Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Riippuvuuksiin erikoistunut Ridasjärven päihdehoitokeskus jatkaa toimintaansa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella

Jaa
Keusoten päihdepalvelut vahvistuivat hyvinvointialueuudistuksen myötä, kun lähes 100-vuotias Ridasjärven päihdehoitokeskus siirtyi vuodenvaihteessa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle (Keusote). Keusote onkin ainoa hyvinvointialue, jolla on hallussaan koko päihdehoidon prosessi: avopalvelut, laitosvieroitus, laitoskuntoutus ja avokuntoutus.

Hyvinkään maalaismiljöössä toimiva Ridasjärven päihdehoitokeskus tarjoaa laitoskuntoutusta täysi-ikäisille päihderiippuvaisille. Lähtökohtaisesti 1–2 kuukautta kestäviin kuntoutusjaksoihin ohjaudutaan useimmiten päihdeavopalveluiden kautta.

– Ridasjärven myötä meillä on nyt hallussamme koko päihdehoidon prosessi avopalveluista laitoskuntoutukseen. Tämä on ihan ainutlaatuinen etu koko Suomessa. Se helpottaa palveluihin hakeutumista, selkeyttää asiakaspolkuja ja edesauttaa yksilöllisten palveluiden räätälöintiä, kertoo aikuisten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalveluiden koordinoiva esimies Sirpa Litmanen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelta.

Tavoitteena päihteetön huominen

Ridasjärven päihdehoitokeskuksessa työskentelee sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia sekä tukipalveluhenkilöstöä. Lisäksi kuntoutukseen osallistuu vertaisohjaajia.

Työskentelyssä korostuu voimavarakeskeisyys, ratkaisukeskeinen työote, tavoitteellisuus sekä erilaisten ongelmakohtien näkeminen haasteina ja mahdollisuutena kasvaa ihmisenä. 

Työskentely tähtää omien toiminta- ja ajatusmallien tutkimiseen ja uusien toimivien ratkaisumallien löytämiseen sekä niiden harjoitteluun.

– Laitoskuntoutuksen tavoite on tietysti päihteettömyys, mutta myös yksilön itsetuntemuksen ja arjen hallinnan lisääminen, Litmanen kertoo.

Ridasjärven Päihdehoitokeskuksessa hoidetaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaiden lisäksi myös muiden hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin sekä Rikosseuraamuslaitoksen asiakkaita.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaat voivat hakeutua Ridasjärven päihdehoitokeskuksen asiakkaaksi Keusoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjauksen kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtajaksi Irma Pahlman26.5.2023 18:02:25 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto päätti kokouksessaan 25.5.23 myöntää aluevaltuuston puheenjohtajalle Eemeli Peltoselle eron puheenjohtajan luottamustoimesta. Eemeli Peltonen jätti eronpyynnön aluevaltuuston puheenjohtajan tehtävästä tultuaan valituksi eduskuntaan huhtikuun vaaleissa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Keusoten valtuutettuna pitkään toiminut Irma Pahlman (sd.).

Aluehallitus hyväksyi HUS-järjestämissopimuksen17.5.2023 09:30:18 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti hyväksyä tiistain 16.5. kokouksessaan HUS-järjestämisopimuksen. HUS-​järjestämissopimus on Uudenmaan hyvinvointialueiden,​Helsingin kaupungin sekä HUS-​yhtymän keskinäinen sopimus, ​jossa osapuolet sopivat keskinäisestä työnjaosta,​ yhteistyöstä ja toiminnan yhteensovittamisesta terveydenhuollon palvelujen järjestämiseksi. Uusimaa-​lain mukaisesti HUS-​järjestämissopimuksen on edistettävä terveydenhuollon kustannusvaikuttavuutta,​ tuottavuutta, ​laatua, ​potilasturvallisuutta, ​palveluketjujen ja palvelukokonaisuuksien toimivuutta,​ ja kielellisiä oikeuksien toteutumista. Lisäksi kokouksessa päätettiin ikääntyneiden kotihoidon, perhehoidon ja asumispalvelujen asiakasmaksuohjeen perusteista. Uuteen soveltamisohjeeseen on kuvattu maksujen määräytymisen perusteet sekä käytännöt yhdenmukaisen toimintatavan varmistamiseksi. Ohjeessa on huomioitu sosiaalihuoltolain ja vanhuspalvelulain tuomat muutokset asiakasmaksulakiin muun muassa yhtei

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme