Helsingin seudun kauppakamari

Saku Sipola aloittaa kauppakamarin puheenjohtajana

Jaa

SRV Oyj:n toimitusjohtaja Saku Sipola on valittu Helsingin seudun kauppakamarin puheenjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä vuonna 2022. Sipola on vaikuttanut Helsingin seudun kauppakamarin hallituksessa vuodesta 2018 ja puheenjohtajistossa vuodesta 2019.

Kauppakamarin puheenjohtaja Saku Sipola sanoo, että Helsingin seutu ja koko Suomi voivat menestyä vain, jos yritykset menestyvät. Kuva: SRV.
Kauppakamarin puheenjohtaja Saku Sipola sanoo, että Helsingin seutu ja koko Suomi voivat menestyä vain, jos yritykset menestyvät. Kuva: SRV.

Helsingin seudun kauppakamarin torstaina 25. marraskuuta pidetyssä syyskokouksessa varapuheenjohtajiksi valittiin uudelleen Fredman Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman ja Tamro Oyj:n toimitusjohtaja Kai Kaasalainen. Uutena varapuheenjohtajana aloittaa Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pauliina Tenhunen.

”Helsingin seudun kauppakamari on suuren muutoksen edessä, kun toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja vaihtuvat samanaikaisesti. Suhtaudun kuitenkin tilanteeseen suurella luottamuksella, koska työ jatkuu osaavien varapuheenjohtajien ja hallituksen jäsenten kanssa. Tammikuussa aloittava toimitusjohtaja, Pia Pakarinen, tuntee kauppakamarin hyvin aiemmilta vuosilta ja myös kauppakamarin henkilökunta on kokenutta ja osaavaa. Kauppakamarin tilanne on vahva toimensa jättävän toimitusjohtaja Heikki Perälän ansiokkaan työn jäljiltä”, sanoo kauppakamarin puheenjohtaja, toimitusjohtaja Saku Sipola.

DI Saku Sipolalla on vahvaa kokemusta ja vankat verkostot yritysten johtotehtävistä. Hän on toiminut SRV:n toimitusjohtajana vuodesta 2019. Tätä ennen Sipola on työskennellyt Sato Oyj:n ja Pohjolan Design-Talo Oy:n toimitusjohtajana, johtajana Rautaruukki Oyj:ssä ja erilaisissa johtotehtävissä YIT Oyj:ssä. Sipola on hallituksen puheenjohtaja Remeo Oy:ssä ja Den Group Oy:ssä.

Hallituksen puheenjohtajana Sipola tuo kauppakamarin johtoon vahvan tahdon edistää Helsingin seudun ja yritysten menestystä yhteistyössä tärkeimpien sidosryhmien kanssa. Sipolan mielestä kauppakamarin rooli aktiivisena ja aloitteellisena toimijana on erityisen tärkeä juuri nyt.

”Helsingin seutu ja koko Suomi voivat menestyä vain yritysten menestyessä, jolloin maan kannalta tärkeimpien tavoitteiden, esimerkiksi työllisyysasteen nousun saavuttaminen on mahdollista. Covid-pandemia on heikentänyt monen, etenkin palvelualan yrityksen tilannetta ja laskenut keskusta-alueiden vetovoimaa. Hitaasti etenevä lainsäädäntö esimerkiksi koronapassin käyttöönotossa ei paranna tilannetta lainkaan. Myös maankäyttö- ja rakennuslain uudistus on etenemässä täysin alkuperäisten tavoitteiden vastaisesti. Muutoksia vastustaa yrityskentän lisäksi laajasti myös kuntasektori”, Sipola korostaa. Hänen mukaansa kauppakamarin rooli aktiivisena ja aloitteellisena vuoropuhelun osapuolena sekä yrityskentän näkökulman yhdistävänä yhteistyökumppanina on seuraavina vuosina erittäin merkittävä.  

Helsingin seudun kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä. Jäsenmäärältään kauppakamari on Pohjoismaiden suurin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saku Sipola, Helsingin seudun kauppakamari, puheenjohtaja, SRV, saku.sipola@srv.fi, p. 040 5515 953

Tiina Tikander, Helsingin seudun kauppakamari, viestintäpäällikkö, tiina.tikander@helsinki.chamber.fi, p. 046 878 7540

Kuvat

Kauppakamarin puheenjohtaja Saku Sipola sanoo, että Helsingin seutu ja koko Suomi voivat menestyä vain, jos yritykset menestyvät. Kuva: SRV.
Kauppakamarin puheenjohtaja Saku Sipola sanoo, että Helsingin seutu ja koko Suomi voivat menestyä vain, jos yritykset menestyvät. Kuva: SRV.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Hyvinvointialueet eivät toimi ilman yksityistä sektoria – yritykset ja järjestöt mukaan valmisteluun1.12.2021 08:51:01 EET | Tiedote

Uudenmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuotanto on muuttunut vauhdilla. Tällä hetkellä yksityinen sektori tuottaa jo 60 % perusterveydenhuollosta ja julkinen sektori 40 %. Suun terveydenhuollon palvelutuotannosta yksityisen sektorin osuus on samaa luokkaa eli 61 %. Luvut käyvät ilmi Helsingin seudun kauppakamarin juuri ilmestyneestä selvityksestä Uudenmaan sote-markkinasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme