Lasten Keskus

Roskakasa-kuvakirja vie sadun keinoin ympäristökysymysten pariin

Jaa

Satumainen kuvakirja tarjoaa myönteisen tavan puhua pienenkin lapsen kanssa roskaamisesta, puhtaasta luonnosta ja vastuullisesta kierrättämisestä.

Metsässä on Kasa. Siihen on kertynyt kaikkea roinaa, myttyjä ja möhkäleitä. Metsään on kylvetty monenlaisia roskia: vaarallisia, hyödyllisiä, hyväntuoksuisia ja pahanhajuisia. Kasasta on tullut Roskakasa.

Emilia Erfvingin uusi lasten kuvakirja Roskakasa (Lasten Keskus) käsittelee ajankohtaista aihepiiriä sadun kautta ja ottaa pienimmille lukijoille sopivalla tavalla esille roskaamisen haitat sekä vastuullisen kierrätyksen ja luonnossa liikkumisen merkityksen.

Jotkut roskat aiheuttavat metsän eläimille onnettomuuksia, kun ne juuttuvat kuonoon ja tarttuvat turkkiin. Toisaalta Kasa ja eläimet huomaavat, että parhaista roskista voi tehdä jotain ainutlaatuista ja yllättävää.

Satu lähestyy aihetta myönteisesti. Peilit, purukumit, säilyketölkit ja muu roina ei kuulu luontoon, mutta roskat voi aina kerätä ja luoda niistä uutta. Roskakasa sopii pienten lasten ympäristökasvatuksen tueksi ja auttaa juttelemaan luonnon puolelle asettumisesta jo aivan pienenkin lapsen kanssa.


Emilia Erfving on Vantaalla asuva kuvataiteilija, graafikko ja kuvittaja, jolla oli lapsena tapana kerätä karkkipapereita ja pullonkorkkeja aarteikseen. Erfving on koulutukseltaan kuvataidekasvattaja ja kuvataiteilija. Hän on suunnitellut oppimateriaaleja ja oppimispelejä sekä tuottanut erilaisia osallistavia taidehankkeita.

 

Emilia Erfving: Roskakasa
Lasten Keskus 2021
ISBN 978-952-354-357-7
32 s. | Kl L85.22

Kirjaan liittyviä puuhatehtäviä voi tulostaa Lasten Keskuksen sivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Emilia Erfving. Kuva © Tuuli Rouhiainen.
Emilia Erfving. Kuva © Tuuli Rouhiainen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Keskus
Lasten Keskus
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://lastenkeskus.fi

Lasten Keskus tarjoaa iloa ja elämyksiä nuorille lukijoille vauvasta varhaisnuoreen! Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaista lastenkirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta.

Julkaisemme lasten tietokirjoja, kuvakirjoja ja tarinakirjoja, monipuolista ammattikirjallisuutta eri ikäkausien parissa työskenteleville kasvattajille sekä oppikirjoja esi- ja alkuopetukseen.

Yhdessä Edukustannuksen ja Kirjapajan kanssa olemme Publiva Oy.

Tervetuloa myös Mollin maailmaan!

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Keskus

70-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä runoilija Jukka Itkonen: ”Elämän pitää olla mielenkiintoista ja kirjoittamisen etenkin, että siitä nauttii joka päivä.”7.10.2021 16:15:00 EEST | Tiedote

Suositun runoilijan merkkivuotta juhlistetaan Kultapöllö-kokoelmalla, jossa on yksissä kansissa Jukka Itkosen suosituimpia lastenrunoja viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Tuottelias kirjailija on kirjoittanut kokoelmaan myös uusia runoja: ”Kirjoittamalla olen yrittänyt ottaa selvää, mikä tämä maailma on, hyvin tietäen, että se riippuu siitä, mistä suunnasta sitä katsoo.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme