Vaasan kaupunki - Vasa stad

Rottahavainnon voi ilmoittaa nyt sähköisesti 

Jaa

Vaasan kaupunki avaa sähköisen palvelun rottahavaintojen ilmoittamiseen Vaasassa ja Laihialla.

– Sähköinen ilmoittaminen avataan, jotta kuntalaiset voivat helposti ilmoittaa tekemänsä rottahavainnon terveydensuojelulle. Lomakkeella pyydetään ilmoittamaan havaintopäivämäärä ja kellonaika, rottien sekä havaintojen määrä, terveysinsinööri Maarit Kantola sanoo. 

Tärkeää on merkitä havaintopaikka karttaan. – Kartan voi kohdistaa havaintopaikkaan siirtämällä ja lähentämällä karttaa tai hakemalla osoitteella. Sen jälkeen sijainnin voi merkitä karttaa klikkaamalla. Kartalle tulee sininen merkki osoittamaan havaintopaikkaa, paikkatietoasiantuntija Martti Vaali kertoo. Lomakkeelle voi jättää myös vapaamuotoisen kuvauksen tilanteesta sekä lisätä kuvan. 

Ilmoittamispalvelun kautta terveydensuojelu saa havainnot paikkatietona, mikä mahdollistaa ilmoitusten tarkastelun helposti ja havainnollisesti. Sähköisen ilmoituspalvelun on toteuttanut Vaasan kaupungin paikkatietopalvelut. 

Ilmoita rottahavainto sähköisesti osoitteessa 

www.vaasa.fi/rotat 

Ympäristöosasto on saanut ilmoituksia rottahavainnoista tämän vuoden alun aikana huomattavasti enemmän kuin aiempina vuosina. Rottapopulaation kasvun ehkäisemiseksi kiinteistönhaltijoiden on tärkeää huolehtia, ettei rotille ole tarjolla ravintoa kiinteistöissä.  

Yhteyshenkilöt

ympäristöosasto, terveysinsinööri Maarit Kantola, puh. 040 555 1184 
paikkatietopalvelut, paikkatietoasiantuntija Eveliina Toivola, puh. 040 192 9454 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme