Suomen Lontoon instituutti

Suomalainen taidejoulukuusi luo juhlatunnelmaa Brightonissa

Jaa

Suomen Lontoon Instituutti ja Brighton Fringe -festivaali juhlivat joulukautta lähes viisi metriä korkealla taidejoulukuusella keskellä Brightonia.

“Treecycle”-nimeä kantavan kuusen on koristellut kuvataiteilija Ilona Valkonen Vieno Motors -taiteilijakollektiivista. Vieno Motors toteuttaa anarkofloristisia esityksiä ja installaatioita yhdistämälläkasveja ennakkoluulottomasti ihmisiin ja esineisiin.

Joulukuusi on koristeltu elävillä kukilla ja kierrätysmateriaalilla, jota on kerätty Brightonista paikallisten avustuksella. Mukana on muun muassa pyöränrenkaita, rikkinäisiä sähköjohtoja ja  puhkeamaisillaan olevia hyasintteja. Kukkasipulit muistuttavat myös suomalaisesta joululaulusta “Jo onkos tullut kesä nyt talven keskelle” ja kukkien hentous yhdistettynä kierrätysmateriaalien rosoisuuteen luovat kontrastin, joka auttaa katsojaa näkemään kauneutta myös tavallisesti roskiksi mielletyissä materiaaleissa.  

“Treecycle” aloittaa Suomen Lontoon instituutin ja Brighton Fringen yhteistyön, joka huipentuu toukokuun 2018 kaupunkifestivaaleilla. Brighton Fringe on yksi maailman suurimmista Fringe-festivaaleista, ja ensi vuonna Suomen Lontoon instituutti on mukana tuomassa festivaalille suomalaisen ohjelmakokonaisuuden.

“Suomalaisilla on taipumus tehdä asiat virkistävällä, erilaisella tavalla, mikä sopii Brighton Fringen henkeen. Tämä joulukuusi tuo juhlamieltä, mutta välittää myös viestiä kierrättämisen tärkeydestä. Projekti on juhlava aloitus yhteistyöllemme Suomen kanssa, emmekä malta odottaa jatkoa”, kertoo Brighton Fringen johtaja Julian Caddy.

Kuusen ympärillä järjestetään myös itsenäisyyspäivän juhla 100-vuotiaan Suomen kunniaksi 6.12. jolloin paikalle saapuvat muun muassa Brightonin pormestari Mo Marsh sekä tietenkin suomalainen joulupukki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sara Forsius
Projektikoordinaattori
sara.forsius@fininst.uk
+44 (0)20 3764 5090

Ilona Valkonen
Taiteilija
ilona.valkonen@gmail.com
+358 (0)40 558 6582

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lontoon instituutti
Suomen Lontoon instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Lontoon instituutti on Lontoossa sijaitseva yksityinen, voittoa tavoittelematon säätiö. Tehtävämme on tunnistaa yhteiskunnan uudistamiseen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa sekä tukea myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Rohkaisemme poikkitieteellistä ja rajoja rikkovaa yhteistyötä luomalla uusia verkostoja ja kumppanuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lontoon instituutti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme