Mellakka Helsinki

Sauce Forum keskustelee ruoka-alan vallasta ja vastuusta

Jaa

Ravintola-alan innovaattoreiden yhteisö kokoontuu Helsinkiin 1.–3.9. ja kutsuu mukaansa kaikki ravintola-alan tulevaisuuden tekijät. Ruoka-alan Slushiksi kutsuttu Sauce Forum keskittyy pohtimaan ruoan ja sen tekijöiden vaikutusvaltaa ja vastuuta.

Huippukokit Maksut Askar ja Mohammad Orfali luotsaavat No Borders -yhteisöillallisen.
Huippukokit Maksut Askar ja Mohammad Orfali luotsaavat No Borders -yhteisöillallisen.

Vuonna 2015 ensimmäisen kerran järjestetty Sauce Forum järjestetään maanantaina 3.9. Vanhalla Ylioppilastalolla. Kansainvälinen ruoka- ja ravintola-alan huippuseminaari kokoaa yhteen ruoan tulevaisuudesta kiinnostuneet ruoka- ja ravintola-alan ammattilaiset sekä suunnannäyttäjät kovatasoisten puhujien innoittamina. Sauce Forumin teemana on ”Power of Food”. Tapahtumassa keskustellaan huippukokkien ja kriitikoiden johdolla alan kehityksestä ja trendeistä, vastuusta ja vallasta, ekonomista ja ekologista vastuuta unohtamatta. Vahvassa roolissa ovat myös ruokakulttuurien tulevaisuus ja elämykset. Tapahtumassa esitellään myös ensi ensi vuonna alkava kansainvälinen The World Restaurant Award -listaus.


 ”Olemme tottuneet näkemään ja ajattelemaan kokkeja vain ruoanlaittajina, mutta he ovat myös sanansaattajia, usein yrittäjiä ja työllistäjiä, edunvalvojia, kehittäjiä, artisaaneja ja vaikuttajia. Ravintola-alalla jyrää nyt uusi innovatiivinen sukupolvi, joka puskee kohti kokonaisvaltaista ekologista ruokasysteemiä. Heille vastuu on itsestäänselvyys ja he hakeutuvat kohti aivan uusia toimintamalleja jotka tukevat uudistumista ja kestävää kehitystä.”, kertoo Sauce Forumin perustaja Pauliina Pirkola.

Luvassa maailman makujen ilotulitusta ja kulttuurista ymmärrystä
 
Sunnuntaina nautitaan Irakin, Syyrian, Iranin ja Afganistanin mauista. Luvassa on ennennäkemätöntä aromien ilotulitusta ja musiikkia. Päivällisen antimista vastaavat syyrialaistaustaiset huippukokit: Maksut Askar Neolokal-ravintolan omistaja Istanbulista ja aleppolaisiin makuihin ja arabialaiseen fuusioruokaan erikoistunut TV-kokki Mohammad Orfali. Heidän lisäkseen keittiössä vaikuttaa kuusi Startup Refugees -vapaaehtoisverkoston pakolaiskokkia: Wead, Vahid, Ali, Wafaa, Israa ja Danial, joita johtaa Adrian Klonowski.Sunnuntaina 2.9. ravintola NJK:lla järjestettävä “No Borders” yhteisöpäivällinen juhlii maailman makuja ja ruoan rajattomuutta. Ruoka on loistava tapa tutustua uusiin kulttuureihin sekä löytää uusia näkökulmia elämään. Etninen ruoka opettaa ihmisille kunnioitusta, jakamista, välittämistä sekä, ennen kaikkea, hyväksyntää muita kansallisuuksia kohtaan. 


“No Borders” tapahtuma on yhteisöllinen kunnianosoitus eri ruokakulttuureille sekä ruoan voimalle ylittää esteitä ja rajoja. Päivällinen juhlistaa siirtolaisia ja heidän kulttuureidensa makuja ympäri maailmaa.

”Ruoka tutustuttaa kulttuureihin, edistää suvaitsevaisuutta ja yhdistää ihmisiä. Suomeen tulleet uudet ravintola-alan ammattilaiset haluavat yhdistää omaan ruokaperinteeseen uusia ideoita. Heillä on kova halu oppia uusia taitoja sekä työllistyä alalle tai perustaa oma ravintola Suomeen", kertoo Startup Refugees vapaaehtoisverkoston yritysohjelmasta vastaava Maiju Mitrunen.Yhteistyökumppanit tuovat omat mausteensa Sauceen

Sauce2018 “No Borders” -yhteisöpäivällisen kumppani on ammattikeittiölaitteita valmistava Metos. Muut Sauce2018 -tapahtuman yhteistyökumppanit ovat Vaasan, E. Alhström, Arctic Blue, Fredman Group ja Royal Ravintolat / Restamax.
 
“Olemme mukana edistämässä suomalaista ruokakulttuuria, kohottamassa kotimaisen ravintola-alan arvostusta sekä antamassa suomalaisille osaajille mahdollisuuden päästä näyttämään taitojaan maailmalla. Yhteistyö muiden alan huippujen kanssa kasvattaa myös E.Ahlströmin omaa ammatillista osaamista. Näin varmistamme, että tiedämme mitä ruoka-alalla tapahtuu ja mitä alan johtavilla ammattilaisilla on kehitystyön alla”, E. Ahlströmin yrittäjä ja myyntijohtaja Teija Sääksmäki.
 
Yhtenä tapahtumapaikkana toimii suomalaisen gastronomian kärkiravintola Palace, jossa tapahtuman avauspäivänä lauantaina 1.9. on ainutlaatuinen mahdollisuus illastaa ravintola Palacessa vielä hetken maailman parhaan ravintolan titteliä kantavan Eleven Madison Parkin keittiömestarin Dmitri Mägin vieraana. Sunnuntai on varattu No Borders Community Dinner -tapahtumalle NJK:lla. Maanantaina Sauce Forum -seminaari valtaa Vanhan Ylioppilastalon.


Liput No Borders -yhteisöpäivälliselle:
https://www.tableonline.fi/ravintola/no-borders-dinner

Liput Sauce Forum -tapahtumaan:
https://www.ticketmaster.fi/event/229999

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediakyselyt ja akkreditointi: 


Petra Majander

Mellakka Helsinki

050 528 9736
petra.majander@mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Huippukokit Maksut Askar ja Mohammad Orfali luotsaavat No Borders -yhteisöillallisen.
Huippukokit Maksut Askar ja Mohammad Orfali luotsaavat No Borders -yhteisöillallisen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme