Laatukeskus

Suomen laatupalkinto ensimmäistä kertaa hoiva-alalle – Mikkelin Kotikaari ry:n toimintaa ohjaa jatkuva parantaminen

Jaa

Suomen Laatupalkinto 2019 jaettiin Helsingissä pidetyn kansainvälisen johtamisen ja kilpailukyvyn kehittämisen konferenssin EFQM Forumin yhteydessä. Palkinnon saaja on Mikkelin Kotikaari ry, joka on yleishyödyllinen yhteisö, ja tuottaa hoivapalveluita palvelutaloissaan ja omistamissaan ikäihmisten vuokra-asunnoissa asuville henkilöille. Organisaatio on ensimmäinen hoiva-alan toimija, joka palkitaan laatupalkinnolla Suomessa.

Suomen Laatuyhdistys ry:n hallitus myönsi Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön allekirjoittaman palkinnon 23. lokakuuta 2019.  Palkinnon jakoi elinkeinoministeri Katri Kulmuni.

Vuonna 1984 perustettu Mikkelin Kotikaari ry tarjoaa ympärivuorokautista hoivapalvelua kahdessa palvelutalossa sekä vuokraa senioreille huoneistoja kolmessa vuokrakohteessa. Vakituista henkilöstöä on 40 ja liikevaihto vuonna 2018 oli 3,5 miljoonaa euroa. Kaikkea toimintaa ohjaa missio ”Kunniatehtävänä arvokas elämä”. Organisaatio on muun muassa kehittänyt uusia toimintamalleja yhteisölliseen senioriasumiseen ja toteuttanut Ikäihmisten kylä -konseptin. Lisäksi on kokeiltu moniammatillisia ratkaisuja tehostetussa palveluasumisessa ja lyhytaikaishoidossa. Henkilöstön työhyvinvointiin on panostettu ja yhteiskuntavastuullisuutta korostettu. Mikkelin Kotikaari on edelläkävijä myös digitaalisten ratkaisujen käyttäjänä.

- Arviointi osui hetkeen, jolloin edustamamme toimiala oli suuren julkisen huomion kohteena. Kun samaan aikaan toiminta- ja johtamiskulttuurimme saa kiitosta sekä asiakkailtamme että henkilöstöltämme, on se tärkeä näyttö toimintamme laadusta. Koko henkilöstömme on erittäin onnellinen ja ylpeä saamastamme tunnustuksesta, kertoo Mikkelin kotikaari ry:n toimitusjohtaja Riitta Paasivuori.

- Ulkopuolisten arvioijien tekemät havainnot kertovat ennen kaikkea organisaation halusta kehittää pitkäjänteisesti toimintojaan. Mikkelin Kotikaarelle annettu tunnustus on osoitus jatkuvasta parantamisesta ja arvoihin perustuvasta johtamiskulttuurista, toteaa Laatukeskuksen toimitusjohtaja Tani Järvinen.

Voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 30 000 euron suuruisen apurahan.

Suomen laatupalkinto

Nykymuotoinen Suomen laatupalkinto on organisaation sidosryhmien arvostama kansallinen tunnustus erinomaisuudesta. Palkinto kannustaa organisaatioita ja niiden henkilöstöä toiminnan systemaattiseen kehittämiseen sekä tukee vahvan brändin rakentamista.

Palkinnon saajaa valitessa otetaan huomioon kaikki Recognised for Excellence (R4E) tai Total CAF Assessment (TOCA) -arviointiin osallistuneet organisaatiot. Suomen Laatuyhdistys ry myöntää palkinnon vuosittain parhaille ulkoiseen arviointiin osallistuneille organisaatioille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tani Järvinen, toimitusjohtaja, Laatukeskus, 040 844 5767, tani.jarvinen@laatukeskus.fi

Riitta Paasivuori, toimitusjohtaja, Mikkelin Kotikaari ry, 050 5874 880, riitta.paasivuori@kotikaari.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Laatukeskus
Laatukeskus
Keilaranta 8
02150 Espoo

+358 (0) 207 791 470https://www.laatukeskus.fi/

Laatukeskus Excellence Finland Oy

 

Menestyvän Suomen kilpailukyky rakennetaan kestävälle pohjalle. Tämä vaatii suomalaisten organisaatioiden toiminnan ja johtamisen laadun jatkuvaa kehittämistä. Laatukeskus tuo tähän työhön käytännöllisiä työkaluja ja osaamisen kehittämistä.  

 

Suomen Laatuyhdistys ry

Laatukeskus Excellence Finland Oy on Suomen Laatuyhdistys ry:n liiketoimintayhtiö. Suomen Laatuyhdistys ry on vuonna 1966 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys. Kansallinen tavoitteemme on menestyvä Suomi, joka perustuu mm. siihen, että Suomessa on jatkuvasti kasvava määrä johtamistaan ja toimintaansa pitkäjänteisesti kehittäviä organisaatioita.

Yhdistyksen jäseninä on noin 450 suomalaista yksityisen ja julkisen sektorin organisaatiota ja sen toiminnassa on mukana tuhansia liiketoiminnan kehittäjiä ja vaikuttajia. Laatuyhdistys on järjestänyt EFQM-mallin pohjalta Suomen laatupalkinto -arviointia vuodesta 1991 lähtien sekä vuodesta 2011 alkaen suureksi kansainväliseksi kilpailuksi kasvanutta Quality Innovation Award -kilpailua.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laatukeskus

Suomen laatupalkinto 2020 Nordea Lifelle – innovaatiopalkinnot PiBondille, Sciar Companylle ja Vaisalalle12.11.2020 19:00:00 EET | Tiedote

Suomen Laatuyhdistys jakoi ulkoiseen arviointiin perustuvan Suomen laatupalkinnon jo 25. kerran ja se myönnettiin tänä vuonna Nordea Henkivakuutus Suomelle (Nordea Life). Yhtiö sai erinomaiset pisteet kansainväliseen EFQM-malliin perustuvan kriteeristön mukaisessa arvioinnissa. Samassa yhteydessä jaettiin Quality Innovation Award -palkinnot vuoden parhaista palvelu- ja tuoteinnovaatioista PiBondille, Sciar Companylle ja Vaisalalle.

Parhaat kansainväliset laatuinnovaatiot arvioitiin – suomalaisen WordDiven e-oppimisratkaisu Speak with AI voitti oman sarjansa5.2.2020 20:00:00 EET | Tiedote

Suomen Laatuyhdistys ry:n aloitteesta perustettu ja kansainväliseksi laajentunut Quality Innovation Award -kilpailu järjestettiin jo kolmattatoista kertaa. Kaikista osallistuneista innovaatioista parhaaksi nousi espanjalainen MESMERISE®. Skanneriteknologia on kehitetty laittomien aineiden ja kiellettyjen esineiden havaitsemiseen ihmiskeholta. WordDiven tekoälyyn pohjautuva kielten oppimisen sovellus Speak with AI palkittiin oman sarjansa parhaana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme