Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Siltavuorenrannan ja Hakaniemenrannan liikennejärjestelyihin muutoksia perjantaina

Jaa

Siltavuorenrannassa Hakaniemensillan ali kulkeva moottoriajoneuvoliikenne päättyy lopullisesti. Lisäksi jalankulun ja pyöräilyn väyliin tulee pieniä muutoksia molemmin puolin Siltasaarensalmea.

Kruununhaassa Siltavuorenrannan järjestelyt muuttuvat seuraavasti:

Moottoriajoneuvoliikenne

Siltavuorenrannassa Hakaniemensillan ali kulkevat kaistat poistuvat käytöstä lopullisesti. Liikenne ohjataan kulkemaan Kirjatyöntekijän/Pohjoisrannan ja Maurinkadun kautta. Järjestely astuu voimaan perjantain 17.9. aikana.

Jalankulku ja pyöräily

Siltavuorenrannan jalankulun ja pyöräilyn reitit säilyvät käytössä, mutta siirtyvät kauemmaksi rannasta. Uudet väylät on rajattu selkeästi työmaa-aidoin ja ne opastetaan maastossa liikennemerkein.

Hakaniemenrannan järjestelyt muuttuvat seuraavasti:

Moottoriajoneuvoliikenne

Moottoriajoneuvoliikenteen järjestelyihin ei tule merkittäviä muutoksia. Läpiajoliikenne Hakaniemenrannan kautta Merihakaan on päättynyt jo aiemmin lopullisesti. Merihakaan kulku tapahtuu Haapaniemenkadun kautta.

Jalankulku ja pyöräily

Hakaniemenrantaa kulkevat pyöräilyn ja jalankulun reitit säilyvät käytössä, mutta Hakaniemensillan itäpuolella reitit siirtyvät kauemmaksi rannasta. Uudet väylät on rajattu selkeästi työmaa-aidoin ja ne opastetaan maastossa liikennemerkein.

Muutokset liittyvät Hakaniemen alueen kehittämiseen ja erityisesti uuden Hakaniemensillan rakentamisen valmisteluun.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kruunusillat-raitiotie

Kruunusillat-raitiotie yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan. Samalla se luo uuden merellisen reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille. 

Tavoitteena on aloittaa raitiotien matkustajaliikenne Laajasalon ja Hakaniemen välillä vuonna 2027. Hakaniemen ja keskustan välisen osuuden rakentamisaikataulua ei ole vielä päätetty. Lisäksi Laajasalossa ns. Yliskylän lenkin toteuttamista tutkitaan.

Kruunusillat-raitiotie toteutetaan kahden urakkamuodon yhdistelmänä: Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan väliset kaksi siltaa, eli Finkensilta ja Kruunuvuorensilta, sekä Korkeasaaren maarakennus toteutetaan kokonaisurakkana. Yhteyden muu rakentaminen tehdään puolestaan allianssimallilla.

Allianssiin sisällytetään myös yhteyden varrella olevia muita maarakennus-, kadunrakennus- ja kunnallisteknisiä töitä. Yksi tällainen työ on uuden Hakaniemensillan rakentaminen ja vanhan purkaminen. 

Kruunusillat-hankkeen ja sen kustannusarvion ulkopuolisia asioita ovat myös HKL:n raitiovaunuhankinnat ja Laajasaloon suunniteltu hybridikortteli, joka sisältää asuintaloja ja niiden alle raitiovaunuvarikon.

Kruunusillat-allianssin osapuolet ovat Helsingin kaupunki, YIT Suomi Oy, NRC Group Finland Oy, Ramboll Finland Oy, Sweco Infra & Rail Oy ja Sitowise Oy. Kruunusillat-kokonaisurakan urakoitsijat ovat YIT Suomi Oy ja Kreate Oy.

www.kruunusillat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mitä uutta Länsi-Helsinkiin? Alueen ajankohtaiset suunnitelmat ja hankkeet esillä verkkotilaisuudessa 27.10.20.10.2021 08:55:13 EEST | Tiedote

Läntisessä Helsingissä on käynnissä useita suunnittelu- ja rakentamishankkeita. Malminkartanon ja Kannelmäen kaupunkiuudistus käynnistyy, asema-alueita kohennetaan ja uudet kohteet täydentävät aiempaa rakennuskantaa. Myös alueen kadut ja puistot kehittyvät. Ajankohtaisia suunnitelmia esitellään Uutta Länsi-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa keskiviikkona 27.10. klo 17.00 alkaen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.10.202114.10.2021 17:41:54 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 14.10.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 28.10.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme