Suomen Lontoon instituutti

Suomen Lontoon-instituutti tuo Feministisen kiroiluiltaman Dubliniin aborttiäänestyksen alla

Jaa

Kiroilevat feministit nousevat lavalle Dublinissa keskiviikkona. Suomen Lontoon-instituutti järjestää tapahtuman noin viikkoa ennen kuin irlantilaiset äänestävät aborttioikeutta koskevasta perustuslain muutoksesta.

“Suomen Lontoon-instituutti toimii kulttuurin keinoin tasa-arvon puolesta. Siksi haluamme tuoda tämän räväkän tapahtuman Irlantiin juuri nyt”, sanoo Suomen Lontoon-instituutin johtaja Pauliina Ståhlberg.

Suosittuja Feministisiä kiroiluiltamia on aiemmin järjestetty Brysselissä ja Helsingissä. Konseptin on luonut Feministinen ajatushautomo Hattu. Suomen Lontoon-instituutti tuo tapahtuman Dubliniin yhteistyössä tuotantoyhtiö Funny Womenin kanssa.  

Feministinen kiroiluiltama on tapahtuma, joka tarjoaa tilaisuuden päästellä patriarkaattiin, epätasa-arvoon ja epäoikeudenmukaisuuteen liittyviä höyryjä. Iltamissa kuka tahansa voi tarttua mikrofoniin ja tarinoida, riimitellä, laulaa, tilittää tai raivota.

Irlantilaiset äänestävät perjantaina 25.5. aborttioikeudesta, mikä luultavasti antaa kiroiluiltamaan oman ajankohtaisen mausteensa. Äänestyksestä povataan tasaista. Irlannin aborttilainsäädäntö on hyvin tiukka. Raskauden keskeyttäminen on kielletty, vaikka sikiöllä ei olisi elinmahdollisuuksia, vaikka raskaus olisi alkanut raiskauksesta tai insestistä, ja vaikka raskaus uhkaisi naisen terveyttä.

Kiroiluiltaman juontaa Rosa Meriläinen, yksi Hatun perustajista. Esikiroilijana toimii muun muassa irlantilainen standup-koomikko Áine Gallagher.

“Eräässä Brysselissä järjestetyssä kiroiluiltamassa suurimmat aplodit sai irlantilainen nainen, joka kertoi, miten urpoja viestejä oli saanut Tinderissä. Ihmiset ulvoivat naurusta. Kun kävin kiittämässä ja kehumassa häntä illan päätteeksi, kävi ilmi, että nainen esiintyi lavalla ensimmäistä kertaa elämässään. Luotan irlantilaisten feministien taitoon puhua suoraan ja käyttää värikästä kieltä!” sanoo Meriläinen.

Myös Funny Womenin perustaja ja toimitusjohtaja Lynne Parker odottaa tapahtumaa innoissaan:

“Kun perustin Funny Womenin 15 vuotta sitten tarkoituksenani oli antaa alusta ja ääni naisten tekemälle komedialle ja yhteiskuntakritiikille. Kiroilu ja epäkohdista raivoaminen ovat syvällä komedian ytimessä. Siksi meille on luontevaa tuoda Hatun voimaannuttava konsepti Dubliniin yhdessä Suomen Lontoon-instituutin kanssa.”

Lisätietoja:

Pauliina Ståhlberg, Suomen Lontoon-instituutin johtaja: +44 7711 008792

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Ståhlberg
Johtaja
Suomen Lontoon Instituutti
pauliina.stahlberg@fininst.uk
+44 07711 008792

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lontoon instituutti
Suomen Lontoon instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Lontoon instituutti on Lontoossa sijaitseva yksityinen, voittoa tavoittelematon säätiö. Tehtävämme on tunnistaa yhteiskunnan uudistamiseen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa sekä tukea myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Rohkaisemme poikkitieteellistä ja rajoja rikkovaa yhteistyötä luomalla uusia verkostoja ja kumppanuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lontoon instituutti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme