Suomen Apteekkariliitto

Suomalaiset ovat tyytyväisiä apteekkeihin

Jaa
Valtaosa suomalaisista on tyytyväisiä apteekkien toimintaan, ilmenee elokuussa tehdystä väestökyselystä.
Julkaisuvapaa kuva | Apteekkariliitto / Petri Jauhiainen
Julkaisuvapaa kuva | Apteekkariliitto / Petri Jauhiainen

Aula Research Oy:n toteuttamaan kyselyyn vastanneista apteekkien toimintaan oli vähintään melko tyytyväisiä peräti 95 prosenttia vastaajista. Erittäin tyytyväisiä oli 43 prosenttia ja melko tyytyväisiä 52 prosenttia vastaajista. Naiset olivat hieman tyytyväisempiä kuin miehet ja ikäryhmistä tyytyväisimpiä olivat yli 65-vuotiaat.

– Tyytyväisyys oli suurinta niissä vastaajaryhmissä, jotka apteekkipalveluita eniten käyttävät, joten tulokset eivät sikäli yllättäneet, kommentoi viestintäjohtaja Erkki Kostiainen Apteekkariliitosta.

Kostiaisen mukaan apteekit ovat pystyneet vastaamaan hyvin asiakkaiden tarpeisiin ja tyytyväisyys on siksi pysynyt korkeana jo useita vuosia.

Kyselyllä selvitettiin myös tyytyväisyyttä apteekkihenkilökunnan ammattitaitoon, apteekissa saatavaan neuvontaan ja ohjaukseen, apteekkien valikoimaan, lääkkeiden saatavuuteen ja aukioloaikoihin. Tyytyväisyys näihin oli sitä suurempaa, mitä iäkkäämmästä vastaajasta oli kyse.

Apteekkihenkilökunnan ammattitaitoon oli erittäin tyytyväinen 55 prosenttia ja melko tyytyväinen 39 prosenttia vastaajista. Lähes yhtä tyytyväisiä oltiin myös apteekissa saatavaan neuvontaan ja ohjaukseen. Apteekkien valikoimaan oli erittäin tyytyväinen 42 prosenttia ja melko tyytyväinen 51 prosenttia vastaajista.

– Lääkkeiden maailmanlaajuisista saatavuusongelmista huolimatta lääkkeiden toimitusvarmuus apteekeista on pysynyt erinomaisena. 98-99 reseptiin sadasta lääkkeen saa saman tien mukaansa apteekista. Lääkkeiden saatavuuteen olikin tyytyväinen yhdeksän kymmenestä vastaajasta, Kostiainen kertoo.

Vähiten tyytyväisiä vastaajat olivat apteekkien aukioloaikoihin, mutta niihinkin valtaosa oli erittäin (35 %) tai melko (49 %) tyytyväinen. Tyytymättömiä oli vain 14 prosenttia vastaajista.

– Apteekit ovat viime vuosina pidentäneet aukioloaikojaan, mikä näkyy nyt tuloksissa, Kostiainen arvioi.

Aula Research Oy toteutti apteekkien toimintaa ja kansalaisten apteekkimielipiteitä kartoittavan väestökyselyn Suomen Apteekkariliiton toimeksiannosta elokuussa (1.-12.8.2022). Kysely toteutettiin sähköisenä kyselynä, johon vastasi vähän yli tuhat iältään 18-85 vuotiasta kansalaista. Otos kiintiöitiin ja painotettiin edustamaan mannersuomalaisia iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan.

Lisätietoa: viestintäjohtaja Erkki Kostiainen, Apteekkariliitto, p. 050 566 8188, erkki.kostiainen@apteekkariliitto.fi ja tutkimusjohtaja Ellinoora Helin, Aula Research Oy, p. 044 530 5310, ellinoora.helin@aularesearch.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Julkaisuvapaa kuva | Apteekkariliitto / Petri Jauhiainen
Julkaisuvapaa kuva | Apteekkariliitto / Petri Jauhiainen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Apteekkariliitto
Suomen Apteekkariliitto
Elimäenkatu 5
00510 HELSINKI

010 6801 400, info@apteekkariliitto.fihttp://www.apteekkariliitto.fi

Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkitoimintaa tukevia palveluita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Apteekkariliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme