eCraft Oy Ab

Suomalainen eCraft, ruotsalainen Orango sekä hollantilainen Fellowmind yhdistävät voimansa ja luovat Euroopan johtavan Microsoft-liiketoimintaratkaisujen toimittajan - FSN Capital toimii pääomasijoittajana tukien uuden yhtiön vahvaa kasvustrategiaa

Jaa

Kööpenhamina, 5.marraskuuta 2019 – Suomalainen eCraft, ruotsalainen Orango sekä Hollannissa, Ruotsissa ja Saksassa toimiva Fellowmind yhdistyvät ja luovat Euroopan johtavan Microsoftin liiketoimintaratkaisuihin sekä digitaalisiin palveluihin keskittyneen yhtiön. Kaupan taustalla on Pohjois-Euroopan johtava pääomasijoittaja FSN Capital, joka lähtee vauhdittamaan uuden yrityksen vahvan kasvun strategiaa sekä orgaanisesti että mahdollisten yrityskauppojen kautta. Kaupassa yhdistyvät yritykset jatkavat toimintaansa osana Fellowmind-perhettä, säilyttäen kuitenkin oman yritysnimensä ja identiteettinsä.

Yhtiön strateginen visio on muodostaa kokonaisvaltainen tarjooma digitaalisten liiketoimintaratkaisujen ja -työkalujen ympärille seuraavan viiden vuoden aikana yli 2 500 kansainvälisen asiantuntijan voimin. Fellowmindin vision mukaisesti yhtiö yhdistää ihmiset ja teknologian merkityksellisellä tavalla.

Kaupan osapuolet eivät julkista kauppahintaa. Kauppa vaatii vielä Suomen kuluttaja- ja kilpailuviraston hyväksynnän.

eCraftin, Fellowmindin ja Orangon yhdistyminen Euroopan suurimmaksi Microsoft-liiketoimintaratkaisuihin keskittyneeksi yritykseksi

FSN Capital auttaa vauhdittamaan eCraftin, Orangon ja Fellowmindin seuraavaa kasvuvaihetta kansainvälisillä markkinoilla. eCraft on Suomen johtava liiketoiminta-, BI- ja dataratkaisuihin keskittyvä IT-ja konsultointiyritys, jolla on yli 290 työntekijää ympäri Suomea. Ruotsalainen Orango on johtava Microsoft- liiketoimintaratkaisutalo omassa markkinassaan Ruotsissa 240 asiantuntijan voimin. Kaupan myötä eCraft ja Orango ovat nyt osa Fellowmindia kuten hollantilaiset CRM Partners, Pulse ja Axtensions, saksalainen CRM Partners sekä ruotsalainen Endeavor.

Yhdessä yritykset luovat uuden Fellowmind Groupin, jolla on yli 1 000 työntekijää ympäri Eurooppaa ja 125 miljoonan euron kokonaisliikevaihto. Yhtiön strateginen visio on muodostaa kokonaisvaltainen tarjooma digitaalisten liiketoimintaratkaisujen ja -työkalujen ympärille seuraavan viiden vuoden aikana yli 2 500 kansainvälisen asiantuntijan voimin. Fellowmindiin liittyvät eCraft ja Orango säilyttävät kaupassa oman identiteettinsä ja profiilinsa sen lisäksi, että ovat nyt osa Fellowmind-perhettä.

Marcus Egelstig, vastaava osakas, FSN Capital: “Uskomme vakaasti, että olemme luomassa täysin uniikkia kasvualustaa, jonka keskiössä ovat yli 1 000 eurooppalaista huippuasiantuntijaa, joilla on selkeä yhteinen tulevaisuuden päämäärä. Olemme todella vaikuttuneita kunkin kaupassa mukana olevan yrityksen vahvasta markkina-asemasta, ja uniikista toisiaan täydentävästä osaamisesta. Yhdessä pystymme luomaan vieläkin vahvemman tarjooman asiakkaille ja teknologiakumppaneille sekä tarjoamaan entistä parempia mahdollisuuksia työntekijöille. Odotamme innolla, että pääsemme työskentelemään yrityksen johdon kanssa yhteisen visiomme eteen ja rakentamaan seuraavaa kansainvälistä menestystarinaa.”

Emiel Putman, CEO, Fellowmind: ”Asiakkaillamme on lisääntynyt tarve saada kaikki digitaaliseen transformaatioon liittyvät palvelut yhden katon alta. Yhdessä eCraftin ja Orangon kanssa pystymme entistäkin paremmin auttamaan kansainvälisiä asiakkaitamme heidän digimatkallaan. Olemme todella iloisia saadessamme FSN:n mukaan strategisena kumppanina vauhdittamaan tulevaisuuden kasvuamme. He ymmärtävät hyvin markkinaamme ja jakavat visiomme ihmisten asettamisesta tekemisen keskiöön.”

Stefan Selvander, CEO, Orango: ”Yhdistämällä voimamme Fellowmindin ja eCraftin kanssa, pystymme tarjoamaan asiakkaillemme koko Microsoftin liiketoiminta- ja digitaalisten ratkaisujen kokonaisuuden. Laaja läsnäolo Euroopassa mahdollistaa myös uusia mahdollisuuksia asiakkaillemme ja työntekijöillemme.”

Ville Hemmilä, CEO, eCraft: ”Olemme todella innoissamme tästä uudesta yhteenliittymästä, jonka ansiosta muodostamme johtavan Microsoft-liiketoimintaratkaisujen tarjoajan Euroopassa. Kaupan myötä pystymme jakamaan osaamistamme valitsemillamme toimialoilla kansainvälisesti sekä jatkamaan vahvaa kasvustrategiaamme Suomessa. Asiakkaillemme ja työntekijöillemme kauppa näkyy etenkin laajempana tarjoomana liiketoiminta- ja BI-ratkaisujen osalta sekä uusina uramahdollisuuksina.”

FSN Capital
FSN Capital on vuonna 1999 perustettu johtava pääomasijoitusneuvoja Pohjois-Euroopassa, jolla on yli 2,1 miljardia euroa hallinnassaan. FSN Capital Funds keskittyy tekemään harkittuja sijoituksia Pohjois-Euroopan alueelle toimiviin yrityksiin, joiden liikearvot ovat 50M€ - 300M€:n välillä. FSN Capital Funds on yrityksilleen vastuullinen kumppani, jonka työskentelymalli perustuu vahvaan yhteistyöhön portfolioyrityksien kanssa, erityisesti työntekijöihin, yhteistyökumppaneihin ja paikalliseen yhteisöön panostaen.


Fellowmind
Fellowmind yhdistää ihmiset ja teknologian merkityksellisellä tavalla. Tulevaisuudessa yhä useampi kohtaaminen tapahtuu fyysisten kohtaamisten sijaan digitaalisesti. Yhtiön pyrkimyksenä on tehdä näistä kohtaamisista mahdollisimman intuitiivisia, henkilökohtaisia sekä merkityksellisiä uusimman teknologian sekä vahvan liiketoimintaymmärryksen keinoin. Vuonna 2005 perustettu Fellowmind on kasvanut seitsemästä yrityksestä koostuvaksi konserniksi, johon kuuluvat CRM Partners BV, CRM Partners AG, Pulse, AXtension, Endeavor ja tästä päivästä lähtien eCraft ja Orango. Yhtiön toimistot sijaitsevat Hollannissa, Saksassa, Suomessa ja Ruotsissa. Fellowmind Group työllistää yli 1 000 asiantuntijaa ja yhtiöllä on 125 miljoonan euron liikevaihto. Lue lisää: www.fellowmindcompany.com


eCraft
eCraft on IT- ja konsultointipalveluihin keskittynyt yritys, jonka palvelut kattavat digitaalisten liiketoimintaratkaisujen kokonaisuuden mukaan lukien toiminnanohjauksen ja asiakkuudenhallinnan, kenttätyön sovellukset, analytiikka- ja koneoppimispalvelut sekä sovelluskehityksen ja palvelumuotoilun. eCraftilla työskentelee 290 asiantuntijaa, joiden osaamisessa yhdistyy asiakasymmärrys, uusin teknologia sekä dataosaaminen. Yritys on edelläkävijä Microsoft-ratkaisuissa sekä johtava Adaptive Insights- ja Qlik-konsultointitalo. Haluamme olla paitsi asiakkaidemme tulevaisuuden liiketoiminnan mahdollistaja, mutta myös työpaikka, jossa panostetaan ihmisten osaamisen kehittämiseen ja hyvinvointiin. eCraftilaisia työskentelee toimipisteissä Espoossa, Tampereella, Vaasassa, Turussa ja Malmössä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2018 oli 31,7 miljoonaa euroa. Lue lisää: www.ecraft.com


Orango
Orango on Ruotsin johtava älykkäitä digitaalisia alustaratkaisuja toimittava IT-talo. Yhtiö digitalisoi liiketoimintaprosesseja implementoimalla toiminnanohjausjärjestelmiä sekä muita IT-ratkaisuja, jotka tehostavat ja luovat kilpailukykyä tulevaisuuteen sekä auttavat asiakkaita saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Orango työllistää 240 Microsoft- ja IBM-teknologioihin keskittynyttä asiantuntijaa ja yrityksellä on Ruotsissa noin 430 asiakasta. Yhtiön tarjooma käsittää koko Microsoft Dynamics 365 –ratkaisukokonaisuuden keskittyen etenkin Finance & Operations-, Business Central-, Sales-, sekä Power Platform- ratkaisuihin sekä toimialaratkaisuihin. Lue lisää: www.orango.se

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja yhteydenotot:
eCraft Oy Ab, toimitusjohtaja Ville Hemmilä, p. 040 069 5345, ville.hemmila@ecraft.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

eCraft Oy Ab
Linnoitustie 6B
02600 ESPOO

http://www.ecraft.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta eCraft Oy Ab

Rocla Intelligence tuo arvoa sisälogistiikan datalle – uusi digitaalinen palvelu luo kilpailuetua asiakkaille10.6.2020 09:00:00 EESTTiedote

Kansainväliseen Mitsubishi Groupiin kuuluva Logisnext Finland Oy (entinen Rocla Solutions) on kehittänyt eCraftin ja Microsoftin kanssa yhteistyössä sisälogistiikan datan keräämiseen ja hyödyntämiseen uuden digitaalisen palvelun, Rocla Intelligencen. Ratkaisu auttaa Logisnext Finlandin asiakkaita nostamaan työn ja koneiden tehokkuutta, parantamaan turvallisuutta ja laskemaan sisälogistiikasta syntyviä kokonaiskustannuksia. Rocla Intelligence tarjoaa tehokkaan ratkaisun päivittäiseen johtamiseen ja päätöksenteon tueksi yrityksille, joissa sisälogistiikan optimointi ja jatkuva kehittäminen tuovat yrityksille lisäarvoa.

Fimlabin asiakkuudenhallinta CRM-järjestelmään yhteistyössä eCraftin kanssa27.4.2020 12:20:56 EESTTiedote

Terveydenhuollon laboratoriopalveluita tarjoava Fimlab Laboratoriot Oy yhtenäisti asiakkuudenhallintansa Microsoft Dynamics 365 Sales -ratkaisun avulla yhteistyössä eCraftin kanssa. Fimlabin toimintaan liittyy laaja asiakas- ja sidosryhmäverkosto ja kattava palveluvalikoima. Yhtenäisessä CRM-järjestelmässä hallinnoidaan Fimlabin organisaatioasiakas-, toimittaja- ja yhteistyökumppanitietoja, sopimuksia sekä kaikkia palvelu- ja tutkimushankkeita. Ratkaisu tukee yrityksen koko palveluprosessin hallintaa henkilöasiakkaaseen asti ja sopii erittäin hyvin terveydenhuoltoalan yrityksen liiketoiminnan tueksi. Järjestelmän käyttöönottoprojekti eteni sujuvasti ja nopeasti suunnittelusta käyttöönottoon 4 kuukaudessa.

Marine- ja offshore-toimialan yritys ALMACO Group digitalisoi globaalin projektiliiketoiminnan ohjauksensa yhteistyössä eCraftin kanssa10.1.2020 11:43:00 EETTiedote

Marine- ja offshore-teollisuudelle kattavia kokonaistoimituksia tarjoava ALMACO ryhtyy laajaan, koko globaalin konsernin kattavaan kehityshankkeeseen yhteistyössä eCraftin kanssa. ALMACO uudisrakentaa ja modernisoi meri- ja offshore-teollisuuden majoitus- ja catering-alueita. Yrityksellä on toimistoja ympäri maailmaa. Uuden liiketoimintaratkaisun käyttöönotto tehdään vaiheittain ja aloitetaan ALMACOn Suomen, Ranskan ja USA:n toiminnoista.

Peikko uudistaa globaalin ERP-järjestelmänsä Microsoft Dynamics 365:llä eCraftin kanssa3.9.2019 10:21:42 EESTTiedote

Peikko Group uudistaa toiminnanohjausjärjestelmänsä vuosien 2020 - 2022 aikana. Peikon ERP-projekti on yhtiön lähivuosien suurin yksittäinen investointihanke. Tavoite on, että Peikon yli 30 ympäri maailmaa sijaitsevaa myynti- ja tuotantoyksikköä käyttävät uutta järjestelmää vuoteen 2022 mennessä. Ensimmäinen käyttöönotto tapahtuu vuoden 2020 aikana. Peikon digitalisaatiokumppanina järjestelmähankkeessa toimii eCraft, palkittu Microsoft Dynamics 365 -toimittaja, jolla on vahvaa valmistavan teollisuuden toimialatuntemusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme