Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Risto Ruohonen jatkaa Kansallisgallerian pääjohtajana

Jaa

Valtioneuvosto on nimittänyt valtiotieteen maisteri Risto Ruohosen Kansallisgallerian pääjohtajaksi kaudelle 1.9.2016–31.8.2021. Hän on johtanut Kansallisgalleriaa ja sitä edeltänyttä Valtion taidemuseota vuodesta 2006. Tätä ennen Ruohonen on toiminut kulttuurin ja taiteen johtotehtävissä sekä valtiolla että kunnissa 30 vuoden ajan.

Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen
Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen

”Olen iloinen luottamuksesta ja mahdollisuudesta jatkaa Kansallisgallerian tulevaisuuden rakentamista,” Ruohonen kertoo. ”Kansallisgalleriassa ja sen kolmessa museossa tehdään kansainvälisen tason taidehistorian tutkimusta ja erinomaisia näyttelyitä. Museoiden kävijämäärät ovat kasvaneet lupaavasti. Pidän ensiarvoisen tärkeänä sitä, että käynnissä oleva varainhankinta saavuttaa 8 miljoonan euron tavoitteensa. Uuden rahoituksen avulla toteutamme hankkeita, jotka nostavat Kansallisgallerian ja sen museot Pohjois-Euroopan kiinnostavimmaksi museokokonaisuudeksi.”

Vuonna 2014 perustetun Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen.

Verkkosivusto
www.kansallisgalleria.fi

Kuvapankki:
press.fng.fi

Lisätietoja:
Johanna Eiramo,
viestintäpäällikkö, Kansallisgalleria
puh. 0400 995 699

Avainsanat

Kuvat

Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen
Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme