ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiöELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Suomen Bocuse d’Or-joukkue matkalla Lyonin finaaliin - Tommi Tuominen valmentajaksi

Jaa

Maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa tammikuussa 2019. Ensimmäisten raaka-ainejulkistusten myötä Suomen joukkue on aloittanut täysipäiväisen harjoittelun tavoitteenaan paikka kolmen kärjessä. Tommi Tuominen liittyy joukkueeseen valmentajan roolissa.

Suomen Bocuse d'Or -joukkueen valmentaja Tommi Tuominen. Kuva: Kim Öhman
Suomen Bocuse d'Or -joukkueen valmentaja Tommi Tuominen. Kuva: Kim Öhman

Ismo Sipeläisenja hänen assistenttinsa Johan Kurkelanmatka kohti Lyonissa järjestettävää Bocuse d’Or-kokkikilpailun finaalia on alkanut. Kilpailutehtävistä toisen, vadilla esiteltävän ruoan pääraaka-aine julkistettiin syyskuun lopulla, ja harjoittelu treenikeittiöllä Perho Liiketalousopiston tiloissa on alkanut. Kilpailutehtäväksi määriteltiin maitovasikan kare, jonka seuraksi tulee valita vasikan sisäelimiä, esimerkiksi kateenkorvaa, maksaa tai munuaista.

Kilpailutehtävässä kunnioitetaan tammikuussa 2018 menehtyneen Paul Bocusen perintöä ja hänen periaatettaan, että raaka-aine on annoksessa parhaimmillaan silloin, kun sen tunnistaa. Vasikankare tulee esitellä korkeintaan kahdessa osassa, luiden kanssa. Lisäksi vatitehtävässä tuodaan esiin kilpailijan maan identiteettiä sekä ruoassa että muotoilussa.

- Tehtävänannossa pyydetään luomaan klassikkoa kunnioittava annos modernilla näkemyksellä. Tämä on minulle mieluinen haaste, klassikoiden muokkaaminen on kiinnostava tehtävä. Lähdemme nyt valmennustiimin kanssa etsimään sellaisia klassisia makuja ja yhdistelmiä, jotka on helposti muokattavissa hienovaraisesti ja tyylikkäästi suomalaisuutta henkiväksi kokonaisuudeksi, Sipeläinen pohtii.

 Tommi Tuominen joukkueen valmentajaksi

Suomen Bocuse d’Or-joukkueen valmentajaksi matkalle kohti Lyonia on valittu Michelin-tähtiravintola Demon sekä ravintola Ultiman ravintoloitsija, Ultiman keittiöpäällikkö Tommi Tuominen. Tuomisen lisäksi valmennusryhmään kuuluu Vuoden Kokki 2018, ravintola Nuden ravintoloitsija ja keittiöpäällikkö Kalle Tanner.

- Lähdin mukaan, koska Suomen kisatoiminta on hyvällä mallilla ja menestystäkin tulee jatkuvasti. Haluan kantaa korteni kekoon, jotta työ saa myös ansaitsemansa huomion: on tärkeää, että suomalaiset tietävät, että tällaista tehdään meillä menestyksekkäästi. Suomalaisten on aika olla ylpeitä ruokakulttuurimme hyvästä vedosta!

Sipeläinen ja Tuominen ovat työskennelleet aiemmin yhdessä Finnjävelissä. Tuominen listaa Sipeläisen vahvuuksiksi sen, että tämän kyky hahmottaa makuja ja rakenteita on poikkeuksellisen hyvä ja makupaletti sekä rauhallisuus kisatilanteessa omaa luokkaansa. 

Suomen joukkueen tavoite on palkintosijoilla.

- Lähdemme kilpailuun hyvistä asemista: voitimme Euroopan karsinnoissa parhaan vadin erikoispalkinnon ja tulimme neljänneksi. Maailmanlaajuisessa finaalissa kisa kuitenkin kovenee, Pohjoismaiden lisäksi muun muassa USA ja Japani ovat vahvoja kilpailumaita. Tavoitteemme palkintosijoilla on kova, muttei mahdoton, summaa joukkueen presidentti, kaksinkertainen Bocuse d’Or-edustaja Matti Jämsén.

Suomen Bocuse d’Or -kilpailujoukkueeseen kuuluvat edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Johan Kurkela, presidentti ja Suomen tuomari Matti Jämsén, valmentaja Tommi Tuominen sekä media- ja kansainvälisistä suhteista vastaava viestintäpäällikkö Mari Cadaut. Suomen Bocuse d’Or Academyn toiminnasta, rahoituksesta ja yhteistyökumppanisuhteista vastaa ELO-säätiön toimitusjohtaja Bettina Lindfors.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Mari Cadaut, Promotion Manager, 040 5878053
Bettina Lindfors, toimitusjohtaja, ELO-säätiö 040 920 9810
Tommi Tuominen, 050 5753799

Kuvat

Suomen Bocuse d'Or -joukkueen valmentaja Tommi Tuominen. Kuva: Kim Öhman
Suomen Bocuse d'Or -joukkueen valmentaja Tommi Tuominen. Kuva: Kim Öhman
Lataa
Suomen Bocuse d'Or -edustaja 2018 Ismo Sipeläinen. Kuva Kim Öhman
Suomen Bocuse d'Or -edustaja 2018 Ismo Sipeläinen. Kuva Kim Öhman
Lataa
Bocuse d'Or Academy Finlandia presidentti Matti Jämsén. Kuva Kim Öhman
Bocuse d'Or Academy Finlandia presidentti Matti Jämsén. Kuva Kim Öhman
Lataa
Suomen Bocuse d'Or -joukkueen edustaja Ismo Sipeläinen ja assistentti Johan Kurkela, Euroopan Bocuse d'Or -osakilpailut 2018. Kuva Kim Öhman.
Suomen Bocuse d'Or -joukkueen edustaja Ismo Sipeläinen ja assistentti Johan Kurkela, Euroopan Bocuse d'Or -osakilpailut 2018. Kuva Kim Öhman.
Lataa
Suomen Bocuse d'Or-joukkue edustajanaan Ismo Sipeläinen voitti parhaan lihavadin palkinnon Euroopan osakilpailuissa Torinossa kesäkuussa 2018.
Kuva: Kim Öhman
Suomen Bocuse d'Or-joukkue edustajanaan Ismo Sipeläinen voitti parhaan lihavadin palkinnon Euroopan osakilpailuissa Torinossa kesäkuussa 2018. Kuva: Kim Öhman
Lataa
Suomen Bocuse d'Or-edustaja Ismo Sipeläinen ja assistentti Johan Kurkela Torinossa Euroopan karsinnoissa 2018
Kuva: Kim Öhman
Suomen Bocuse d'Or-edustaja Ismo Sipeläinen ja assistentti Johan Kurkela Torinossa Euroopan karsinnoissa 2018 Kuva: Kim Öhman
Lataa
Suomen Bocuse d'Or-edustaja Ismo Sipeläinen Torinossa Euroopan osakilpailuissa 2018. Kuva: Kim Öhman
Suomen Bocuse d'Or-edustaja Ismo Sipeläinen Torinossa Euroopan osakilpailuissa 2018. Kuva: Kim Öhman
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 10
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1987. Bocuse d’Or -kilpailukaudella 2018-2019 Euroopan osakilpailut pidetään kesäkuussa 2018 Torinossa. Loppukilpailut järjestetään tammikuussa 2019 Lyonissa. Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 13 kertaa. Maamme paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015. Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö.

Bocuse d'Oria tukevat kaudella 2018-2019 pääyhteistyökumppanit Wihuri Oy Aarnio Metro-Tukku, HKScan ja Davanti Finland sekä yhteistyökumppanit  Arla, Tallink Silja, Vihannespörssi, Arvo Kokkonen, Fredman ja E Ahlström, Medanta, Perho Liiketalousopisto, Haaga-Helia, Aalto Yliopisto, Sieni Honkonen, Polar ja Kavika.

www.elo-saatio.fi/bocusedor    www.facebook.com/bocusedorfinland

Instagram @bocusedorfinland

#bocusedorfinland #roadtolyon #bocusedor #finnishfood #ismosipeläinen #teamfinland

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 -finalistit valittu - voittajat julkistetaan 6.4. klo 16:004.4.2019 20:10:15 EESTTiedote

Kahdeksan kokki- ja neljä ravintola-alan ammattilaista ovat selvittäneet tiensä Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailujen finaaleihin Kevätmessuilla. Vuoden Tarjoilija -kilpailu huipentuu finaaliin perjantaina 5.4. klo 10:00-16:00. Vuoden Kokki -kilpailun finaali pidetään lauantaina 6.4. klo 10:00-14:00, jonka jälkeen klo 16:00 julkistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 voitosta kilpailee 16 kokkia ja seitsemän tarjoilijaa Kevätmessuilla 4-6.4.2.4.2019 15:00:00 EESTTiedote

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija suomenmestaruudesta kilpailee 16 kokkia ja seitsemän tarjoilijaa 4.-6.4.2019 Kevätmessuilla Messukeskuksessa Helsingissä. Yleisö pääsee kilpailupäivinä seuraamaan läheltä ravintola-alan huippuammattilaisten sali- ja keittiötyöskentelyä. Luvassa on korkeatasoiset SM-kilpailut niin rohkeilla tulokkailla kuin innokkailla konkareilla. Kilpailujen järjestäjä on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailujen semifinalistit valittu – kilpailut käydään Kevätmessuilla huhtikuussa11.3.2019 16:15:00 EETTiedote

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat loistava ponnahduslauta ravintola-alan ammattilaisille Suomessa. Alkukarsinnan kautta valittiin Vuoden Kokki 2019 -semifinaaliin 16 kilpailijaa ja Vuoden Tarjoilija 2019 -semifinaaliin seitsemän kilpailijaa. Luvassa on korkeatasoiset SM-kilpailut niin rohkeilla tulokkailla kuin innokkailla konkareilla, 4-6.4.2019 Kevätmessuilla Messukeskuksessa Helsingissä. Kilpailun järjestäjä on ELO-säätiö yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa.

Semifinalisterna i Årets Kock och Årets Servitör 2019 är klara – FM-tävlingarna ordnas på Vårmässan i april11.3.2019 16:15:00 EETTiedote

Årets Kock och Årets Servitör -tävlingarna utgör ett utmärkt språngbräde för professionella inom restaurangbranschen i Finland. Genom uttagning valdes 16 deltagare till semifinal i Årets Kock 2019 och sju deltagare till semifinal i Årets Servitör 2019. Bland semifinalisterna finns såväl nya talanger som erfarna deltagare. Årets Kock och Årets Servitör -tävlingarna ordnas den 4-6.4.2019 på Vårmässan i Messukeskus, Helsingfors. Tävlingarna arrangeras av ELO-Stiftelsen tillsammans med ett brett samarbetsnätverk.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme