Suomen Lontoon instituutti

Suomalaiset menestyivät Englannin suurimmilla taidefestivaaleilla

Jaa

Suomalaistaiteilijat saivat juuri päättyneellä Brighton Fringe -festivaalilla uusia työtilaisuuksia, hyviä arvioita ja myivät saleja loppuun. Suomen Lontoon-instituutti tuotti koko toukokuun kestäneeseen tapahtumaan Finnish Season -kokonaisuuden, joka sisälsi yli 20 esitystä.

Musiikkiteatteriryhmä The Fabulous Bäckström Brothers myi kaikki esityksensä täyteen. Brighton and Hove News ja The Latest Brighton antoivat molemmat humoristiselle esitykselle täydet viisi tähteä.

“Nämä kaverit ovat kolme lahjakkainta muusikkoa, jotka olen koskaan nähnyt. Lisäksi heidän komediallinen ajoituksensa on verrattavissa Spike Milliganiin”, kirjoitti Leigh Harris Brighton and Hove Newsissä.

Ryhmän manageri Hannele Eklund kiittelee festivaalikokemusta.

“Yleisön mielettömän innostunut vastaanotto nosti tunnelman joka esityksessä suoraan kattoon! Brittien vahva teatteritraditio näkyi, tuntui ja kuului. Tällä energialla tikitetään pitkään.”

Agit Cirk -sirkustaiteilijaryhmän Sasu Peistolan ja Jenni Lehtisen kahdesta sooloesityksestä muodostuva kokonaisuus Väkevä & Lyydia palaa elokuussa Britanniaan Lontoon Silence-tapahtumaan.

“Hämmentävää ja rohkeaa fyysistä teatteria parhaimmillaan”, hehkutti Brighton Sourcen kriitikko Ben Miller Fringe-festivaaleilla näkemäänsä esitystä.

Yleisömenestyksiä olivat niin ikään Juuso Kekkosen ja Jamie Lorien MacDonaldin loppuunmyydyt stand up -esitykset Queer Homo ja Gender Euphoria.

“Brighton Fringe on kulttuuritapahtumien kaleidoskooppi. Olen onnekas, kun sain olla osa Finnish Seasonia. Loppuunmyydyn show’n vetäminen on mahtavaa, kun kaikki on niin hyvin organisoitu ja voin esiintyjänä keskittyä vain työhöni”, sanoo Kekkonen.

MacDonald kiittää festivaaleilta saamiaan kontakteja.

“En olisi voinut toivoa parempaa vastaanottoa. Pääseminen osaksi Finnish Seasonia oli tärkeämpää, kuin olisin osannut kuvitella.”

Brighton Fringen Finnish Season sisälsi 23 esitystä yhdeksältä tuotannolta, sekä katutaiteilija Jussi TwoSevenin viidestä susiaiheisesta maalauksesta muodostuvan All City Movement -teoksen.

“Oli ilo tarjoilla kirjava kattaus hulvattomia ja taidokkaita suomalaisesityksiä Englannin suurimman taidefestivaalin yleisölle,” sanoo Suomen Lontoon-instituutin johtaja Pauliina Ståhlberg.

Lisätiedot ja pressikuvat:

Pauliina Ståhlberg

Suomen Lontoon instituutin johtaja

+44 (0)771100 8792

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Ståhlberg
Johtaja
Suomen Lontoon Instituutti
pauliina.stahlberg@fininst.uk
+44 07711 008792

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lontoon instituutti
Suomen Lontoon instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/
Suomen Lontoon instituuttiUnit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Lontoon instituutti on Lontoossa sijaitseva yksityinen, voittoa tavoittelematon säätiö. Tehtävämme on tunnistaa yhteiskunnan uudistamiseen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa sekä tukea myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Rohkaisemme poikkitieteellistä ja rajoja rikkovaa yhteistyötä luomalla uusia verkostoja ja kumppanuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lontoon instituutti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme