Suomen Lontoon instituutti

Suomalaistaiteilija Jonna Kinan palkintonäyttely avataan Lontoossa keskiviikkona 7.3.2018

Jaa

Taiteilija Jonna Kinan SOMNIVM -näyttely avautuu yleisölle keskiviikkona 7.3.2018 Beaconsfield Vauxhall Galleryssa Lontoossa. Näyttely toteutetaan Suomen Lontoon-instituutin tuella.

Jonna Kinan SOMNIVM -näyttely avautuu yleisölle Lontoossa
Jonna Kinan SOMNIVM -näyttely avautuu yleisölle Lontoossa

Kiehtova teoskokonaisuus vie mukanaan Italian marmorikaivoksille, joita taiteilija Kina kuvasi kuluneen talven aikana. Veistoksellisia ja elokuvallisia elementtejä yhdistäen Kina tarkastelee luonnon ja kulttuurin välistä suhdetta.

Jonna Kina on ensimmäisen BELOW ZERO -taidepalkinnon voittaja. Residenssijakson ja näyttelymahdollisuuden Lontoossa sisältävä palkinto on suunnattu suomalaisille, tai Suomessa asuville nykytaiteilijoille. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuoden 2017 lopussa Suomen Lontoon instituutin ja Beaconsfield -gallerian toimesta.

Jonna Kina on lappeenrantalaislähtöinen (s.1984) lahjakas kuva- ja mediataiteilija. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä eri puolilla maailmaa, muun muassa Helsingin taidemuseossa ja Musée de l'Elyséessä Sveitsissä.

Suomen Lontoon instituutin johtaja Pauliina Ståhlberg sanoo: “On mahtavaa tarjota suomalaiselle taiteilijalle mahdollisuus työskennellä Lontoossa”.

Näyttelyn avajaiset ovat keskiviikkona 7.3.2018 klo 18.30 - 20.30.

Näyttely on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 11 - 17 22.4.2018 saakka.

Beaconsfield Gallery Vauxhall,22 Newport Street, London SE11 6AY.

Suomen Lontoon instituutti on Lontoossa sijaitseva yksityinen, voittoa tavoittelematon säätiö. Instituutin tehtävä on tunnistaa yhteiskunnan uudistamiseen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa sekä tukea myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Instituutti työskentelee tutkijoiden, taiteilijoiden, asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa sekä edistää kulttuuri- ja yhteiskuntatutkimuksen alan toimijoiden verkostoitumista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Ståhlberg
Johtaja
Suomen Lontoon Instituutti
pauliina.stahlberg@fininst.uk
+44 07711 008792

Kuvat

Jonna Kinan SOMNIVM -näyttely avautuu yleisölle Lontoossa
Jonna Kinan SOMNIVM -näyttely avautuu yleisölle Lontoossa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lontoon instituutti
Suomen Lontoon instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/
Suomen Lontoon instituuttiUnit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Lontoon instituutti on Lontoossa sijaitseva yksityinen, voittoa tavoittelematon säätiö. Tehtävämme on tunnistaa yhteiskunnan uudistamiseen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa sekä tukea myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Rohkaisemme poikkitieteellistä ja rajoja rikkovaa yhteistyötä luomalla uusia verkostoja ja kumppanuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lontoon instituutti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme