Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Rinki-ekopisteelle Joensuussa puristimet kartonki- ja muovipakkauksille

Jaa

Joensuussa osoitteessa Suvikatu 16 / Niinivaarantie 50 sijaitsevalle Rinki-ekopisteelle asennetaan puristimet kartonki- ja muovipakkauksille torstaina 3.12.

Joensuussa osoitteessa Suvikatu 16 / Niinivaarantie 50 sijaitsevalle Rinki-ekopisteelle asennetaan puristimet kartonki- ja muovipakkauksille.
Joensuussa osoitteessa Suvikatu 16 / Niinivaarantie 50 sijaitsevalle Rinki-ekopisteelle asennetaan puristimet kartonki- ja muovipakkauksille.

Osoitteessa Suvikatu 16 / Niinivaarantie 50 sijaitsevalle Rinki-ekopisteelle asennetaan puristimet kartonki- ja muovipakkauksille torstaina 3.12.

"Kyseinen Rinki-ekopiste Joensuussa on yksi vilkkaimmista ekopisteistämme. Pisteelle asennettaviin ekotehokkaisiin puristimiin saadaan talteen moninkertaisesti enemmän pakkausjätettä kuin tavallisiin keräyssäiliöihin, mikä palvelee hyvin pisteen käyttäjiä", kertoo RINKI Oy:n sopimusasiamies Taneli Lumiaro.

Suvikatu / Niinivaarantien Rinki-ekopisteellä kerätään kartonki- ja muovipakkausten lisäksi lasipakkauksia ja metallia. Pisteellä on myös keräysastiat paperille ja vaatteille.

Miten puristinta käytetään?

Kartonkipakkaukset kannattaa litistää ja pakata sisäkkäin. Muovipakkauksia puolestaan ei tule laittaa sisäkkäin, jos ei tiedä pakkausten olevan varmasti samaa muovia, kuten esimerkiksi samanlaisten jogurttipurkkien. Muovipakkaukset voi laittaa puristimeen pakattuna muovipussiin.

Työnnä pakkaukset kunnolla puristimen sisään. Paina vihreää starttinappulaa. Pakkaukset siirtyvät puristimessa eteenpäin, ja laite pysähtyy itsestään.

Litistä pakkaukset ja käynnistä lopuksi puristin

Rinki-ekopisteillä ympäri Suomea puristimia on kahta mallia: toiset käynnistyvät vihreää nappia painamalla ja toiset automaattisesti, kun pakkauksia on kertynyt tarpeeksi. Joensuun Rinki-ekopisteellä puristimesta löytyy vihreä starttinappi. Yhteistä molemmille malleille on, että ne pysähtyvät itsestään. Punaista seis-nappia ei saa käyttää kuin vain hätätapauksessa.

Puristimien syöttöaukkojen koko on turvallisuussyistä tarkkaan säädelty. Jotta laitteet eivät tukkiutuisi, suurimmat pakkaukset kannattaa litistää ja tarvittaessa hajottaa osiin ennen puristimeen laittamista. Tämä on tärkeää erityisesti, jos kartonkipuristimeen laittaa isoja pahvilaatikoita.

Laitteiden täyttymistä seurataan etävalvonnan avulla. Vikatilanteista tulee ilmoittaa maksuttomaan kuluttaja-asiakaspalveluun, jonka yhteystiedot löytyvät myös jokaiselta Rinki-ekopisteeltä.

Ekotehokkaat ja tilavat puristimet

Puristimeen pakkausjätteet saadaan talteen tiiviimmin: Tavalliseen kartonkikeräysastiaan mahtuu alle 100 kiloa kartonkia, kartonkipuristimeen jopa yli 4 000 kiloa. Tämän ansiosta säiliön tyhjennyksiä tarvitaan huomattavasti harvemmin, mikä vähentää myös kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä. Kun puristimissa on enemmän tilaa pakkausjätteille kuin tavallisissa säiliöissä, ne eivät sesonkihuipuissakaan ylitäyty. Näin ekopisteet pysyvät paremmin myös siisteinä.

Mitä tehdä, jos puristin ei käynnisty?

Jos puristimessa on häiriö, ei jätettä saa koskaan jättää maahan, sillä se leviää ympäristöön. Ota aina yhteyttä Rinkiin:

Asiakaspalvelu kotitalouksille

puh. 0800 133 888 (ark. 7-21 ja la 9-18, maksuton)

asiakaspalvelu@rinkiin.fi

Palautelomake

rinkiin.fi/ekopistepalaute

Kaikki Joensuun ja muun Suomen Rinki-ekopisteiden sijainnit löytyvät osoitteesta rinkiin.fi/rinkiekopisteet.

 

Näin käytät puristinta Rinki-ekopisteellä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sopimusasiamies Taneli Lumiaro
Puh. 045 663 4343, taneli.lumiaro@rinkiin.fi

Kuvat

Joensuussa osoitteessa Suvikatu 16 / Niinivaarantie 50 sijaitsevalle Rinki-ekopisteelle asennetaan puristimet kartonki- ja muovipakkauksille.
Joensuussa osoitteessa Suvikatu 16 / Niinivaarantie 50 sijaitsevalle Rinki-ekopisteelle asennetaan puristimet kartonki- ja muovipakkauksille.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Tynnyrintekijänkatu 1C
00580 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Rinkiin on liittynyt lähes 4 500 pakkausten tuottajavastuunsa hoitavaa yritystä. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Yli 1 850 pisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, yli 600 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme