Rakennusliike Soimu Oy

Rakennusliike Soimu urakoi kohtuuhintaisia koteja sekä yhteisöllisen Kylätalon Jätkäsaareen

Jaa

NAL Asunnot rakennuttaa Helsingin Jätkäsaareen 84 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa nuorille aikuisille. Samaan kohteeseen kohoaa myös Kylätalo, joka tarjoaa Jätkäsaaren asukkaille mahdollisuuden viettää aikaa talvipuutarhassa tai kuntoilutilassa. Rakentamisesta vastaa Rakennusliike Soimu Oy.

Havainnekuva kadulle päin. Kuva: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy
Havainnekuva kadulle päin. Kuva: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy

Kahdeksankerroksisen kerrostalon rakentaminen alkaa elokuussa, ja asuntojen on määrä valmistua alkuvuodesta 2023. Kohde on osa suurempaa Jätkäsaaren palvelukorttelit -kokonaisuutta. Kortteliin tulee monimuotoista asumista, mutta myös muun muassa päivittäistavarakauppa, päiväkoti ja hotelli.

Korttelin sydämeksi rakennetaan Kylätalo. Se palvelee alueen asukkaita ja tarjoaa muun muassa mahdollisuuden käyttää talvipuutarhaa sekä kuntoilutilaa ja kokoontua talon kahvilaan. Aukio ja Kylätalo mahdollistavat Jätkäsaaren asukkaille paikan luoda yhteisöllisyyttä.

”On mahtavaa olla mukana Jätkäsaaren palvelukorttelit -kokonaisuudessa ja luoda Kylätalon ja aukion myötä kaiken ikäisiä palveleva yhteisöllinen kokonaisuus. Asumisen laatu loistavine kulkuyhteyksineen on varmasti taattua. Tämä hanke auttaa meitä myös jälleen askeleen eteenpäin tarjoamaan nuorille aikuisille kipeästi kaivattuja kohtuuhintaisia koteja loistavalla sijainnilla”, toteaa NAL Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Samuli Killström.

”Kiitämme NAL Asuntoja meille annetusta luottamuksesta kohteen toteuttajana. Nyt solmittu urakka on hyvää jatkumoa meidän Uudenmaan liiketoiminnalle ja meistä on mukava olla rakentamassa tulevaisuuden Helsinkiä”, sanoo Petri Kahelin, Rakennusliike Soimun toimitusjohtaja.

Yksiöitä kohteeseen valmistuu 60 kappaletta ja loput 24 kappaletta asunnoista ovat kaksioita. Asuntojen koot vaihtelevat 29,5 m2:n ja 49,5 m2:n välillä. Haku asuntoihin alkaa syksyllä 2022.

Kohteen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy. Pääsuunnittelijana toimii Kristiina Hannunkari.

NAL Asunnoilla on ennestään Jätkäsaaressa Välimerenkadulla 118 asuntoa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Samuli Killström, toimitusjohtaja, NAL Asunnot Oy
050 420 3964 / samuli.killstrom@nalasunnot.fi

Petri Kahelin, toimitusjohtaja, Rakennusliike Soimu Oy
0400 132 215 / petri.kahelin@soimu.fi

Kuvat

Havainnekuva kadulle päin. Kuva: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy
Havainnekuva kadulle päin. Kuva: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy
Lataa
Havainnekuva pihalle. Kuva: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy
Havainnekuva pihalle. Kuva: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Soimu Oy
Rakennusliike Soimu Oy
Tulliportinkatu 1
80130 JOENSUU

0500 572 780https://soimu.fi

NAL Asunnot Oy on yleishyödyllinen yritys, joka rakennuttaa ja vuokraa kohtuuhintaisia koteja nuorille aikuisille. Omistamme yli 2000 asuntoa pääkaupunkiseudulla ja muissa keskuksissa, joissa kohtuuhintaiselle vuokra-asumiselle on kysyntää. Rakennutamme vuokra-asuntoja korkotukilainoituksella sekä valtion erityisryhmien investointiavustuksilla. Tarjoamalla nuorille kohtuuhintaisia koteja tuemme heidän itsenäistymistään, työelämään siirtymistä ja ehkäisemme syrjäytymistä.

Rakennusliike Soimu Oy on vuonna 1990 perustettu joensuulainen rakennusalan erikoisasiantuntija. Perheyritys työllistää noin 60 rakennusalan huippuosaajaa sidosryhmineen. Soimu kiinnittää erityistä huomiota rakentamisen ympäristöystävällisyyteen, ekologisuuteen ja energiatehokkuuteen sekä arkea helpottaviin ratkaisuihin. Oman asuntotuotannon lisäksi Rakennusliike Soimu tarjoaa urakointipalvelua pääurakoitsijan muodossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Soimu Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme