”Stories of Hope and Dialogue” -seminaari kutsuu vuoropuheluun yhteiskuntarauhan puolesta

Jaa

Katsomusdialogi yhdistää kolmen ammattikorkeakoulun opiskelijat eri maailmankatsomusten vuoropuheluun ja yhteistyöhön rauhan rakentamisen puolesta. Keskustelufoorumina toimii ”Stories of Hope and Dialogue” -seminaari, joka järjestetään 20.9.2017 klo 9.30 – 12 Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa Pasilassa, Ratapihantie 13.

Seminaarissa toivon ja osallisuuden tarinoita suomalaisessa yhteiskunnassa ovat jakamassa ammattikorkeakoulun opiskelijat sekä Afganistanin Kabulista kotoisin oleva Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar. Suomalaisen viestinnän roolia ja merkitystä rauhanrakentajana läpi Suomen historian puolestaan avaa viestintäyrittäjä Deron Fuller IPM Communications Oy:sta (https://www.impfinland.com/).

Seminaari on luonteva mahdollisuus vahvistaa monikulttuurista ja tasa-arvoista arkea ja elämää Suomessa. Seminaari liittyy laajempaan Yhdessä eteenpäin -projektiin, jonka tarkoituksena on parantaa osallistujien katsomuslukutaitoa ja sen käyttämistä tulevaan ammattiosaamiseen ja yritysyhteistyöhön.

Pääkaupunkiseudun kolme suurta ammattikorkeakoulua Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia haluavat edistää käytännön taitoja erilaisten uskontoja ja katsomuksia edustavien väliseen vuoropuheluun ammattikorkeakouluissa. Hankkeessa on mukana myös Helsingin seurakuntayhtymän uskontodialogitoiminta.

Seminaaria tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö, joka käynnisti Merkityksellinen Suomessa - toimintaohjelman vihapuheen ja rasismin ehkäisemiseksi ja yhteiskunnallisen osallisuuden edistämiseksi. "Ihmisoikeuskasvatukseen ja yhdenvertaisuussuunnitteluun tulee panostaa eri organisaatioissa", todetaan Merkityksellinen Suomessa -toimintaohjelmassa.

Lisätietoja:

Päivi Käri-Zein, projektipäällikkö, lehtori, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, p. 050 516 5755

Heidi Rautionmaa, pappi, Helsingin seurakuntayhtymän uskontodialogitoiminta, p. 044 041 2189

Yhteyshenkilöt

Laurea viestintä:
viestinta@laurea.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Laurea
Laurea
Ratatie 22
01300 Vantaa

09 8868 7150http://www.laurea.fi

Laurea on uutta osaamista tuottava Suomen palkituin ammattikorkeakoulu, jonka toiminnassa opiskelijat ovat keskiössä ja työelämäläheisyys keskeisessä asemassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme