HUS

Sairaanhoitopiirien johto erittäin huolissaan yhteiskunnan hauraimpien ja hoitoa tarvitsevien puolesta

Jaa

Työntekijäjärjestöt Tehy ja SuPer hylkäsivät eilen valtakunnansovittelijan sovintoesityksen ja laaja kuuteen sairaanhoitopiiriin kohdistuva lakko on alkamassa 1. huhtikuuta klo 6 aamulla.

Työntekijäjärjestöt Tehy ja SuPer ovat lakkoilmoituksissaan lupautuneet antamaan suojelutyötä, jolla rajataan työtaisteluiden ulkopuolelle kiireellinen ja välittömässä hengenvaarassa olevien potilaiden hoito. Neuvottelujen kuluessa suojelutyön laajuudesta ei kuitenkaan saavutettu yksimielisyyttä: lakkoilmoituksessa annettu lupaus suojelutyön antamisesta ei ole toteumassa.

Lakko on laillinen työtaistelu, johon työntekijöillä on oikeus. Samaan aikaan meiltä sosiaali- ja terveyspalveluiden työnantajina ja sairaanhoitopiireinä edellytetään selviytymistä tilanteesta tavalla tai toisella. Olemme erittäin huolissamme siitä, että tämä työtaistelu toteutuessaan kohdistuu erikoissairaanhoitoa tarvitseviin yhteiskunnan sairaimpiin, hauraimpiin ja välittömästi hoitoa tarvitseviin ihmisiin.

Erikoissairaanhoidon asiantuntijat antoivat työntekijäjärjestöjen käyttöön tarkat arviot kriittisten toimintojen turvaamiseen tarvittavasta minimihenkilöstöstä. Näkemyksemme mukaan asiantuntija-arviota ei kuultu, mikä voi pahimmillaan johtaa potilaiden hengen ja terveyden vaarantumiseen. Toivomme, että työnantaja- ja työntekijäosapuolet pääsevät pikaisesti sopuun neuvotteluissa ja potilaiden henkeä ja terveyttä uhkaavat työtaistelutoimet eivät toteudu.

Sairaanhoitopiirien johtajat
Matti Bergendahl, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Juha Paloneva, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
Tarmo Martikainen, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Ilkka Luoma, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Jan Tollet, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri
Petri Virolainen, vt., Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme