Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ruotsi ja Suomi aloittavat tänään ensimmäisen yhteisen monialaisen kriisivalmiuskurssin

Jaa

Hanaholmen-aloitteen ensimmäinen suomalais-ruotsalainen kriisivalmiuskurssi alkaa tänään 14.9.2021 Ruotsin maanpuolustuskorkeakoululla eli Försvarshögskolanilla Tukholmassa. Osallistujien monipuolinen tausta ja ammattikuvat tekevät kurssista ainutlaatuisen ruotsalais-suomalaisen kriisivalmius- ja varautumisohjelman puitteissa.

Kuva: Försvarshögskolan
Kuva: Försvarshögskolan

”Tämä kurssi on lähes kahden vuoden tiiviin selvitystyön ja valmistelujen tulosta. Ohjelma on ruotsalais-suomalaisissa oloissa jotakin täysin uutta, koska siinä ovat mukana kaikki keskeiset yhteiskunnalliset toimijat molemmista maista. Kurssi täydentää jo meneillään olevaa suomalais-ruotsalaista yhteistyötä erinomaisella tavalla”, toteaa Försvarshögskolanin kokonaispuolustuksen ja yhteiskunnallisen turvallisuuden keskuksen johtaja Fredrik Bynander.

Försvarshögskolan on yhdessä Suomen Turvallisuuskomitean kanssa valinnut kurssille 24 osallistujaa Suomesta ja Ruotsista. Osallistuvat asiantuntijat ovat kaikki mukana kriisivalmiuden ja kriisinhallinnan strategisessa päätöksenteossa valtiollisten ja alueellisten viranomaisten, kansalaisyhteiskunnan ja elinkeinoelämän toimijoina.

”Hanaholmen-aloitteen tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyötä ennen siviilikriisejä ja niiden aikana. Tällaisia kriisitilanteita ovat esimerkiksi tulipalot, tulvat, cyberuhkat ja maailmanlaajuiset pandemiat. Siksi on tärkeää, että kaikki yhteiskunnan sektorit ovat edustettuina kurssilla”, huomauttaa Suomen Turvallisuuskomitean pääsihteeri Petri Toivonen.

Koronaviruspandemian takia koulutuksen ensimmäinen osio toteutetaan digitaalisesti 14.–16. syyskuuta Tukholmasta käsin, mutta toisessa osassa, joka järjestetään Helsingissä lokakuussa, osallistujat ovat fyysisesti läsnä. Turvallisuuskomitean pääsihteeri Petri Toivonen ja yleissihteeri Christian Perheentupa ovat kuitenkin molemmat paikalla Tukholmassa myös kurssin ensimmäisen osan aikana.

Lue lisää uudesta kriisivalmiusohjelmasta: https://www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanaholmen-aloite/

Yhteystiedot

Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40 767 7373 www.hanaholmen.fi 

Maanpuolustuskorkeakoulu (Försvarshögskolan):

Fredrik Bynander, johtaja, Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet (CTSS), fredrik.bynander(at)fhs.se, Jan Eldeblad, johtaja, koulutusyksikkö, Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet (CTSS), jan.eldeblad(at)fhs.se sekä Sofie Lindberg, CTSS, analysointiyksikkö, sofie.lindberg(at)fhs.se www.fhs.se 

Turvallisuuskomitea: https://turvallisuuskomitea.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Försvarshögskolan
Kuva: Försvarshögskolan
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme