Smartvatten

Smartvatten edistää VR Groupin kiinteistöjen vesitehokkuutta

Jaa
Vesitehokkuuden johtava asiantuntija Smartvatten on laajentanut VR Groupin kanssa syksyllä 2021 aloittamaansa yhteistyötä. Smartvattenin kehittämä, kiinteistöjen vedenkulutusta reaaliajassa seuraava palvelu asennettiin vuoden 2022 lopulla 14 uuteen, VR Groupin omistamaan kohteeseen.
VR Groupin vedenkulutuksen kokonaiskuva selkeytyi Smartvattenin etäseurantapalvelun avulla
VR Groupin vedenkulutuksen kokonaiskuva selkeytyi Smartvattenin etäseurantapalvelun avulla

Valtionyhtiö VR Group vastaa matkustaja- ja tavaraliikenteen sekä raidekaluston huoltopalveluiden lisäksi noin 400 000 kerrosneliön kiinteistökannasta. Logistiikka- ja kunnossapitohalleista sekä asemarakennuksista koostuvan kokonaisuuden kehittämisessä vastuullisuus on ollut keskeisimpiä perusarvoja jo vuosikymmenien ajan.

– Olemme pyrkineet pitkäjänteisiin energiasäästöihin tähän mennessä muun muassa sähkön ja kaukolämmön kulutusta seuraamalla. Smartvattenin ansiosta meillä on nyt tarkka näkymä myös vedenkäyttöön, VR Groupin kiinteistöjohtaja Juha Antti Juutinen kertoo.

Smartvatten ja VR Group sopivat yhteistyöstä kesäkuussa 2021, ja ensimmäiset etäseurantalaitteet asennettiin samana syksynä 19 VR Groupin omistamaan kiinteistöön. Yhteistyön tavoitteena on ollut alusta saakka paitsi edistää VR Groupin vastuullisuustavoitteita, myös helpottaa vedenkulutuksen hallintaa poikkeuksellisen monipuolisessa ja laajassa kiinteistökokonaisuudessa.

– VR Groupin kiinteistöjä kuvaa vedenkäytön runsas vaihtelevuus, jonka taustalla on niin rakennuksien erilaiset käyttötarkoitukset kuin vuodenaikojen mukaan muuttuvat vedenkulutustarpeet. Reaaliajassa seurattavan datan ansiosta syyt kulutuspiikeille löytyvät nopeasti ja mahdollisiin vuotoihin pystytään reagoimaan heti. Helppokäyttöinen palvelu on tuonut vedenkäytön seuraamiseen myös siitä aiemmin puuttunutta vertailtavuutta, Juutinen sanoo.

Liiketoimintansa vastuullisuutta jatkuvasti edistävä VR Group otti Smartvattenin vedenkulutuksen etäseurantapalvelun käyttöön 14 uudessa kiinteistössä vuoden 2022 lopulla.

– Vesitehokkuuden johtavana asiantuntijana meille on ilo palvella kiinteistökannaltaan hyvin ainutlaatuista VR Groupia sekä kehittää uudenlaisia toimintatapoja yhtiön ja sen sidosryhmien tarpeisiin. Aktiivisen yhteistyön ansiosta asiakkaamme voi luottaa siihen, että vesitehokkuuden kumppanuus ei ole ainoastaan vedenkulutuksen mittaamista vaan asiantuntijuutta ja ratkaisuja muuttuviin tarpeisiin Smartvattenin myyntijohtaja Kari Haahtela sanoo.

---

VR Group

Olemme matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon vastuullinen palveluyritys, joka luo edelläkävijänä liikkumisen tulevaisuutta Suomessa ja Pohjoismaiden lähimarkkinoilla. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista ja kuljetuksista vankalla 160 vuoden kokemuksella. Samalla kun pidämme yhteiskunnan liikkeessä, kasvatamme sähköisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Näin lisäämme hyvinvointia ja kuljetamme kohti hiilineutraalia huomista.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Smartvatten | Vesitehokkuuden asiantuntijaSiirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Antti Juutinen
kiinteistöjohtaja
VR Group
puh. +358 40 862 0919
juha.juutinen@vr.fi

Kuvat

VR Groupin vedenkulutuksen kokonaiskuva selkeytyi Smartvattenin etäseurantapalvelun avulla
VR Groupin vedenkulutuksen kokonaiskuva selkeytyi Smartvattenin etäseurantapalvelun avulla
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Smartvatten
SmartvattenSmartvatten on kasvava vuonna 2013 perustettu Pohjois-Euroopan johtava vesitehokkuusteknologian toimittaja. Kehitämme, valmistamme ja myymme kiinteistöalalle ja vesilaitossektorille tuotteita ja palveluita, jotka kattavat veden koko kiertokulun. Luomme vesitehokkaan tulevaisuuden, jossa puhdasta vettä arvostetaan ja sen vastuulliseen käyttöön pyritään jatkuvasti ja kaikkialla maailmassa. Meillä on yli 110 työntekijää kahdeksassa eri maassa ja toimitilat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Hollannissa ja Saksassa. Olemme yritys, jossa niin työntekijät kuin sidosryhmämme ovat sitoutuneita auttamaan globaalin vesikriisin ratkaisemisessa yhdessä innostuen, asiantuntevasti, yhteistyöllä ja vastuullisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Smartvatten

Smartvatten ja Leakomatic yhteistyöhön – Vuotojen havaitsemisesta vuotojen pysäyttämiseen18.4.2023 05:00:00 EEST | Tiedote

Kasvava vesitehokkuusteknologian toimittaja Smartvatten etsii ja kehittää jatkuvasti uusia keinoja veden säästämiseksi ja ympäristön suojelemiseksi. Yhdessä sidosryhmiensä kanssa yritys rakentaa kulttuuria, jossa puhdasta vettä arvostetaan ja sen vastuulliseen käyttöön pyritään jatkuvasti ja kaikkialla maailmassa. Vuotojen havaitseminen putkistossa on yksi Smartvattenin kivijaloista, ja nyt yhteistyössä Leakomaticin kanssa se tuo myös havaittujen vuotojen pysäyttämisen osaksi arvoketjuaan.

CapMan Real Estate edistää vesitehokkuutta yhteistyössä Smartvattenin kanssa21.11.2022 05:00:00 EET | Tiedote

Vesitehokkuuden parantaminen on tärkeä osa vastuullista kiinteistöhallintaa CapMan Real Estatelle, joka seuraa kiinteistöjensä vedenkulutusta Smartvatten-etäseurantapalvelun avulla. Yritys otti palvelun käyttöön ensimmäisissä, Suomessa sijaitsevissa kohteissaan vuonna 2017. Tällä hetkellä vedenkulutusta ja vesivuotoja seurataan reaaliajassa yli sadassa CapManin omistamassa kiinteistössä Suomessa ja Ruotsissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme