Tampereen ammattikorkeakoulu

Roope Mäenpää ja Emmiina Lehtonen ovat Tampereen ammattikorkeakoulun Vuoden Alumnit

Jaa

Tampereen ammattikorkeakoulun Vuoden Alumni 2021 -tittelit on myönnetty 13.10.2021 säveltäjä Roope Mäenpäälle ja ravintolakokki Emmiina Lehtoselle alumniviikon yhteydessä. Valinnan perusteena on heidän aktiivinen toimintansa alumnina Tampereen ammattikorkeakoulun arjessa, intohimoinen suhtautuminen omaan alaansa sekä jo nuorella iällä saavutettu menestys niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Kuva: Jaakko Saarilampi/Minttu Rantanen TAMK
Kuva: Jaakko Saarilampi/Minttu Rantanen TAMK

TAMKin kanssa toteutettavat työelämälähtöiset projektit ja tiivis opiskelijayhteistyö ovat Mäenpään ja Lehtosen sydäntä lähellä. He ovat positiivisella asenteellaan erinomaisia lähettiläitä musiikin ja palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelmille ja koronasta kärsineelle ravintola- ja kulttuurialalle.

Roope Mäenpää valmistui säveltäjäksi TAMKista vuonna 2016 erinomaisin arvosanoin. Jo nuorella iällä sävellysuran aloittaneelle Roopelle vuosi 2020 oli todellinen läpimurto isojen sävellysteosten muodossa. Tänä keväänä ensi-iltansa ovat saneet kaksi kantaesitystä: Jamais vu ja kantelekonsertto Käsiin. Uran alku ei kuitenkaan ollut helppo:

– Sävellysopiskelun alkutaival oli minulla kovastikin tahmea – vie aikaa, että musiikillinen ajattelu alkaa siirtymään paperille edes suhteellisen vaivattomasti. Tämän alkukankeuden tunnistan omissakin oppilaissani, Mäenpää toteaa.

Vuonna 2018 TAMKista restonomiksi valmistunut Emmiina Lehtonen on nuoresta iästään huolimatta jo ehtinyt näyttää kyntensä ravintola-alalla. Opiskeluaikaiset harjoittelut Michelin-tähdillä varustetuissa huippuravintoloissa ovat sittemmin siivittäneet Lehtosta niin Jeunes Chefs Rôtisseurs -kilpailun finaaliin kuin Suomen Nuori kokki -tittelin voittajaksi. Nykyään Emmiina suunnittelee reseptejä elintarvikealan yrityksille omalla toiminimellään.

– Restonomiopinnot opettavat koko alasta todella kokonaisvaltaisesti. Tämä on hyödyttänyt minua erityisesti yritykseni perustamisessa. Opinnäytetyön teko valmensi minua nykyiseen työhöni, joka sisältää paljon kirjoittamista.

Vuoden Alumni -tittelin saaja on perinteisesti ollut alallaan ansioitunut tamkilainen, joka omalla esimerkillään tuo näkyviin korkeakoulutuksen merkitystä, edistää vuorovaikutusta sidosryhmissä ja pitää yllä yhteyksiä korkeakouluun sekä sen nykyisiin ja tuleviin alumneihin.

Lokakuu on nimetty valtakunnallisesti Suomen ammattikorkeakouluissa alumnikuukaudeksi ja monenlaista tapahtumaa on tiedossa ympäri maan.

Lisätietoja:

Roope Mäenpää, roope.maenpaa@gmail.com, p. 040 842 9823

Emmiina Lehtonen, info@emmiinalehtonen.fi, p. 050 331 0379

Kirsi Popova, alumnisuhdetoiminnan suunnittelija, Tampereen ammattikorkeakoulu,

kirsi.popova@tuni.fi, p. 046 921 6129

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jaakko Saarilampi/Minttu Rantanen TAMK
Kuva: Jaakko Saarilampi/Minttu Rantanen TAMK
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Opiskelijat ideoivat Tampereelle kaikkien aikojen opiskelijafestivaalin29.11.2021 14:42:04 EET | Tiedote

Korkeakouluopiskelijat haluavat Tampereen näyttäytyvän eurooppalaisille nuorille kiinnostavana, hiukan eksoottisenakin kohteena ja potentiaalisena opiskelu- ja asuinkaupunkina, johon on helppo sulautua. Jotta tietoisuus Tampereesta kasvaa, viesti pitää tarjoilla nuoria kiinnostavalla tavalla. Innovointitapahtuma Sprint Innovation Festival tuotti ehdotuksen kaikkien aikojen festivaalista, OpporTunity, joka yhdistää niin opiskelijat kuin kaupunkilaisetkin.

TAMKin uudet opiskelijat on valittu, seuraava hakumahdollisuus avautuu vuoden vaihteessa26.11.2021 13:04:23 EET | Tiedote

Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa vuoden alussa noin 600 uutta opiskelijaa. Ensisijaisista hakijoista noin joka neljäs pääsee TAMKin tutkinto-ohjelmiin. Kaikki syksyn yhteishaun hakijat ovat saaneet valtakunnallisen tuloskirjeen. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijalta vielä 14. joulukuuta saakka. Ammattikorkeakouluopintoihin on myös vaihtoehtoisia reittejä.

Teollisuusyritykset 5G-etumatkalle − korkeakoulujen hanke ratkoo teknologiahaasteita koneiden välisissä langattomissa yhteyksissä22.11.2021 07:30:00 EET | Tiedote

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) ja Tampereen yliopisto tuovat uusia ratkaisuja teollisuuden saataville. Nopeaa läpäisy- ja laskentakykyä tarjoavaa 5G-teknologiaa ja reaaliaikaista ohjausta voidaan hyödyntää valmistavassa teollisuudessa ja tuotannon automaatiossa. Pilotointiympäristönä toimivat TAMK FieldLab ja Tampereen yliopiston Cold Spray.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme