Vaasan kaupunki - Vasa stad

Siirrettävät nopeusnäytöt ilmestyvät Vaasan katukuvaan

Jaa

Vaasassa otetaan tällä viikolla käyttöön kolme siirrettävää nopeusnäyttötaulua. Näytöt sijoitetaan ensisijaisesti paikkoihin, joissa korkeat ajonopeudet aiheuttavat turvattomuuden tunnetta, kuten päiväkotien, koulujen ja leikkikenttien lähistölle.

Nopeusnäyttötaulu mittaa tutkalla ajoneuvon nopeuden ja näyttää sen kuljettajalle näyttötaulussa symbolina tai nopeutena. Näytöillä pyritään rauhoittamaan ajonopeuksia ja parantamaan liikenneturvallisuutta. Tutkimusten perusteella nopeusnäytöillä voidaan alentaa taajama-alueen keskinopeuksia 3-4 km/h.

– Näytöillä on erityisen suuri hillitsevä vaikutus räikeisiin ylinopeuksiin. Sillä on puolestaan merkittävä vaikutus liikenneonnettomuusriskiin ja mahdollisen onnettomuuden vakavuuteen erityisesti silloin, jos onnettomuuden toinen osapuoli on pyöräilijä tai jalankulkija, kuntatekniikan suunnitteluinsinööri Keijo Saarenmaa kertoo.

Vaasaan hankittavat näytöt ovat siirrettäviä eli niiden paikkoja voidaan vaihtaa nopeasti sinne missä ongelma on jo todettu tai niitä epäillään. Lähtökohtaisesti nopeusnäyttö on samassa paikassa maksimissaan kaksi viikkoa kerrallaan.

– Syynä on muun muassa se, että näyttöjen vaikutus ajonopeuksiin alkaa joka tapauksessa hieman menettää tehoaan, jos näyttö on samassa paikassa pitkään, Saarenmaa toteaa.

Kuntatekniikan liikennesuunnittelu huomioi asukkaiden palautteet nopeusnäyttöjen sijoittelussa. Ensisijaisia paikkoja ovat erityistoimintojen, kuten päiväkotien, koulujen ja leikkikenttien lähistöllä olevat katuosuudet sekä vilkkaat kadunylityskohdat, joissa korkeat ajonopeudet aiheuttavat turvattomuuden tunnetta.

– Hyödynnämme sijoittelupaikkojen valinnassa ja priorisoinnissa onnettomuustilastoja sekä yli kymmenen vuoden aikana kerättyä liikennemittaustietoa katuverkon liikennemääristä ja ajonopeuksista, Saarenmaa selventää.

Tieto ajonopeuksista tallentuu nopeusnäyttötauluihin, jolloin kerättyä dataa voidaan hyödyntää liikennesuunnittelussa ja yhteistyössä poliisin kanssa.

 

Yhteyshenkilöt

Suunnitteluinsinööri Keijo Saarenmaa
+358407474596
keijo.saarenmaa@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Välkommen på evenemanget vid Alkula gård – som stöd för planläggningen samlas information in av områdets användare16.5.2022 16:46:15 EEST | Tiedote

Planläggningen ordnar i samarbete med Alkulas 4H-förening, Gamla Vasa förening och guiderna vid Korsholm och Vasa ett publikevenemang vid Alkula gård måndagen 23.5 kl. 17-19. Vid evenemanget presenteras målen för planläggningen som börjar senare i år för området vid Alkula, vi bekantar oss tillsammans med gården och dess omgivning, samt samlar information av områdets användare som stöd för planläggningen.

Tervetuloa yleisötilaisuuteen Alkulan tilalle 23.5. – alueen käyttäjiltä kerätään tietoa kaavoituksen tueksi16.5.2022 16:43:31 EEST | Tiedote

Kaavoitus järjestää yhdessä Alkulan 4H-yhdistyksen, Vanha Vaasa -yhdistyksen ja Vaasa-Mustasaari -oppaiden kanssa yleisötilaisuuden Alkulan tilalla maanantaina 23.5. klo 17-19. Tilaisuudessa esitellään myöhemmin tänä vuonna alkavan kaavoituksen tavoitteita Alkulan ympäristössä, tutustutaan yhdessä tilaan ja sen ympäristöön, sekä kerätään tietoa alueen käyttäjiltä kaavoituksen tueksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme