HUS

Styrelsens beslut 13.1: De HUS-ägda företagen HYKSin Oy och Orton Oy fusioneras

Jaa

HUS styrelse godkände flera nya tjänster till HUS Diagnostikcentrum. Den stadigvarande tjänsten som fastighetsdirektör för HUS Lokalcentral ledigförklarades.

HYKSin Oy och Orton Oy fusioneras

HUS äger två företag som är verksamma på den privata marknaden för hälso- och sjukvårdstjänster, HYKSin kliiniset palvelut Oy och Orton Oy. Företagen slås samman för att effektivisera verksamheten.

Styrelsen beslöt att välja fusion som modell för sammanslagning efter att ha beställt en analys av alternativ från Deloitte Ab. Det är en billigare men aningen långsammare form för sammanslagning än köp av affärsverksamhet.

Sammanslagningen av HYKSin Oy och Orton Oy ger kostnadsbesparingar genom att överlappande funktioner ses över. Den större helheten skapar också bättre förutsättningar för det nya företagets lönsamhet och verksamhetsmöjligheter.

För mera information: Förvaltningsdirektör Lauri Tanner, lauri.tanner(at)hus.fi

Nya tjänster till Diagnostikcentrum

HUS Diagnostikcentrums verksamhetsområde, i synnerhet ansvarsområdena för radiologi och patologi, har länge lidit brist på specialistläkare. Då Diagnostikcentrums verksamhet på samma gång har expanderat till Kymsote och Eksote är dess läkarresurser underdimensionerade i förhållande till verksamheten.

HUS styrelse fattade beslut om att inrätta 56 tjänster i HUS Diagnostikcentrum samt göra en ändring i en vakans. Kostnadseffekterna för de nya tjänsterna är i huvudsak neutrala eftersom andelen extra arbete och köptjänster minskar i motsvarande mån.

För mera information: Lasse Lehtonen, direktör för diagnostik, lasse.lehtonen(at)hus.fi

Direktör söks till HUS Lokalcentral

Styrelsen fattade beslut om att ledigförklarat tjänsten som fastighetsdirektör för HUS Lokalcentral. Tjänsten har på grund av beredningen av vård- och landskapsreformen varit tidsbestämd. Sedan tjänsten inrättades 1.8.2017 har DI Vesa Vainiotalo varit fastighetsdirektör för HUS Lokalcentral.

För mera information: Ekonomidirektör Mari Frostell, mari.frostell(at)hus.fi


Protokoll och alla beslut

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen över en halv miljon patienter. Våra 25 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till HUS.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme