1543 yliopistoa ympäri maailman.

Muiden yliopistojen tulokset julkaisupäivänä 6.4. osoitteessa: https://www.topuniversities.com/subject-rankings/2022

Lisätietoja:

vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi

erityisasiantuntija Viivi Aumanen, puh. 040 805 4732, viivi.aumanen@jyu.fi

Kuvat

Seminaarinmäki ja Jyväskylän yliopiston päärakennus talvipäivänä.
Seminaarinmäki ja Jyväskylän yliopiston päärakennus talvipäivänä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Schildtin palkinto emeritusprofessori ja tutkimusjohtaja Jukka-Pekka Mecklinille25.5.2022 18:15:00 EEST | Tiedote

Gastroenterologisen kirurgian dosentti ja kirurgian emeritusprofessori Jukka-Pekka Mecklin on vastaanottanut Schildtin palkinnon Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston kevään apurahakierroksella. Palkinto myönnettiin uraauurtavasta tutkimuksesta ja hyvinvoinnin edistämisestä. Mecklin työskentelee Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tutkimusjohtajana. Schildtin palkinnon arvo on 15 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme