Jyväskylän yliopisto

Suojaudu uhalta – maksuton Kansalaisen kyberturvallisuuskurssi tuo turvaa digimaailmassa

Jaa
Tarjolla myös ajankohtaisia avoimia luentoja Ukrainan sodan taustoista

Maksuton Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssi tarjoaa osaamista turvalliseen toimintaan digitaalisessa maailmassa. Kurssi on suunniteltu niin, että se sopii kaikille, ilman pohjakoulutusvaatimuksia. Sen voi opiskella verkossa sinulle sopivassa tahdissa. Kurssi on suunniteltu ja toteutettu Jyväskylän yliopiston ja Maanpuolustuskoulutus MPK:n yhteistyönä.

Digiturvallinen toiminta on nykyajan kansalaistaito, joka kuuluu kaikille ja jonka oppimiseen kannattaa käyttää hetki aikaa

Yksi Kansalaisen kyberturvallisuus -verkkokurssin teemoista on ”Digitaalinen osana kriisejä ja sotia”. Siinä pohditaan konfliktien yhä digitaalisempaa luonnetta ja tutustutaan siihen, kuinka Suomea ja suomalaista yhteiskuntaa puolustetaan myös digitaalisessa maailmassa. Kurssi kokonaisuudessaan auttaa ymmärtämään digitaalista turvallisuutta niin yksilön, yhteisöjen kuin yhteiskunnankin tasolla.

- Sotaan Ukrainassa on jo pitkään liittynyt myös kyberkomponentti. Konfliktin eskaloituminen alkoi jo pari viikkoa ennen Venäjän hyökkäystä laajoilla kyberhyökkäyksillä, ja valitettavasti on todennäköistä, että ne voivat muuttua jatkossa vielä nykyistäkin vakavimmiksi. Tietotoliikenneyhteyksien ja digitaalisen infrastruktuurin toiminta on äärimmäisen tärkeää myös humanitaarisen katastrofin hallitsemiseksi, kertoo Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan lehtori Panu Moilanen.

Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssi: https://www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/informaatioteknologia/kyberturvallisuus

 

Taustoitusta sodankäyntiin

Panu Moilanen on informaatioteknologian tiedekunnan Turvallisuus ja strateginen analyysi -maisteriohjelman tutkinto-ohjelmavastaava. Ohjelma on avannut julkisesti katsottaviksi luentoja, joiden avulla voi pyrkiä ymmärtämään mm. Venäjän toiminnan taustalla olevia ajatus- ja toimintamalleja. Tällä hetkellä avatut sisällöt:

Lisätietoja:

Lehtori Panu Moilanen, puh. 040 825 4554, panu.moilanen@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Vaihdevuodet heikentävät veriarvoja, mutta eivät laske lepoenergiankulutusta tai rasvanpolttokykyä (Karppinen)8.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

TtM Jari Karppinen tutki liikuntalääketieteen väitöskirjassaan vaihdevuosien ja fyysisen aktiivisuuden yhteyttä aineenvaihduntaan mittaamalla lepoenergiankulutusta, rasvan käyttöä levossa ja liikkuessa sekä veren aineenvaihduntatuotteiden pitoisuuksia. Karppinen selvitti myös, kertooko tehokkaammin toimiva rasvanpoltto paremmasta kyvystä hallita verensokeria sokerirasituskokeen aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme