Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Rinki-ekopiste Joensuussa suljetaan tilapäisesti

Jaa

Joensuussa K-Market Pohjanneidon yhteydessä sijaitseva Rinki-ekopiste suljetaan väliaikaisesti kiinteistöllä alkavien pihatöiden vuoksi.

K-Market Pohjanneidon yhteydessä sijaitseva Rinki-ekopiste suljetaan väliaikaisesti pihatöiden tieltä.
K-Market Pohjanneidon yhteydessä sijaitseva Rinki-ekopiste suljetaan väliaikaisesti pihatöiden tieltä.

Joensuussa K-Market Pohjanneidon yhteydessä osoitteessa Kettuvaarantie 28 / Pohjolankatu 31 sijaitseva Rinki-ekopiste suljetaan tilapäisesti huomenna keskiviikkona 23.9. kiinteistöllä alkavien pihatöiden vuoksi. Pisteen avautumisesta uudelleen tiedotetaan erikseen. Suljettua pistettä lähimmät Rinki-ekopisteet sijaitsevat osoitteessa Suvikatu 16 / Niinivaarantie 50 sekä Rantakatu 34 / Sairaalakatu 2. Pisteillä kerätään kartonki- ja lasipakkauksia, pienmetallia sekä paperia ja vaatteita. Rinki-ekopisteellä osoitteessa Suvikatu 16 / Niinivaarantie 50 kerätään myös muovipakkauksia.

Lähimmän Rinki-ekopisteen sijainnin Joensuussa sekä muualla Suomessa voi tarkistaa Ringin karttahausta osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit)
eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan. Koko Suomen kaikkien jätteiden vastaanottopaikat voi tarkistaa karttahausta osoitteessa www.kierratys.info.

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla ja kuljetuksia tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Anna palautetta

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä, ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista. Rinki-ekopisteellä kävijöiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.

Ilmoitathan siis heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Jätettä ei
koskaan saa jättää maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiä ja
alue roskaantuu nopeasti.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa rinkiin.fi/ekopistepalaute.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle:

Sopimusasiamies Taneli Lumiaro
puh. 045 663 4343, taneli.lumiaro@rinkiin.fi

Kuvat

K-Market Pohjanneidon yhteydessä sijaitseva Rinki-ekopiste suljetaan väliaikaisesti pihatöiden tieltä.
K-Market Pohjanneidon yhteydessä sijaitseva Rinki-ekopiste suljetaan väliaikaisesti pihatöiden tieltä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Tynnyrintekijänkatu 1C
00580 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Rinkiin on liittynyt lähes 4 500 pakkausten tuottajavastuunsa hoitavaa yritystä. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Yli 1 850 pisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, yli 650 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Turnén ”Sortera havet rent” fortsätter i Kotka 16-17.10.20218.10.2021 10:23:00 EEST | Tiedote

Genom att sortera hemmets avfall kan vi påverka Östersjöns tillstånd. Under rådgivningsturnén. Sortera havet rent får hushållen råd om avfallssortering för att minska nedskräpningen av våra vattendrag. Finlands Förpackningsåtervinnig RINKI Ab, Finlands svenska Marthaförbund och Håll Skärgården Rent rf organiserar en gemensam rådgivningsturné längs kusten. Med gemensamma krafter vill organisationerna nå ut till invånare, stugägare, båtfarare och turister.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme