Maanmittauslaitos

Satakunta lähes jumbosijalla huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä. Tuoko Maanmittauslaitoksen siirtoklinikka apua tilanteeseen?

Jaa
Maanmittauslaitos tarjoaa tukea pienten taloyhtiöiden osakeluetteloiden siirtoon. Tule Maanmittauslaitoksen Porin toimipisteeseen 22.3 klo 11.30–18.00 osakeluetteloiden siirtoklinikalle.
Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari

Helmikuun lopussa Satakunnan tilanne huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä ei näyttänyt mairittelevalta. Maakunnassa oli vasta 8,5 % taloyhtiöistä tehnyt vaadittavan siirron, kun koko maan keskiarvo oli jo noin 15 %. Alueen aktiivisimmat kunnat ovat olleet Nakkila ja Jämijärvi, joissa siirrot ovat mukavasti koko maan keskiarvoa korkeammalla. Toisaalta perää pitävässä Karviassa ei ole tehty vielä ainuttakaan osakeluettelon siirtoa huoneistotietojärjestelmään. 

Kaikkien taloyhtiöiden on siirrettävä osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 aikana, ja ammatti-isännöitsijät vastaavat isännöityjen talojen siirroista. Aika siirtymiseen on käymässä vähiin ja Porissa järjestettävällä osakeluettelon siirtoklinikalla halutaan tukea niitä pieniä satakuntalaisia taloyhtiöitä, jotka eivät käytä isännöintitoimistoa.

Tilaisuudessa  Maanmittauslaitoksen asiantuntijat tarjoavat konkreettista opastusta osakeluettelon siirtämiseen. Taloyhtiön edustajan tulee ottaa mukaan omat vain pankkitunnukset ja varmistaa, että taloyhtiön tiedot ovat ajan tasalla. Ohjeet tietojen tarkistamiseen löytyvät ilmoittautumissivulta.

Siirtoklinikkaan osallistuminen on maksutonta, mutta ilmoittautuminen on tehtävä etukäteen Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla osoitteessa maanmittauslaitos.fi/tapahtumat. Ilmoittautuminen on auki 15.3.2023 saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maanmittauslaitos
Maanmittauslaitos
PL 84 (Opastinsilta 12C)
00521 HELSINKI

029 530 1100 (Vaihde)https://www.maanmittauslaitos.fi/

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä teemme paikkatietoalan tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme