SDP

SDP Oulun piiri nimesi aluevaaliehdokkaita Kainuuseen: Tammikuussa äänestetään sosiaali- ja terveyspalveluiden arvopohjasta

Jaa

SDP:n Oulun piiri on nimennyt 16 ensimmäistä aluevaaliehdokasta Kainuun hyvinvointialueelle. Sosialidemokraattiset ehdokkaat lähtevät ajamaan yhdenvertaisia ja laadukkaita palveluita kaikille alueen asukkaille. Tavoite toteutuu vain motivoituneen ja hyvin johdetun henkilöstön avulla.

Oulun piirin sosialidemokraatit ovat hyvin huolissaan uutisista, joiden mukaan aluevaalit eivät vielä juurikaan kiinnosta äänestäjiä. Tulevat hyvinvointialueet päättävät kattavasti sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista sekä pelastustoimesta. Esimerkiksi lääkäri-, neuvola-, lastensuojelu- ja suun terveydenhuollon palvelut kuuluvat niiden toimivaltaan. Kyseiset palvelut ovat ihmisten arkielämän kannalta keskeisiä. Tammikuun aluevaaleissa äänestetään siitä, millaisella poliittisella arvopohjalla näistä palveluista jatkossa päätetään.  

Sosialidemokraatit painottavat muun muassa palveluiden hyvää saavutettavuutta ja oikea-aikaisuutta. Perinteisillä palveluilla on kiistaton paikkansa, mutta niiden rinnalle on uskallettava luoda myös esimerkiksi uudenlaisia digitaalisia toimintatapoja.

SDP:n Oulun piiri toteaa, että hyvään henkilöstöpolitiikkaan on kiinnitettävä huomiota heti hyvinvointialueen muodostuessa. On helpompi rakentaa heti alussa hyviä toimintatapoja kuin korjata myöhemmin ongelmia ja mainehaittoja. Hyvä henkilöstöpolitiikka tarkoittaa muun muassa hyvää johtamista, aktiivista tiedottamista ja monipuolisten vaikutuskanavien luomista henkilöstölle.

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön riittävyys on suuri huolenaihe myös Kainuussa, ja hyvä henkilöstöpolitiikka on yksi ratkaiseva tekijä rekrytoinnissa. SDP:n ajama seitsemän päivän kiireettömän hoidon hoitotakuu on tärkeä tavoite, ja korona on lisännyt hoitovelkaa laajasti. Ammattihenkilökunnan saatavuuteen on kiinnitettävä näidenkin vuoksi kaikki mahdollinen huomio.

SDP:n Oulun piiri nimeää Kainuussa uusia ehdokkaita säännöllisesti listojen jättämiseen asti.

Nyt nimetyt 16 ehdokasta ovat:

(yksi henkilö ei halua vielä nimeään julki)

Hekkala Heikki, Kajaani
Huotari Patrik, Kajaani
Kangasharju Marjo, Kajaani
Kemppainen Kari, Kajaani
Kyllönen Tiina, Kajaani
Lappalainen Risto, sit., Kajaani
Ohtonen Helena, Kajaani
Oikarinen Markku, Kajaani
Piirainen Raimo, Kajaani
Pikkarainen Ensio, Kuhmo
Seppälä Kari, Kajaani
Seppänen Riikka, Kuhmo
Tervamäki Aimo, Kuhmo
Tuominen Tommi, Kajaani
Törrö Leena, Kajaani

Yhteyshenkilöt

Sanna Husa
toiminnanjohtaja
SDP Oulun piiri

p. 050 5927 444
sanna.husa@sdp.fi

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP: Hoitoa on saatava aina tarvittaessa7.10.2021 10:57:43 EEST | Tiedote

SDP pitää tärkeänä, että jokainen suomalainen saa hoitoa aina tarvittaessa. Lisäksi henkilöstön jaksamisesta on huolehdittava, sillä hyvinvoiva henkilöstö turvaa laadukkaat palvelut. - Jokaisella ihmisellä on yhdenvertainen oikeus laadukkaisiin ja toimiviin palveluihin. SDP:lle oikea-aikainen hoitoon pääsy sekä sote-henkilöstön hyvinvointi ovat näiden vaalien keskeisimmät tavoitteet, linjaa SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin. Oikea-aikaiset palvelut sekä luovat hyvinvointia että säästävät rahaa. Korona-ajalta kertyneen hoivavelan purkaminen on ensiarvoisen tärkeää. Tarvitsemme hoitotakuun, riittävät ja laadukkaat palvelut ja palveluverkon, jotta hoitolupaus on toteutettavissa. SDP:lle hoitolupaus tarkoittaa sitä, että perusterveydenhuollossa kiireettömään hoitoon pääsee 7 päivässä hoidontarpeen arvioinnista. Hoitolupaus koskee sekä fyysisiä että psyykkisiä terveysongelmia, eli myös mielenterveyden haasteiden kanssa hoitoon tulee päästä viikossa. Myös suunterveydenhoito on ol

SDP Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Heinäluoma: Kaupunkistrategian keskiössä helsinkiläisten hyvinvoinnin vahvistaminen ja eriarvoisuuden torjunta29.9.2021 11:15:37 EEST | Uutinen

Helsingin kaupunkistrategiasta käytävät neuvottelut on saatu suurimpien valtuustoryhmien toimesta päätökseen. SDP:n valtuustoryhmä on tyytyväinen tärkeimpien tavoitteidensa näkymiseen strategiassa ja kannattaa strategian hyväksymistä. Helsingin kasvu on tuonut pääkaupungin toimintaan ja kaupungin päättäjille paljon uusia haasteita. Ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja eriarvoistuminen ovat tulevalla valtuustokaudella myös Helsingin kaupunkistrategian keskiössä. ”Valtuustokaudella toteutetaan SDP:n esitys 2-vuotisesta koronan elpymisohjelmasta. Lisärahoituksella panostamme hoitojonojen purkamiseen, terapiatakuun toteuttamiseen ja koulujen oppimisvajeen paikkaamiseen”, SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma painottaa. Alueellinen eriytyminen on Helsingin suurimpia haasteita. Eriytymisen uhkaan tullaan puuttumaan kaupunkilaisia kuunnellen ja tutkimusyhteisöä hyödyntäen. ”SDP:n tavoitteesta Helsinki jatkaa pitkäjänteistä työtä tasa-arvoisen kaupunkikehityksen puolesta.

SDP:n viestintäpäälliköksi Miia Järvi ja viestintäsuunnittelijaksi Laura Paatelainen16.8.2021 10:19:52 EEST | Tiedote

SDP:n viestinnässä on tapahtunut muutoksia elokuun aikana. Viestintäpäällikkönä on aloittanut Miia Järvi ja viestintäsuunnittelijana Laura Paatelainen. Järvi siirtyi tehtävään Palvelualojen ammattiliiton viestintäpäällikön tehtävästä. Paatelainen puolestaan on viestinnän väitöskirjatutkija, jonka tutkimuskohteena on erityisesti poliittinen viestintä sosiaalisessa mediassa. – Avoimuus ja kohderyhmälähtöisyys ovat tärkeä osa toimivaa viestintää ja onkin hienoa päästä edistämään näitä uudessa roolissa. Lisäksi koen merkitykselliseksi SDP:n tulevaisuuslinjan näkyväksi tekemisen sekä valmistautumisen tammikuisiin hyvinvointialuevaaleihin. Edessä on mielenkiintoinen ja työntäyteinen syksy, sanoo Järvi. – Poliittinen viestintä ja keskustelu ovat olleet intohimoni jo pitkään. SDP:llä on rakentava, tulevaisuuteen katsova linja, ja olen todella innostunut mahdollisuudesta päästä omalta osaltani tekemään tätä viestiä näkyväksi, Paatelainen kertoo. – Miian pitkän kokemus vastuullisista viestintäte

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme